Söndag morgon, -6 grader

Hej!

Idag är det en kall morgon, brrrrrrr. Vaknade runt 7.30 och klev upp 30 min senare då jag började få ont i kroppen efter att ha legat i sängen sedan kl.22. Klarar ej av att ligga för länge längre.

Igår var vi ute i skogen med vovvarna, det var härligt. Lär bli en tur ut idag också då sambon är vaken och klar att ge sig iväg.
Efter ¨rdagens promenad bar det iväg till ICA MAXI för storhandling och där var ju typ hela JKPG och ägnade sig åt samma sak ;o) Då vi kommer till kassan och ska betala utan kassör i självscanningen så fungerar det ej. Sambons bankkort strular och jag hade ej mitt med mig. Han går ut för att ta ut pengar i benkomaten vid entrén men näääähe då var den ur funktion så han fick bege sig ner mot stan och ta ut pengar. När vi sedan ska betala så förstår ej tjejerna i kassan vad vi menar...eller de lyssnar nog kanske ej tillräckligt för vårt kvitto var "parkerat" så att vi skulle kunna betala senare.Men efter några minuters strul så hajjar de till och inser vad vi menar, suck. Blev ett lite längre besök på MAXI än vad vi planerat...men men, det ordnade ju sig till sist i alla fall. Hade ju ej varit kul om vi ej fått med några varor hem.
Väl hemma så var det matlagning som gällde. Det blev en vegetarisk rätt med stekt lök, vitlök, purjolök i curry och olivolja. Sedan hällde jag på kokt fullkonsris, sweetchilisås, soya och lät det steka samman lite. Efter det tillsatte jag 125 g gröna ärtor. Till detta serverades matlagningsyoghurt med sweetchilisås, färsk basilika och peppar & salt samt ett kokt ägg. Det hela blev mycket gott och man blir ju inte sådär proppmätt vilket är skönt.
Efter vi ätit vilade vi en stund innan vi gick bort till Hemmakväll för att hyra några filmer. Det blev följande:


Hancock , Korsriddarna samt Landshark

Vi har endast sett Hancock än så länge. Blir kanske någon av de andra senare idag. Men det är Da Vinci koden på TV ikväll och den vill jag gärna se också. Så vi får se. Känner att jag ej vill ägna hela dagen åt att se på film. Ser fram emot att se Landshark då jag gillar att titta på Josh Hartnett väldigt mycket ;o) Visst e det en charmig kille??!! Mums säger jag!!!
Dagen idag kommer nog se ut ungefär som gårdagen känns det som. Ska iväg och träna en sväng i eftermiddag också, behöver aktivera musklerna lite.

Nu är det inte långt kvar till julafton, närmare bestämt 1 månad. Har ni börjat julfixa något ännu? Jag har tänk att försöka få upp lite julgardiner i veckan samt ta upp kartongerna med julsaker och leta rätt på adventsljusstakarna för nästa söndag är det ju dax för dem att ställas fram. Blir nog redan på torsdag kväll för min del för jag har lite att göra fredag-söndag sedan.

Ikväll blir det kanske kanske att smaka lite på glöggen, har ej blivit av ännu.
Har ni druckit mycket glögg? Favorit i år?

Ha en härlig söndag!

Kram


Migrän

Hej!

Vaknade 4 idag med en jättehuvudvärk och illamående så idag har jag varit hemma och sovit. Mår fortfarande inget vidare.

Sitter nu och ska titta på "Sjukhuset" på TV3, mkt bra program tycker jag. Yrkesskadad?! ;o)
Sedan tittar jag kanske lite på "SOS familj" även det på samma kanal.

Imorgon blir det förhoppningsvis jobbet igen, skönt.
Är ensam mån-tors, trist att sambon ska vara borta så mkt. Vi hade en diskussion om det hela i söndags igen och det slutar bara med ilska och tårar. Så jobbigt!! Jag vet ej vad jag ska göra. Har även sagt till en vän jag umgåtts mkt med att jag ej har lust att träffas just nu då hon ger mig mest negativ energi. Vi gör liksom inget vettigt då vi ses, bara pratar massa tråkigheter känns det som och det är inte det jag behöver just nu.
Känns tråkigt i och med att hon varit den jag umgåtts mest med men på senaste åren har hon mest velat vara för sig själv, vara hemma och läsa och sova och inte hitta på något kul vilket jag tyckt varit riktigt trist eftersom hon är en gó tjej. Men just nu måste jag få positiv energi. Jag får väl aktivera mig själv med saker nu eftersom jag sällan träffar sambon och inte heller vänner.

Jaja, det är som det är.
Något roligare var ju att jag hade besök av en vän från Lund i helgen och även av några tjejer här ifrån stan. Vi shoppade och köpte hem mat från Liban Deli vilket var riktigt gott. Satt och pratade hela kvällen fram inpå småtimmarna. På söndagen blev det promenad, fika och mat  (resterna från lördagen) och ytterligare pratstunder ;o) Fick även reda på en trevlig nyhet som jag dock ej vill yttra mig om just nu ;o)
Dessa tre tjejer trivs jag riktigt bra med men tyvärr träffar jag dem sällan särskilt tjejen från Lund. De andra träffar jag på jobbet de flesta torsdagar och fredagar men sedan blir det tyvärr ej så ofta då de har sina vänner och familjer.

Hoppas ni har en bra tisdagskväll!

Kram


Fredag = Heeeelg

Hej!

Visst ska det bli skönt med lite helg?
Jag ser fram emot morgondagen då vännen från Lund kommer upp och vi ska umgås 4 tjejer som pluggat och jobbat ihop några år. Blir riktigt trevligt då det är supertrevliga tjejer alla 3. Blir förmodligen en sväng på stan då hon kommer hit sedan på kvällen ska vi gå ut och äta som det ser ut nu...och kanske kanske blir det lite dans också.

Ikväll ska jag se på "Idol", är alldeles ensam hemma vilket känns lite tråkigt. Älsklingen är hos sina föräldrar då han ej hade lust att vara hemma då jag ändå är upptagen hela helgen, det kommer ju även bo 3 tjejer till här i lägenheten så det blev väl för mkt för honom ;o)

Tror jag ska lägga mig och läsa lite nu och sedan träna lite här hemma innan jag kanske kanske går och köper något gott att mumsa på framför Idol. En Ben & Jerrys maybeeee!

Vad ska ni hitta på till helgen?

Helgerna går undan fram till jul nu, har nog inte en enda helg som det ej är något bokat. Två julbord lär det bli minst detta år....ett med familjerna och ett med älsklingens jobb. Sedan kär det även någon julfest med ena jobbet också och det blir väl säkert någon slags jultallrik kan jag tänka mig. Är för övrigt ej så förtjust i julmaten, inget jag läääängtar en massa till direkt.


Kram

Dålig uppdatering....

...men lite skrivet då och då blir det i alla fall.

Helgen har varit bra. I fredags hämtade vi en svart labbetik på 2 år som vi har haft här medans uppfödaren har haft Laban hos sig och tränat han lite. River har varit glad över tjejbesöket ;o)
Fredagskvällen blev lugn med tacos, Idol och chokladmousse med bär. Blev sängen ganska så tidigt då vi var trötta.

Lördagen blev det besök hos föräldrarna där jag lagade fiskgratäng vilket uppskattades av alla utan mamma :o) Hon gillar ej fisk, men hon visste att det skulle bli det så hon var förberedd och hon åt i alla fall upp en portion :o) Till efterrätt blev det chokladpudding, grädde, sylt och ananas. Vi passade på att fira Fars Dag redan en dag tidigare. Han fick Blossa 08 och 8 trisslotter. Lotterna skulle han skrapa idag så vi får se hur många miljoner det blir ;o) Hoppas man får ta del av någon i så fall! På kvällen tog vi det mest lugnt hemma framför TVn, tittade ej på något speciellt utan slötittade. Jag somnade ganska tidigt även denna kväll, är grymt trött just nu.

Idag gick jag upp ca kl.9.30. Har ätit frukost nyss och labbetiken ligger på en filt här i köket och gnager på ett ben. Vi ska ut i skogen om en stund men sambon ligger och sover som vanligt då frågan är när vi kommer iväg. Labbetiken ska nämligen hämtas någon gång i eftermiddag vilket kan vara när som efter kl.12 och klockan är snart 11 så....

Ska strax ta och göra mig iordning sedan är det bara att vänta på att sambon kliver upp. Tänker ej tjata på han för du blir han jämt bara sur och undrar varför jag har så bråttom etc. Han är den största tidsoptimist jag träffat. Medans jag är hans raka motsatts. Han kommer ALLTID försent vilket alla i hans omgivning tycker är otroligt jobbigt. Jag är sådan som gärna är på plats liiite tidigare än utsatt. Så vi matchar absolut inte varandra på det planet.

Ikväll blir det att jobba lite, måla lite tomtar som jag vill bli klar med ganska snart, se på "Ensam mamma söker" sedan blir det väl att tänka på refrängen antar jag så att man orkar upp imorgon bitti då klockan ljuder.

Ha en fortsatt bra söndag och glöm en Far idag!!!

Kram

Ännu en dag börjar närma sig sitt slut

Hur har er dag varit?

Min har varit helt ok men jag var rejält trött då jag klev upp.
Har suttit och planerat en kurs jag ska vara kursansvarig i efter nyår. Har letat föreläsare och tack och lov har de flesta tackat jag vilket känns väldigt bra. Jag är mest nervös inför kursintroduktionen då jag ska prata engelska eftersom vi har intrenationella studenter också. Men det ska väl fixa sig på något sätt trots att jag ej är någon klippa på engelska. Jag förstår ju bra men har svårt att själv uttrycka mig, finner liksom inte orden. Någon som har några bra tips på hur man blir bättre?!

Jag jobbade fram till kl.13 idag sedan tog jag lunch och gick en promenad med River innan det var dax att ge sig av till sjukgymnasten och Qi Gong-gruppen där jag var till kl.16.30. Blev där upphämtad av en jobbarkompis för vi skulle ta en fika på Vasa Påtår och tjöta lite.

Och nu sitter jag här hemma och bara tar det lugnt.
Ska kanske ta och jobba lite sedan för missade några timmar diag p.g.a. sjukgymnastbesöket. Sedan blir det lite TV och lite bokläsning.

Vad hittar ni på ikväll?

Imorgon blir det jobbet, börjar med möte sedan blir det full rulle med planering fram till ca 17 då jag ska möta upp en kompis för lite mat och en kväll bland textilier m.m. Vi ska med personalklubben till ett ställe som säljer bl.a. tyger. Har aldrig varit där så ska bli skoj.

Kram


Glögg

Hej!

Idag började jag på mitt andra jobb då. det gick bra och var kul att träffa dem igen. Har jobbat hårt idag, hann ej med lunch så det blev att gå hem vid kl.15 då det snurrade rejält i huvudet. Hade bara fått en banan och vatten i mig sedan frukosten kl.7.

Har hunnit med att köpa lite glögg idag, det blev följande sorter

     

Sedan blev det en Dufvenkrooka Amore Vanilj också men hittar ingen bild på just den flaskan. Den såg lite annorlunda ut i år.
Vi får se när det blir dax att provsmaka. Ska bli spännande att se hur åets Blossa smakar. Någon som smakat redan?
Blossa årgång (03-07) köpte jag förra året också och det var riktigt goda tycker jag.

Nu blir det TV och sedan sängen.

Kram


Söndag

Hej!

Har blivit lite dålig uppdatering här tyvärr. Har helt enkelt inte känt för att skriva.
I torsdags började jag jobba igen då, det gick bra men på kvällen fick jag migrän och mådde riktigt kasst. Hade absolut ingen lust att gå och jobba på fredagen efter att ha sovit dåligt och så hade jag fortfarande ont. Men jag klev upp och åkte iväg och det gick ok. Hade det ganska lugnt på jobbet.

På fredagskvällen var jag ute och åt med 3 arbetskamrater, en syrra och två läkare. Det var mkt trevligt. Vi satt på Twin City och tjötade i ca 5 h innan det var dax att gå hem och sova.

Lördagen var ganska lugn, var hos mina föräldrar och gick en runda med hundarna samt tog en fika. Sedan var jag mest hemma och tog det lugnt medans sambon var och såg HV71-FBK. Då han var tillbaka tog vi ut hundarna en runda sedan begav vi oss till Jensen´s Böffhaus får en middag med vänner. För min del blev det vitlöksbröd, kycklingspett och glass. Satt där ca 3 h innan vi kände att det var dax att gå hem och sova.

Idag sov jag till ca kl.10 sedan blev det frukost, dammsugning och långpromenad med sambo och hundar. Satt en bra stund på bänken vid piren, riktigt gott väder i solen. Efter det har vi varit på Jula och handlat lite saker till sambons kusin och ätiti tacotallrik på Vasa Påtår. Sedan släppte sambon av mig vid Konsum och åkte och tvättade bilen och nu sitter jag här.

Ska strax ta och baka lite scones som vi kan ta ikväll tillsammans med ost, marmelad och en kopp te.
Blir att se "Ensam mamma söker" ikväll och så tänkte jag eventuellt se på "Kalla Fakta" som är innan dess också. Efter TVn blir det sängen med en bok en stund sedan måste jag nana. Börjar på mitt andra jobb imorgon igen. Ska bli skoj.

Kram

RSS 2.0