Hv-MoDo 1-1...

....4 min in i andra perioden. Hejja HV!!

Älsklingen hade varit och handlat lite till imorgon nu ringde han och sa så vi tar det sista på vägen imorgon. Ska åka med hundarna till mina föräldrar sedan ska vi möta upp några vänner i Värnamo där det blir mat på Mc D och sedan beger vi oss emot Varberg för nyårsfirande.

Nä, ska fortsätta se hockeyn nu.

Kram

Haha...

Älsklingen ringde nyss:

- Har du funderat något på efterrätt till imorgon?
- Nä inte direkt, har du?
- Näää, jag är ju inte så bra på sådant.
- Ok
- Men jag tycker ju om sådan där pannacotta.

Jag har dock aldrig gjort pannacotta och vill gärna göra något som är smidigt i och med att vi inte är på hemmaplan. Och sådan pannacotta gjord på pulver typ som chokladpudding och andra saker är inte riktigt lika gott. Så vi bestämde oss till slut för att göra någon form av marängswiss. Det går ju alltid hem och som älsklingen sa "man vill ju ofta ha mycket av det goda och det blir det ju utav detta. Pannacottan tar ju slut så fort" :o)
Jag vill ju gärna frossa imorgon med för sedan måste ju mitt nya liv ta form och i det ingår definitivt inte en massa efterrätter ;o) beror ju i och för sig på vad man lägger för innebörd i ordet efterrätt *hehe*

Har nu tagit en dusch samt ätit en hamburgare som jag stekte till här lite snabbt. Behövde något i magen kände jag. Blir att bege sig till ICA MAXI senare ikväll och inhandla ingredienserna till morgondagen. Borde köpa med oss något också till värdparet, har ju inte orkat med att fixa något ännu. Vet ej hur mkt som är öppet imorgon heller, men på förmiddagen borde en del vara öppet eller?!

Har ni några fyrverkerier? Vi köper aldrig några då vi tänker på doggisarna samt på den ena tjejen vi firar med som är livrädd. Hon vill ej titta och gömmer sig helst. Hon gillar ej då det skjuts med vapen i filmer heller. Vet ej varför hon fått sådan rädsla för det.

Måste snart ta och gå ut med lillkillen här igen så att han får göra vad han behöver göra.
Sedan blir det hockey vid kl.19 samt vänta på att älsklingen kommer hem så att vi kan åka och handla.

Kram

Hockey

Funderar på att köpa hem kvällens match HV 71-MoDo att ligga här och kika på.

Undrar även när sambon behagar komma hem?!
Han ringde lita snabbt innan då värdarna för morgondagen ringt från affären och undrade om jag tålde en sak de skulle ha i maten...vilket jag ju typiskt nog ej gjorde. Får hoppas de hittar något annat. Och nu får vi ju verkligen hoppas på att jag är frisk då...när jag ställt till det med maten ;o)

Har legat i sängen en stund nu och bläddrat i nya Halens och H&M katalogerna. Lite tröst såhär idag ;o) Var mkt som tilltalade mig i H&M katalogen. Blir nog att sända iväg en beställning framöver, kanske efter januarilönen eller något. Vi får se. Jag brukar alltid skriva ner allt jag vill ha då jag fått katalogen sedan bläddrar jag i den lite då och då och efterhand stryks ganska mycket grejer och jag beställer bara några få eller t.o.m. ingen ting till slut. resonerar ofta så att jag hellre åker till Gbg eller Sthlm oh shoppar live.

Ska kika vidare i Halens katalogen nu :o)

Kram

:( Ingen bra dag idag heller

Hej!

Mår ej bra idag heller. Gick upp vid 10.45 då hunden sa ifrån att "Nu matte MÅSTE jag få gå ut". Pallrade mig upp och tog på mig för att gå ut en kort runda så att han fick göra 1+2 sedan in igen för att göra lite gröt och ta en kopp te. Svettas som en gris och mår risigt. Ska strax bege mig mot sängen igen, är totalt matt. Har haft igång datorn lite för att föra över pengar till en vän efter helgens festande samt kikat på de bloggar jag följer. Måste ju göra nåt kul då man ej mår bra.

Måste komma på någon efterrätt tills imorgon med eftersom det är vi som står för den och sambon förmodligen ej funderat på det utan som vanligt tror att det fixar sig självt....det brukar det ju göra (han hajjar ej att det är jag som fixar det ;o)...känns som så ).

Hur ska ni fira Nyår?

Kram

:( Ingen bra dag idag

Hej igen!

Idag är en riktigt pissig dag om man får säga så.
Inte nog med förkylningen (inkluderad halsont, feber, värk i hela kroppen, hosta och nästäppa), jag har fått problem med magen också. Den gör såååå grymt ont och jag har mått så illa och är helt slut. Har mest bara legat i sängen idag förutom då jag var tvungen att gå ut med ena hunden som ej fått följa med sambon. Är en stor ansträngning att bara ta på sig kläderna och öppna dörren. ände innan att jag bara var tvungen att pallra mig upp lite för att få något i magen så nu sitter jag vid köksbordet men längtar bara tillbaka in till sängen.

Jag hoppas verkligen att jag kan vara med och fira Nyår, träffar ju de vännerna så sällan och jag gillar dem verkligen. Vill vill vill orka fira med dem!!! Vi håller tummarna för mig!!!!

Hoppas att jag vaknar upp mkt piggare imorgon, jag SKA göra det!!
Just nu saknar jag sambons famn, skulle behövt honom här nu, att bara få ligga och hålla om honom en stund.

Även att jag mår skit nu så får jag tänka på att proverna gällande levervärden etc var bra nu i december.Positiva tankar tjejen!!! jag vet att jag inte skriver så mkt om sjukdomen...men jag tänker desto mer på den kan jag lova. Dock försöker jag att inte deppa ihop utan vara positiv till det hela. Att jag kommer klara detta!

Fick ett sms av en kompis ex (eller vad han nu är) innan att han gärna ville umgås med mig och min sambo och äta gott och ha trevligt någon dag. han har tyvärr varit väldigt anti till allt och alla och pratat ner det mesta som man föreslagit. Så det var positivt att han hörde av sig. Får hoppas att vi kan börja umgås lite mer alla 4a och att de kan hitta tillbaka till varandra på något sätt också och bli lyckliga. Det vore underbart.

Natti

Kram


*host host*

Hej!

Idag ligger jag nerbäddad i sängen :o) Ont i halsen, ögonen rinner och jag hostar en massa. Vill ju ej vara sjuk på onsdag ju!!! Har proppat i mig Alvedon och halstabletter samt varm dryck och hoppas på det bästa. Hade säkert lite feber innan med för efter att ha tagit Alvedon låg tempen på 37,3.



Ligger och kollar på "High school musical" nu. Har ju ej sett någon av dessa filmer ännu. Inatt såg jag Irene Huss "Guldkalven", den var bra. Har sett alla i den serien nu. Hoppas det blir fler framöver. Någon som vet något om det?!

Får just nu en massa icke rumsrena sms från en f.d. granne...karlar!!!!

Vad gör ni denna måndag? Jobbar eller lediga?

Kram



Efterrätt till Nyår efterlyses!!

Hej!

Då var det den 28e dec då och snart Nyårsafton. Vi har efterrätten i år och jag skulle vilja ha tips på smidig och god sådan från er där ute.

Igår var jag på a6 från kl.10 fram till ca kl.16 sedan Media Markt efter det. Inhandlade ett par stövlar som kostat 999:- men nu var sänkta med 500:-, ett par byxor från H&M som jag redan har olika varianter av och som jag verkligen tyckt om, 98:- (innan 298:-), lite strumpbyxor, ett par jenas från Esprit som jag spanat in tidigare samt en timer till svärmor som hon ska få i födelsedagspresent. På Media Markt köpte vi en kamera "Sony Cybershot X 150" som svärmor ska få. Den verkade lättmanövrerad och hade en hyffsat stor display och kostade runt 1800:-. Tycker det är vansinnigt att kameran inte levereras med ett minneskort med plats för i alla fall aknske 50 bilder. I kameran som den var fick det bara plats ca  bilder. Helt sjukt egentligen..allt ska man betala för idag. 

Efter Media Markt var det bara hem aoch duscha och fixa iordning mig sedan bar det av till Harrys med en kompis strax innan kl.20 för att äta lite och sedan dansa fram till ca kl.1.30. Mötte där på ett gamalt ex som jag var tillsammans med övergången högstadiet/gymnasiet så vi tjötade lite och dansade lite. Träffade även på lite annat folk där också. Sedan hade "Bonde Magnus" blivande fru Emma sin möhippa där också. Det var snabba ryck med giftermål där må jag säga. Men det gäller väl att passa på då TV4 betalar kalaset.

Sov länge idag för fick migrän på morgonen. Låg nog i sängen till kl.14 sedan har vi varit ute med hundarna så att de fått springa lite lösa under ca 1h. Det älskar de och man blir så glad då man ser hur de njuter utav att få vara fria. Blev ett besök på pizzerian efter promenaden där vi köpte en pizza som vi delade på. Vare n med skinka, champinjoner och tonfisk...ingen direkt gourmetpizza men det räckte bra för oss. Gillar annars kebabpizza eller liknande med sås. Låg sedan och tittade lite på "Stolthet och fördom" innan sambon åkte till sina föräldrar där han ska hjälpa dem med saker på gården imorgon. Själv ska jag jobba lite samt fixa lite här hemma om jag orkar/hinner. Har fortfarande ont i huvudet samt börjar känna mig lite risig i halsen så hoppas ej det är någon influensa elelr något på G. Det har jag ej tid med nu.

Ska strax krypa ner och se en film nu tror jag eller så lir det att läsa lite.

Kram

Annandag jul

Hej!

Idag blev det lite sovmorgon, pusslande och så har jag hjälpt mamma lite i köket innan svärmor, svärfar och svågern kom på besök. Blev även hockey med sambo, pappa och svärfar där HV vann över Södertälje med 3-2 vilket kändes gött.
Efter det bar det av hem till mamma igen där det vankades ostkaka innan det var dags för gästerna att bege sig hemmåt.

Nu är även vi hemma och har packat upp alla klappar etc så nu är allt som vanligt igen ;o)
Sitter framför "Gladiator" men ska strax ta och krypa ner.
Imorgon blir det a6 med en vän samt med sambon. Vi måste hitta en present till svärmor som fyller år snart. På kvällen ska jag och en vän ut och festa lite, var ett tag sedan hon och jag var ute. Typ 2 år sedan.

Natti natti!

Kram

Juldagen 2008

Hej på er!

God Jul får man ju passa på att säga också. Hade ni en bra julafton? Min var bara bra, firade med mamma, pappa, Åskar och River. Lugnt och fridfullt ;o) Det var det sedvanliga med frukost, sedan bara lugnt och skönt fram till Kalle. Under Kalle sov alla utom jag :o) sedan blev det julklappsöppning och fika.

Fick många bra klappar, bl.a. böcker och presentkort (Mäster Gudmunds källare, JP helår, Stadium, Naturkompaniet, SF och Sisters). Ska dock spara lite på presentkorten då jag först vill ner i vikt innan jag shoppar en massa mer nu.

Ska ni ut denna juldag? Själv håller jag mig hemma. Blir att se sista avsnittet med bönderna och se hur det har gått för dem. men en hel del vet man ju redan innan. Medierna kan ju ej vara tysta.

Imorgon blir det att sambon med familj kommer till mina föräldrar på lite fika/lätt lunch sedan åker jag, sambon och papporna på hockey. medans mammorna och svågern får sitta hemma och tjöta :o) Kvällen blir nog sedan lugn med en film och så. Lördagen tänkte vi bl.a. åka till a6 en sväng då sambon behöver lite nya byxor. Blir även att kika efter en födelsedagspresent till svärmor.

Ha en fortsatt trevlig juldag!

Kram

Huaaaa...

...säger jag. Var hos frissören och fixade till färgen på håret samt permanentade och klippte topparna. Permanenten blev hemsk, känner mig som ett troll. Håret ser skitrisigt ut. Trist!!!!! Aldrig mer säger jag. Tänkte jag skulle få lite volym. Hoppas att det blir bättre då det är tvättat och jag fixar det själv för nu har de ju fönat det en massa å så med.

Efter det var jag nere på stan och hämtade ut ett paket på Lindex med två koftor, en väst och en halsduk. Allt utan västen var ok. Jag måste tappa några kg innan jag har den. men det ska och MÅSTE jag göra nu nästa år. 2009 ska bli träningens och sundhetens år för mig för nu har det bara gått utför igen. Usch, mår ej alls bra utav det.

Var även en sväng på KICKS då jag behövde ny mascara. Köpte även badskum med doft av vanilj och kanel. Har ej badkar själv men ska använda hos mamma och pappa.Skönt att ta ett varmt härligt bad.

Väntar på sambon som strax kommer hem. Han ska packa lite och duscha sedan åker vi till a6 en sväng samt till mina föräldrar och fikar. Trevligt! Dock mindre trevligt med a6 då jag ej alls har lust att gå där men sambon måste tydligen upp dit.

Kram

Kärven på plats

Ja, nu är kärven på plats i Munksjörondellen. Såhär såg det ut från mitt kontorsfönster idag:



Undrar hur länge den får stå kvar. Är den månne flamsäker?!?!

Förutom att ha fotat kärven så har jag jobbat samt haft grötlunch. Trevlig liten avslutning på detta året. Julklappen i år blev presentcheckar på 200:- att handla för på a6, väldigt bra tycker jag. Det går alltid åt!
Gick hem runt kl.15 idag och då blev det att gå ut med lille River. Hann bara komma in och sätta mig så började han pipa och ville ut igen, då var det no.2 som skulle göras ;o)
Har sedan suttit med en kopp te och fixat med räkningar etc. Lika bra att få det gjort via internetbanken innan man tar julledigt. Det sköter ju sig själv sedan bara man sätter rätt datum för betalningar och överföringar. Denna månaden måste jag hålla igen så gott det går. Ska till frissören imorgon och då lär det nog tyvärr ryka runt 2 000:- men sedan får det snålas. Är ju dessutom extra långt till nästa löning nu i och med att denna månads lön betalas ut redan 23e.
Men jag har väl ej så mycket planerat framöver mer än utgång den 27e och då går det väl max 500:-.

Ikväll ska jag och ta en fika med en vän annars blir det lugnt. Ska fortsätta kika igenom årets räkningar och lägga upp en budget för 2009 tills hon hör av sig.

Fick ett skumt julkort idag..eller, det var själva avsändaren som var skum liksom det andra namnet på kortet.Mitt stämde bra men i övrigt var det lite konstigt. Adressen var rätt men skriven av någon annan än den som skrivit avsändare och mitt och den andres namn. Fattar nada....det finns bara en till i hela Sverige som heter som jag så tror knappast det är felskickat heller. Förmodligen någon som driver med lilla mig ;o)

Ha en bra kväll!

Kram

Kväll

Hej hej!

Sitter här och lyssnar på en massa mysig musik och bara kopplar av, skönt.

När jag kom upp från tvättstugan idag hittade jag denna filluren:


Inte bästa kvalitén på bild men jag var tvungen att ta den snabbt ifall han skulle hoppa ner. Han låg där och sov och märkte först ej när jag kom in ;o)
Han får absolut ej vara på borden här hemma å det vet han mkt väl, men "då katten är borta dansar som bekant råttorna på bordet" ;o)



Hade som jag sa innan mina föräldrar och deras hund här på lite glögg med tilltugg och det var uppskattat och trevligt. de var här ca 2 h så jag fick hjälp att plocka ner tvätten innan de åkte, skönt.

Ska strax ta och krypa ner och läsa en bok tror jag. Bara mysa och slappna av.
Har känt mig väldigt trött på sista tiden, är väl mörkret och massa "måsten".

Kram

4e Advent

Hej!

Igår hade vi glöggkväll här, trevligt. Blev mkt gott så vi var helt slut sedan. Blev  först några varma mackor, sallad och öl/cider sedan "Blossa 08" och "Dufvenkrooks vaniljglögg" tillsammans med pepparkakor, ädelost, smördegspinnar med ädelost och krossade pepparkakor, baconlindade dadlar, franska pepparkakor, saffrans och kokoskolor, ischoklad. Grabbarna avslutade även med Whiskey. Kvällen avslutades med en hel de musiklyssnande och tjötande sittandes i sängen busandes med hundarna vilket var trevligt.

Idag har jag och ena vovven varit på en långpromenad och nu är det tvättstugan som gäller. Mina föräldrar samt deras hund kommer även hit om en stund på lite glögg. Blev en hel del tilltugg kvar sedan igår så tänkte bjuda dem på det. Kvällen blir nog ganska lugn, kanske lite tränande och en film.

Imorgon är det grötlunch med ena jobbet. Fick mail i fredags om att våra julklappar ligger i postfacken så det ska bli spännande att se vad det blir, Förra året vra det presentkort på 150 kr på Stadium.

Ha en fortsatt trevlig 4e advent!

Kram

Någon som testat Cefar Easy mot nackbesvär?

Hej!

Angående min rubrik så är det någon form av TENS-apparatur som jag kikat på ett tag. Bl.a. vssa Apotek och Stadiumbutiker säljer tydligen denna. Har ju haft så ont nu på sista tiden så funderar på att köpa en sådan och se om det kan lindra besvären. Så vore glad om någon hade en recension att delge mig.

Har ni haft en bra dag? Min har varit helt ok, jobbat hela dagen och så hade vi jullunchen då, det var gott. Fick också ett paket, en "julpåse" med massa gott i från Gränna Delikatesser. Blir en del att äta och bjuda på samt att ge bort till andra då jag är allergisk mot bl.a. nötter som det kunde finnas i vissa av produkterna.

Igår gjorde bönderna sina val då och det var väl ingen som överraskade direkt kan jag inte påstå. Idag visar de ju också ett program liksom på Annandagen. Ska bli spännande att se. Vad blir det mer för TV idag då? Jo, "Himlen kan vänta", ett prgram som är både fint, gripande och intressant på samma gång. Tragiska öden för dessa personer men kul att se den kämparvilja de besitter. De vill inte ge upp och är så starka.

Funderar starkt på att redan nu krypa ner i sängen med en bra bok och sedan ligga där och se på TV ikväll med lite tända ljus i fönstret. Bara myyysa!

Har ni fått några julkort ännu? Jag har fått ett enda från mitt ena jobb och det var nog över 1v sedan. De borde snart börja ploppa in i brevinkastet i och med att de skulle vara postade senast i tisdags.

Imorgon blir det jobb och sedan att fixa lite här hemma med städning samt förberedelser inför lördagens glöggbjudning. Bara gå här hemma och pyssla till lite julmusik och tända ljus, det är livskvalitet det. Senare på kvällen blir det nog en film att varva ner till.

Kram

Onsdag kväll

Hej!

Glöggkvällen igår var mkt trevlig. Blev pepparkakor och ädelost, smördegssticks med pepparkakssmulor och ädelost, baconlindade dadlar, franska pepparkakor och så glögg förståss....Blossa 08 samt Dufvenkroks hjortronglögg. Värdarnas hus var väldigt väldigt fint, ett riktigt stort hus på närmare 400 kvm i två plan där de bor bara två personer. Rejäla ytor, skönt med så mkt utrymme. En annan sitter här på 61,5 kvm på 2 man och 2 hundar. Lär nog aldrig bli ett så stort och nybyggt hus för en annan, då måste jag vinna en rejäl hacka*s*

Idag har jag mest jobbat samt varit och lunchat på Wayne´s Coffee med mamma och besökt Bokia för att lämna tillbaka en julklapp jag fick av svärmor som hon sa att min mor redan köpt. Så jag fick ett tillgodo kvitto. hann ej med att titta ut något annat just nu.

Har även besökt hunddagis med två godiskorgar till "dagismammorna". Det är de värda som ställer upp mycket och är kvar där länge på kvällen.

Sitter nu och tittar ut lite recept inför helgens glöggbjudning som vi ska ha här hos oss. Svårt att välja vad man ska göra för något. Det finns mkt gott. Jag vill både ha något lite matigare att bjuda på samt lite smaskigt.

Om 45 min är det dags att bänka sig framför TVn och se på "Bonde söker fru". Borde dock heta något annat nu eftersom det är två som söker män ;o)

Ha en trevlig kväll!

Kram


Hej hej!

Hej!

Idag har jag bl.a. varit och tränat, det var skönt. Har vilat lite också för det behövde jag. Har fortfarande jäkligt ont i nacke och huvud, inte skoj.
Har även hunnit med ett läkarbesök idag, var mest prat om hur jag mår och så, inget större.Men det är bra att ventilera det lite så att alla inblandade vet hur läget är just nu.

Nu ikväll ska vi på "glöggkväll" hos några vänner, blir trevligt. Ska äntligen få se deras nybyggda hus också...som de bott i
sedan början av året. Har bara ej kunnat tajma in tid då vi alla kan.

Blir inte mer skrivet idag tyvärr. Hoppas ni har det bra.

Kram

Snart helg...

...härligt eller vad säger ni?
Ska ni hitta på nåt skoj?
Själv ska jag till svärmor och svärfar och hälsa på. Ska även med ut på älg/rådjursjakt. Aldrig varit med på det tidigare och kommer förmodligen gråta om de skjuter något ;o) Tycker synd om dem!!

Ikväll har jag tvättat och packat lite inför helgen samt slagit in de två sista julklapparna. Har köpt alldeles  för många för alldeles för mycket pengar. Måste hålla igen på det där till nästa år. Man kanske ska komma överens om att en person köper en lite dyrare julklapp till en annan person och inte köper för 500 till den och 400 till den och 800 till den osv. Då kan man ju istället lägga en 1000-lapp - 1500 kr på en rejäl paket till en enda. Blir en fortsatt lugn kväll, lite TV, "Bröllopsform" och "Himlen kan vänta" sedan är det dax att nana för imorgon blir det upp kl.5 *gäääsp* och det kommer bli en lååång dag. Men samtidigt är det ju skoj att få lite fler paket ;o) Inte lätt det där.Det är väl lite vad man är van vid  också.

Har haft problem med nacke och huvud idag med men preparerat mig med smärt- och inflammationshämmande. Får bli det till natten också för inatt sov jag inte mycket alls. Vaknade av smärta en massa gånger och fick ligga och massera mig själv. Jag blir tokig av det hela, vill liksom öppna upp och skära bort det onda...men det går ju inte....
Efter nyår ska jag satsa på att gå på Friskis eller liknande 3 ggr/vecka för att se om det kan bli bättre då jag får en ökad genomblödning i muskulaturen. Värt att testa i alla fall.

Lite julstämning















Har ni några planer inför nästa år?
Några av mina:

  • Renovera badrummet - tur jag väntade nu när rotavdraget är infört igen, perfekt!
  • Träna ordentligt för att förhoppningsvis må bättre. Någon som vill ha en träningskompis att peppas av och peppa?
  • Rensa ordentligt i garderoberna!
  • Inte köpa en massa onödigheter såsom en massa kläder som jag egentligen ej behöver!
  • Spara mer pengar!
  • Resa tillbaka till Hemera hotel i Turkiet.
  • Fylla 30 *hua*
  • Gå ner 10 kg till juni
  • Umgås mer med familjerna
  • Träffa vännerna mer - vi har varit dåliga på det från alla håll

  • Ha en bra kväll!

    Kram


Arg på min nacke....

...den gör såååå ont. Kan ej sova ordentligt heller. Gör ont ner i skulderbladet och ut i vänsterarm samt i vänster ansiktshalva och huvud. Har ju så ganska ofta och är riktigt trött på det. Jag funderar på om jag ska ta och göra en MR för att se så att det inte är något som man kan göra något åt. Känns ju onödigt att gå och ha såhär ont om det går att avhjälpa. Har funderat på kiropraktor också men jag är lite skeptisk, har ju hört många som blivit värre av sådant och värre vill jag absolut inte bli för just nu är det på gränsen av vad jag tollererar. Det hela gör att jag blir trött och mår illa och ballansen påverkas. Inte skoj alls då jag vill kunna vara igång och ha kul.

Jaja, nog talat om detta!
Nu har jag varit på två julbord, ett på Ullinge v.48 med familjerna och ett på Wallby Säteri v.49 med sambons jobb. Riktigt gott, särskilt det sista. Nu blir det mammas julbord också sedan blir det ej något mer, men det räcker gott och väl *l* Är ingen fantast av julbord så direkt.

I helgen ska jag med sambon, hans pappa och deras jaktlag ut och jaga. Första gången jag är med på något sådant. Jag kommer väl gråta om de skjuter något ;o(
Men det blir skönt att komma ut i friska luften en hel dag!! Jag får hoppas det ej blir något skjutet, men jag vill gärna se lite djur i alla fall. De är så vackra.

Nu ska jag vila lite!!


Kram


RSS 2.0