Ännu en lastbil in i en viadukt/bro

Hej!

Jaha, nu har det hänt igen, dock ej i Hovslätt denna gång utan vid stationen på Järnvägsgatan i Jönköping. Inte första gången här heller....

Ta en titt här så ser ni dagens förödelse.


Tuva Novotny

Hej!

Blev glad nu då jag läste att det i vår ska börja en ny serie som heter "183 dagar" där Tuva Novotny ska vara med. Gillar den tjejen skarpt. Hon är en bra skådis och hon kan hantera sitt kändisskap, det verkar absolut ej ha stigit henne åt huvudet. Skönt med sådana personer!!

Jag kommer helt klart att bänka mig framför "183 dagar" då serien har premiär 11 februari. Hoppas att det är en serie som faller mig i smaken så att jag får ut något av att titta på den mer än att se Tuva utföra ett bra skådespeleri.

Kram



Norrahammar och testikelcancer

Norrahammar, där befinner jag mig nu, hemma hos mina föräldrar. Skönt att vara här och bara ta det lugnt. Vi ska snart äta lite, blir biffar med lök, potatis och sås. Mammas biffar går inte av för hackor :o), de är mumma de. Har varit en runda på Tenhults möbler med pappa och kikat lite också. Vill ha några nya prydnadskuddar. Fanns en del men tror nog att sambon får hänga med och titta så att han gillar dem med och dessutom ej tycker de är för dyra ;o) Fast jag är nog ganska ekonomisk så det är nog lugnt :o)

Föräldrarna var och vaccinerade sin hund Åskar igår och då passade de även på att göra lite undersökningar och de misstänker starkt att han har testikelcancer. Det hade förra hunden Bimbo också och vi avlivade honom då han var 16 år. Vi har alltid sagt att Åskar aldrig kommer att bli lika gammal då han är mer stressig etc. Han blir 13 i mars. De tog lite prover på honom och ska meddela resultatet på tisdag. Veterinären undrade om vi vill operera honom men det känns inte aktuellt på en sådan gammal hund. Förmodligen kommer han ju inte återhämta sig helt efter en operation och då kanske lida mycket mer än vad han gör om vi låter han hänga med ett tag till nu innan han börjar må dåligt. Han är ju fortfarande glad och äter, vill gå på promenad och viftar på svansen. Men vi får ta en diskussion med veterinären igen och se vad denne tycker. Det enda man vill är ju att hunden ska vara glad och ej ha ont. Lider han så är det enda vettiga att låta honom få somna in. I sådana här situationer får man inte vara egoistisk.

Ikväll blir det film på SVT 1, "Så som i himelen". Har sett den innan och tyckte den var bra, men mamma hade ej sett den så tycker hon ska se den :o)

Vad hittar ni på för skoj i helgen?

Lite bilder på Åskar tagna på vägen till Hjo samt i Hjo 060606.









Kommer sakna den lille gubben!!!

Kram




Jippie, snart fredag och helg

Hej!

Idag har det varit jobb 6.45-16 sedan träffade jag en vän och åkte ner till stan där jag shoppade en födelsedagspresent till en 25-åring, massageolja och doftljus till mina och sambons massagekvällar som vi infört sedan blev det lite mat på Kaffebönan och till sist en tur till Willys för storhandling.

Massagekvällar som sagt, det har vi infört för att ge varandra lite tid i veckorna, blir dåligt med det annars. Starten var igår, 20 min massage var med olja, tända ljus och lugn musik. Det var jätteskönt och avslappnande Kan rekommenderas  att införa det i veckoschemat om ni inte redan har det. Tror att alla idag behöver massage för onda nackar och ryggar.

Sitter nu och ser "Sveriges värsta bilförare" sedan ska jag se "Lyxfällan" som börjar idag igen. Ska bli spännande att se vad dagens par har lagt sina pengar på.

Imorgon blir det en trevlig kväll men mina föräldrar och hundarna då sambon är på mässa med jobbet. Blir god mat och lugnt och skönt.

Jag och kompisen hade tänkt åka till GBG om ca 2v men vi beslutade oss idag för att ta och åka till Ullared istället.


Ha en fin kväll!

Kram


Migrän

Hej!

Fick migrän inatt kl.3, inte särskilt skoj. Var bara att kliva upp och ta en tablett, försöka somna vilket är svårt då det gör så där ont och man mår illa och kallsvettas. Har blivit alldeles för många sådana episoder på kort tid nu, brukar ej vara så. Hoppas det är tillfälligt.


Bild lånad här

Har nyss vaknat till liv. Ätit lite pastasallad som mamma köpte till mig och så fick jag hjälp att ta ut hundarna (båda har varit hemma idag). Tack mamma!!

Ska strax läsa lite och sedna försöka jobba också. Men jag har fortfarande ont, det är lite domnat i vänster käkhalva, i örat och upp emot huvudet samt i vänster arm. Lite difust illamående. Inte skoj alls med andra ord. men nu orkar jag i alla fall vara uppe.

Kram


Söndag förmiddag

Hej!

Igår blev det bio, "Wallander - hämnden", och sedan Soya och deras buffé.
Filmen var bra liksom alla andra Wallander-filmer, gillar dem mycket och ser fram emot de som komma skall.
På Soya åt vi alla fyra buffén som bestod av förrätt - kycklingsoppa, huvudrätt - mongolisk buffé och efterrätt - friterat äpple med glass men vi alla bytte till banan istället, godare ;o) Var hemma runt kl. 23.15 och då blv det sängen sä jag låg och läste ut Stieg Larssons "Flickan som lekte med elden" vilken hade ett lite skumt slut. Ska bli intressant att läsa fortsättningen.

Har sovit mycket dåligt inatt då vi försöker få hundarna att ej vara i sovrummet genom att sätta upp en kompostgrind. Laban piper och vandrar hela natten då men vi måste träna honom. River är det inga problem med, han finner sig i det och vet ju att vi är där och inte kommer lämna honom ensam för gott ;o)

Har just ätit frukost, den obligatoriska fiberhavregrynsgröten med russin, kanel och linfrön. Till det mjölk, knäckebröd och vatten. Om en stund ska vi ut till mina föräldrra på lite fika sedan skulle visst sambon på innebandy.

Får passa på att säga:

GRATTIS "Pekka" på 30-års dagen!!!


Bild lånad här

Ha en bra dag!

Kram

Lördag morgon

Morning!

Sitter här vid köksbordet och har just ätit frukost bestående av havregrynsgröt med kanel och russin samt mjölk, Philadelphia Gräslök på en mjuk macka och en knäckemacka och till detta även vatten. Ska strax ut med River sedan blir det tvättstugan samt städning som gäller.

Gårdagskvällen blev lugn med det som jag skrev att det skulle bli igår, d.v.s. tacos och "Let´s dance". Vet inte om jag tyckte "Bella" skulle åkt ut. Kanske hellre "Carl-Jan" el "Aro" men men....de männen är ju kanske mer "roande" än "Bella" att titta på eftersom de är lite stela etc. :o) Mer underhållning helt enkelt medans "Bella" väl var mer medelmåttig och gjorde sitt bästa och det var ju bra men kanske ej underhållande. Antingen skulle hon dansat riktigt illa eller kanonbra förmodar jag för att ha fått stanna kvar.

Kvällen idag blir med några vänner, ska se film och äta gott. Alltid trevligt!
Imorgon ska jag väl fixa lite här hemma också, försöka ta n riktig långpromenad samt träffa en vän och tjöta lite på något av staden kafféer.

Vad har ni för helgplaner?

Kram

Kvinnoöverfall...

...inatt igen. Ja, runt kl.4 i natt/i morse skedde ännu ett kvinnoöverfall på Torpa, närmare bestämt på vägen in mot gården här där jag bor. Tycker det börjar bli liiite för mycket sådan skit i detta område nu. Gör mig bara mer sugen på att flytta.
Vad ska vi göra åt det hela? Jag vågar då inte gå ensam ute nu då det är mörkt. Vissa antastningar har ju dock t.o.m. skett mitt på ljusa dagen, bl.a då en tjej gick runt Munksjön på förmiddagen. Jag blir såååå ARG!!!

I natt har jag ej sovit bra. Ena hunden håller på och är jobbig då sambon skämt bort honom med att han ska få mat. Det är klart som tusan att han vill ha mat så fort han vaknar till då. Från ca kl.3.30 har jag inte sovit något så vid kl.4.50 klev jag upp och gick in i duschen. Var säkert på jobbet runt kl.6.15 och jobbade sedan fram till kl.16.

Har tagit min andra hepatit B spruta idag också, så nu är det bara en kvar sedan är jag fullvaccinerad vad gäller B.

Ikväll har jag bara tagit det lugnt. Ska strax krypa ner och läsa lite och sova tidigt idag. Inga hundar hemma så får sova lugnt.

Imorgon är det härlig fredag med fralla på jobbet och allt ;o)
Får se vad det blir i morgon kväll...kanske tacos och "Let´s dance". Vi får se...


Bild lånad här




Bild lånad här



Bild lånad här

Kram

Måndag - grå och trist

Hej!

Inget positivt väder ute nu om dagarna, januari och februari är ju rejält trist månader vädermässigt sett. men snart kommer våren och då blir vi piggare och gladare :o)

Idag har jag hållt i kursintroduktion på skolan. En introduktion på svenska och en på engelska för några utbytesstudenter. Den gick väl bra men den engelska var svår för de pratade inte alls bra engelska och jag pratar ej bra heller. Sedan fokuserade de mer på andra saker än det jag sa gällande kursen. De var oroliga för hur man skulle ta bussen till olika ställen och hur de skulle klara sig och undrade om det var ok att höra av sig om de behövde hjälp. Jag förklarade ju att visst självklart hjälper vi dem så mycket vi kan med saker utanför skolan också. Det är ju inte helt lätt att vara i ett annat land och dessutom vara utomlands för första gången i livet. Jag hoppas att de kommer förstå och klara av de kurser de ska läsa här.

Efter jobbet idag så var jag på massage, det var väldigt skönt. Men jag känner att jag behöver mer än det för min onda nacke och skuldra så imorgon innan jobbet blir det gymmet någon timma. det finns ingen återvändo just nu. Måste bli starkare, piggare och gladare så att välbefinnandet ökar.

Nu ska jag strax ta och lägga mig och läsa lite och kanske kanske att jag tittar lite på "Idrottsgalan".

Kram

Gott...

...smakade pastasåsen jag gjorde tidigare idag. Smidigt var det med så det kommer lagas fler gånger.
Har legat och läst fram till nu, skönt. Har inte mycket kvar av boken nu. Ska strax ut med River sedan blir det att krypa ner med boken igen.

Väntar på att sambon ska komma hem. Kl.15.15 smsade han att han skulle duscha och äta och sedan höra av sig då han åkte. Kl.19.30 hade han fortfarande ej hört av sig men nu vid kl.20 hörde han av sig och sa att han var 1h bort. Med andra ord måste det tagit mycket lång tid att duscha och äta för han har ca 2h att köra..kanske 2,5h idag då det är halt. Men det är min sambo i ett nötskal, han har noll koll på tiden och är en tidsoptimist ut i fingerspetsarna. Detta irriterar mig något så grymt.*grrrrrr*

Nä nu måste jag ut med vovven.

God natt!

Kram


Matlagning

Hej!

Har tvättat klart och nu var det dax för nästa hushållssyssla...matlagning.
Blir en enkel pastasås jag såg i JP, men jag har modifierat receptet lite, och pennepasta till det. Såsen består av morötter, lök och vitlök som jag fräser i olja sedan på med lite tomatpuré, matlagningsyoghurt, vatten, chilisås, svart- och vitpeppar samt en gnutta sambal oelek. Får se hur det kommer att smaka.
Gjorde en egen fuskostkaka igår med keso, ägg, mjöl, mjölk och mandel så den blir det till efterrätt sedan tillsammans med vaniljglass och lite sylt.

Sedan ska jag jobba och läsa vidare. Kanske lite TV ikväll med om det finns nåt att kika på.

Kram


Ont i halsen IGEN...

....vad är nu detta?! Börjar bli trött på det hela, kan det inte ge med sig snart. Har ju känt mig pigg nu och så vaknar jag med jättetäppt näsa, halsont och 37,5 i temp.  Nu kan jag dock ej vara hemma mer så hoppas att tempen inte stiger. Har tagit Alvedon Forte och hoppas på att den ska hålla nere tempen.

Håller på att tvätta nu och lyckades faktiskt ta rätt tvättid ;o) Inte illa va?!
Ska sedan ta det ganska lugnt idag men måste jobba lite och så har jag tänkt att göra egen mûsli. Blir på grynblandning (vete, råg, havre, korn), hela linfrän, solroskärnor, russin och detta blandas med olja, vatten, lite honung och kanel. Rostas i ugnen i 175 grader 15-30 min. Hoppas på att det blir gott.

Kommer även bli en hel del bokläsande idag som det känns. Har ca 1/4 kvar av Stieg Larssons "Flickan som lekte med elden". Får se om jag fortsätter med den sista boken i trilogin sedan eller om jag läser något annat emellan.

Nu ska jag ta mig en kopp te till och försöka kurrera min stackars onda lilla hals.


Bild lånad här

Kram

God mat å trevligt sällskap...

...ja det var vad det blev ikväll. Vi lagade kycklingtortillas och såg på "The Mist". Filmen var dock sådär, lite för overklig för min smak. Har svårt för science fiction och sådana saker, inte alls min grej. Vill ha verklighetstrogna filmer med situationer som jag kan sätta mig in i själv.

Ska strax ta och krypa ner med min bok nu, ville bara kika runt på nätet lite först.

Sov så gott!

Kram

Jobbat å städat undan julen

Hej!

Har nu jobbat en stund samt städat undan julen. Skönt! Nu är det massa småplock bara att ta itu med så att det blir "vår" fint här hemma. Blir skönt då allt är i sin ordning. Men nöjd blir jag aldrig i denna lilla lgh..elelr lilla å lilla men den är för liten för oss.

Ska strax ta och vila lite, läsa en bok å så. Sedan blir det duschen och att möta upp vännen för matinköp och hyrande av film. Har ännu ej beslutat oss för vilken film det blir. Vi vill se "Mirrors" men den kommer ut först 28/1 så vi får vänta lite. Kanske blir det "Barnhemmet" men vet ej om dne är någon höjdare?!

Fick ett kort besök av mamma innan ockås som lämnade River här. De har haft hand om honom onsdak kväll tills idag. Snällt av dem att ställa upp ibland. Fick även lite mat och fika av mammsingen, gott. De är underbara våra mammor*l* men de behöver skämmas bort lite själva ibland också. Ska försöka åka ut till föräldrarna lite mer framöver och laga mat och så på helgen så att mamma slipper göra det jämt. Har sagt att vi ska göra det hos sambons mamma med lite då och då. Tycker inte det är de som sak laga mat åt oss jämt då man är där.

-------> boken

Kram

Hmmmm...

....blev ingen träning på morgonen. Jag ställde fram klockan till 9 istället :o(
Nu sitter jag här och ska jobba lite och då jag tar en paus i det blir det lite gardinbyte och städning. Får se om jag tar mig iväg och tränar i e.m. sedan elelr om jag tränar med lite gummiband hemma och sedan tar en promenad.
Ikväll blir det i alla fall videokväll med en vän. vet ej vad vi ska se för något?! Blir att laga lite mat med, vännen ville ha kycklingtortillas.

Nä---->jobbandet

Kram

I soffan...

..sitter jag nu och har på Let´s dance i bakgrunden. Funderar över hur jag ska lägga upp min träning, vad jag ska köra för olika slag av träning, villka pass på F&S som passar mig och som ej är fullproppade (vet att detta är ett problem). Ki box har jag fått rekommenderat, denan tänkte jag köra lite spinning, testa skivstång. Kommer försöka simma också framöver samt jogga lite. Sedan har vi styrketräningslokaler på båda mina jobb som vi får använda gratis. Ena stället har mer och bättre apparater men det är bra att det finns på båda så kan jag köra på morgonen innan jobbet.
Kommer även bli en del promenader framöver.

Imorgon blir det gymmet som gäller, ska bli skönt. Ska försöka vara där senast kl.9.
Sedan blir det att jobba lite och fixa lite här hemma, bl.a. ta bort julgardinerna och ljusstakarna.

Kram

Nostalgi för er födda på 70- och 80-talet

Hej!

Sitter och tittar på youtube.com och hittar lite klipp som får mig att bli glad, minnen från barndomen.



 





-"Nu ska jag göra mig vacker" ;o)



-"Var är Fjant?" -"Här mamma, hääääär"



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tips på någon bra DVD att se någon?

Hej!

Imorgon blir det filmkväll. Någon som har några bra DVD tips?
Blir nog att hyra på Hemmakväll .
Var länge sedan jag såg en riktigt bra film. Såg i och för sig första Narnia filmen för några kvällar sedan men den har jag ju sett tidigare så var ju ingen nyhet för mig.

En film jag kan tipsa er om att se är "Who is Forester"  som också har en svensk titel "Vem är Foretser" (inte så svår översättning ;o) ) som är ett riktigt bra drama enligt min uppfattning. Har ni ej sett den så se den. Även "Nyckeln till frihet" liksom "Dead man walking" är filmer som bör ses.

   
    

Kram

Något bör göras nu åt viadukten i Hovslätt

Idag har ännu hela 2 (!!!!) lastbilar kört in i viadukten i Hovslätt. Nu måste de väl ta tag i det där. Hur många gånger har det inte hänt nu?! Till slut kan det gå riktigt illa om tåget kommer just då en sådan här sak sker. Någon form av åtgärd bör ske, och det snarast!!!
Här kan ni se om dagens olycka.
Ska bli intressant att se vad som händer gällande viadukten.

Kram


Torsdag kväll - idag kan ni läsa om en med samma sjukdom som jag har i jnytt

Hej!

Idag har jag jobbat på sjukhuset. det har gått ok men efter lunch fick jag så ont i huvudet så eftermiddagen var jobbig. Även magen har strulat en hel del :o( Tog n huvudvärkstablett då jag kom hem sedan var de bara att ta tag i att laga mat till matlådor. Blev vegetariskt. Stekte lök i olja och curry sedan hällde jag i purjolök, soya, ris, ärtor och sweet chilisås i det och värmde på. Till det kommer jag ha en grönsallad, lite cous cous som blev över igår samt en kall sås på turkisk yoghurt, basilika och lite sweet chilisås. Det är en god rätt. Ska egentligen vara vitlök och ostronsås i också men hade ingen vitlök och ostronsås tål jag ej. Men det fungerar bra i alla fall.

I Jnytt idag står det om Fredrik Olausson och hans väg tillbaka efter sjukdomen.  Han har samma sjukdom som jag har. Kul att se att han trots allt lyckas pigga på sig. Hoppas att det kommer att gå lika bra för mig, ja helst bättre eftersom han stötte ifrån sig den första levern som transplanterades. Skulle velat komma i kontakt med honom och hört lite gällande sjukdomen och hans upplevelser etc. Kanske få lite tips och råd. Mailade HV 71 om det för ett tag sedan men har tyvärr ej fått svar. Så han kanske ej hade lust att höra av sig?! Vad vet jag. Hade i alla fall varit skönt att bolla åsikter med någon med samma sjukdom och som piggnat till.

Ska strax lägga mig och läsa lite och så blir det att sova tidigt idag känner jag. Kryper nog ner redan nu med boken och sedan kanske jag kollar lite på TV i sängen innan jag släcker för natten.

Imorgon skulle jag gått på after work med en vän men jag känner att jag bara vill vara hemma och ta det lugnt. Eventuellt att jag tar en tur hem till föräldrarna bara. Äter lite gott och ser på "Let´s dance".

Appropå "Let´s dance", hörde att Mojje fått en hjärtinfarkt, 36 år gammal. Det där kryper verkligen ner i åldrarna mer och mer. Jag ser ju det på sjukhuset också, patienterna med hjärtbesvär blir allt yngre. Patienter med olika sjukdomar överlag tenderar att bli allt yngre. det är skrämmande vad denna värld gör med oss. Vi äter fel, stressar för mkt och hinner ej motionera. Det borde ske en ändring på det hela men hur lätt är det att förändra hel världen vad gäller att producera mindre och ge mer tid till fritid och motion. den tekniska utvecklingen, ja utvecklingen över huvud taget, gör ju att bara mer och mer ska produceras och skapas vilket bara gör det mer och mer stressigt för oss människor. Det är en sådan hetts kring allt och vi tänker inte på själva människan i sig. Tragiskt!

Kram

Hemma på lunch

Hej!

Klev upp kl.6 idag och var på jobbet strax efter kl7. Har jobbat med att göra lite material till föreläsningar i vår, skönt att komma igång så snabbt man bara kan så inte allt hopar sig sedan.

Fick även hjärtat i halsgropen då en föreläsare som ska föreläsa på tisdag hörde av sig och undrade om han skulle få datum och tid snart då hans kalender för nästa vecka började bli full *gaaaahhhh* Jag hade i november mailat han datum och tid etc men det hade han nog "glömt" eller något. Som tur var kunde han boka om det han hade på tisdag och kan komma och föreläsa här *jippie* Denna föreläsning är mycket viktig för kursen så utan honom vet jag ej vad jag skulle ha gjort. Men nu är jag som sagt var lugn.

Är hemma på lunch nu. Var på Ica och handlade lite för resten av veckan. Kommer bli sallad till lunch tors-fre. Idag blir det gröt och macka.

Ska jobba lite till stax och ikväll ska jag träffa en jobbarkompis/vän och ta en kaffe och tjöta lite skit. Sedan blir det TV. Var två nya program på TV4 som jag tänkte spana in. De heter "Semestersvenskar" (kl.20) och "Made in Sweden" (kl.21). Se om det är något att ha.

Nä -------> jobbet

Kram

Jobb och stan

Hej!

Idag har det varit jobb hela dagen fram till kl.15. Blev dock mycket prat med kollegan som jag ej träffat på länge fast vi pratade i och för sig medst jobb så....;o) Hat planerat in det sista i schemat på några kurser jag är ansvarig för och som börjar nästa vecka.Har varit mycket strul med föreläsare som ej kunnat etc men nu verkar det ha ordnat upp sig så att vi täcker in föreläsare vad gäller kursens innehåll, skönt!!

Blev lunch på restaurang Raggmunken idag, mycket bra ställe med trevlig personal. Kan varmt rekommenderas. Jag åt kyckling med stekt potatis och citronaioli med sallad till, smakade riktigt bra. Mamma och sambon åt raggmunk, som jag smakade en bit utav och även denna var smarrig. De har raggmunk på menyn varje dag så det är ju bra *l*

Efter lunchen blev det jobb och möte fram till kl.15 sedan begav jag mig mot stan för att träffa en vän. Vi var på F&S och förlängde medlemsskapet, tog en fika på Kaffbönan och en runda på stan. Köpte en klänning på rean på Rabalder, ett Wazgij-pussel, födelsedagskort  samt en bok som heter "Kvinnor som tänker för mycket" till en som fyller 25 år och en bok som heter "Lilla boken om lycklig kärlek" på Akademibokhandeln.

Ikväll blir det lugnt. Ska kika lite här på datorn sedan lägga mig och läsa.

Kram

Klar med tvätten - TV tips för kvällen någon?

Så, nu är all tvätt upphämtad till lägenheten, skönt att slippa ränna upp och ner. Ska bli underbart den dag man har ett hus med egen tvättstuga. Ja inte bara det, man får något helt eget med större ytor etc. Just nu är det tråååångt. Var riktigt trångt häromdagen med 5 vuxna, en 2 åring och två hundar. Det finns liksom inte utrymme.

Ska strax sätta mig och jobba lite sedan vet jag ej vad det blir. Lite mer bokläsning kanske. Då sambon är tillbaka efter en golfrunda med min pappa så ska jag laga  mat också för antar han är hungrig då.
Sedan kanske vi kikar på en film eller på TV. Har ingen aning om vad TVn har att erbjuda ikväll. Får ta en titt i tablåerna sedan. Någon som har något tips?

Sambon fick förresten äran att dela ut pris till matchens bästa spelare i HV igår.Det blev Stefan Liv som fick en gjutjärnspanna från Skeppshult. Stek nu inte fjärrkontrollen i den Liv ;o)

Kram

Jag gjorde det igen samt kommentarer gällande hot emot Kenza

Lyckades ta fel på tvättid igen. Var bombsäker på att jag hade kl.10-14 men då jag lagt i de första maskinerna och satt igång dem och skulle upp till lägenheten tittade jag på bokningstavlan för att se när det finns lediga tider härnäst. Då upptäcker jag att jag hade tid först 14-18 idag*suck* Blir så trött på mig själv. Jag är alldeles för stressad och uppe i varv. Kan inte längre hålla reda på saker etc, jobbigt. Jag gick i alla fall och ringde på hos personen som hade tvättid 10-14 men ingen öppnade. Ringde även men då sades det att nummret inte längre fanns eller var tillfälligt avstängt. Satte även upp en lapp på dörren till tvättstugan att jag tyvärr tagit fel tid och att personen gärna får tvätta på min tid om den har möjlighet.Mycket mer kan jag ej göra. Nu har jag redan tvättat klart och tvätten är i tumlaren och i torkrummen så det är skönt.

Gårdagen var trevlig med mat, hockey och pubbesök. Var väl hemma runt midnatt så det var lagom.
Matchen gick ju bra också, 2-0 till HV mot FBK. Detta till sambons förtret då han håller på FBK. ;o) Vi fick även tippa matchresultatet och hade möjlighet att vinna 4 biljetter till en eventuell hemmamatch i slutspelet. Men jag tippade 4-2 och sambon 2-3 så tyvärr blev det inga biljetter för vår del.

Ska lägga mig på soffan och läsa lite strax. Känner att jag behöver vila kroppen lite för har ont i den :o(

Igår bokade vi biljetter till Sthlm i början av April, 380:- för två personer t.o.r. 2a klass. Upp blir det byte i Nässjö och vi är framme strax innan midnatt. Brukar ofta vara försenat också så...Men det får vi ta. Hem är det bättre, inget byte och hemma strax efter 20. Känns bra att åka tåg så att vi slipper köra bil (eller vi och vi, brukar bli sambon som får köra), så båda kan slappna av. Dessutom var ju biljetterna vi hittade riktigt billiga. Är man bara flexibel så kan man ju göra fynd. Normalt kostar det annars ca 1890:- enkel resa för 2 och det blir alldeles för mkt med 3780:- fören resa till Sthlm. Då blir bilen och långtidsparkering billigare.

Läste på Kenzas sida idag att hennes kompis blivit hotad etc pga att hon känner Kenza. Vad är det med folk egentligen?!Är det den stora avundsjukan som slår till? Var ju en incidens förra helgen (tror jag) också där Kenza själv blev hotad. Lägg av med sådant säger jag bara!!! Låt folk vara som de är och försök istället att vara nöjd och glad över den du är. Alla är vi individer com är lika mycket värda. Det är inget att vara avundsjuk på att andra lyckas med en det ena en det andra. De är säkert inte lyckligare på det hela taget i alla fall. Bara vi accepterar våra liv och försöker att inte jämföra oss så mycket med varandra så tror jag att vi alla kan vara mer eller mindre lyckliga i det liv vi befinner oss.

Kram

Lördag morgon och jobb

Hej!

Jag sitter här vid köksbordet och försöker jobba lite. Hoppas på att få lite gjort idag i alla fall.
Hade tänkt gå upp vid kl.7 men satte sedan klockan på 8. Då jag somnade sent, säkert kl.2 och dessutom varit vaken flera ggr så låg jag kvar till kl.8.45. Men nu är jag i alla fall igång och har ätit frukost vilken bestod utav havregrynsgröt med russin, kanel och mjölk samt ett glas vatten.

Vad tyckte ni om "Let´s dance" igår? JAg pysslade med lite annat framför TVn samtidigt som jag hade på det så såg det lite sporadiskt. Men det är ju som vanligt, första omgången får deltagarna inte så höga poäng, de har ej hunnit öva så mycket och är väl även en smula nervösa. Bagge tycker jag dock rörde sig mjukt och bra. Vissa andra, t.ex. Hasse Aro var lite mer stel ;o)

Nä, nu måste jag jobba lite.

Kram

Migrän

Hej!

Blev inget jobb idag heller, fick migrän kl.4 på morgonen. Nu vill jag bara vara frisk!!!! Så trött på detta. Har så mycket jag behöver och måste göra. Imorgon blir det upp tiidgt för att jobba sedan är vi medbjudna på hockey imorgon, HV71-FBK, trevligt. Det blir mat och allt i V.I.P-loungen. Vi hade annars tänkt gå på bio, men ett sådant här erbjudande tackar vi ju ej nej till*l*

Sitter och väntar på sambons kusin med sambo och barn. De har varit på a6 och shoppat och skulle kika förbi innan de åker vidre hem. Blir en fika med kladdkaka, glass, vaniljsås och sedan lite pepparkakor etc till lillkillen om han ej vill ha det andra. Ikväll sedan blir det "Let´s dance" och någon köpemat typ pizza. Ska ni se "Let´s dance"? Många lite roliga filurer med där i år. Intressant att se hur Carl-Jan Granqvist sköter sig på dansgolvet t.ex.

Kram

Ojojoj

Höll på att bli samma sak vad gäller mål i hockeyn idag igen som mot Rögle. Ett mål som de fick granska med videodomarens hjälp för att se om det var ett "sparkmål" eller ej. Det slutade med att domaren dömde bort målet och det var väl inte mycket annat att välja på efter incidenten senast. Matchen slutade till sist efter förlängning 1-1 tyvärr. Hade ju inte suttit fel med i alla fall 2-1 till HV.

Imorgon eftermiddag/kväll får vi besök av sambons kusin och hans sambo och deras lille son på 2 år. Det blir trevligt. Får väl baka någon kladdkaka eller liknande och bjuda dem på, det är ju alltid uppskattat.

Imorgon blir det "Let´s dance" på kvällen också, det ska bli intressant att se alla deltagare. Maten imorgon kväll blir kanske köpemat, vi får se vad vi har ork och lust med.

Nä, nu kallar sängen på mig.

Natti natti!

Kram

Hockey

Hej!

Har köpt hem matchen mellan HV 71 och Timrå nu ikväll. Matchen startar ej, dommaren och några spelare åker runt i rinken. Vet ej vad problemet är. Nu står huvuddomaren och diskuterar med de bägge lagledarna Kenta och Challe. Vi får se om de snart säger vad som är problemet. Videodomaren har tydligen ingen bild eller något ljud. Videodomaren vid matchen mot Rögle nyligen har ju tagit timeout efter att han bedömde målet som godkänt efter att en röglespelare sparkat in pucken i mål. Inget annat händer med den matchen mer än denna timeout. Synd för HV i och med att Rögle då vann med 6-5 på ett felaktigt beslut. Men nu är det bara att kämpa på denna match och glömma det gamla.

Vad tror vi om matchen ikväll då? 3-2 till HV?!

Nä ska koncentrera mig på matchen nu.

Kram

Kanon sida - är ni ej med så gå med

Jag har varit med på GratisBio nu ett tag och var till en början lite tveksam till detta. Men nu har jag lyckats samla ihop 1002 poäng och kan bl.a. byta ut dessa emot 2 gratis biobiljetter eller ett presentkort på 300kr i utvalda affärer (det är rätt många t.ex. KICKS, Mio, H&M, Gallerix, Lagerhaus).

Jag tycker helt klart att ni ska ta chansen att gå med på denna sida, det kostar inget alls och brukar du t.ex. shoppa kläder på Ellos kan du gå via GratisBios hemsida då du ska göra din beställning så ger det dig poäng på det du handlar. Smart va?! Detta gäller på många olika nätbutiker och andra sidor. Det enklaste är om Du själv går in och bekantar dig med sidan. Gå gärna via denna länk så ger det dig 25 poäng extra. Du får dessutom 50 poäng för att du registrerar dig, alltså hela 75 poäng redan från start.

Ta chansen, vem vill inte få gratis biobiljetter och presentkorrt?!

Kram

Matlådor

Har lagat matlådor nu för torsdag och fredag.
 Det blev torsk med fiskkrydda, wokgrönsaker stekta i curry och olivolja samt couscous. Till det en kall sås på turkisk yoghurt, bostongurka, senap och dill. Denna sås kan varmt rekommenderas.

Ska strax ta lite kvällsmat nu. Blir havregrynsgröt med kanel, russin och linfrön samt mjölk och knäckemacka med mjukost. Blir att kika lite på "Grammisgalan" också.

Kyligt ute nu *brrrr*, -8,5 grader. Lär bli kallt inatt.

Kram

Jaaaaa, jag vann!!!!

Hihi, jag hade 4 rätt på Lotto och vann hela 22 riksdaler ;o)
Jaja, alltid nåt, en vinst är en vinst ;o)

Kram

Kameratips någon?

Hej!

Funderar på att köpa mig en digital systemkamera då jag tycker mycket om att fota men ej får bra bilder med min nuvarande digitalkamera. Någon som kan ge mig tips på någon bra kamera till ett bra pris?
Jag skulle även vilja få tag i photoshop till en bra penning. Är även tacksam för tips om bra böcker för att lära sig fotografera.

Idag ringde de från ett ställe där jag efterfrågat en offert till en eventuell fest då jag fyller 30. Det skulle osta 330:-/person (inkl buffé, 1 glas vin, städning, lokalhyra och personal). Jag har tänkt bjuda ca 30 personer så kalaset skulle gå på ca 10 000:-  Vad är egentligen ett 30-års kalas värt för en sådan som mig som har en normal lön?! ;o) Uppskattar gästerna det så pass att det är värt 10 000:-? Fick även erbjudande om att ha kalaset på svärföräldrarnas gård, kanske mysigare?! Det lär nog i alla fall bli billigare.

Kram

Ingen pc

Hej!

Fick ingen penicillin på VC för läkaren trodde att det ännu så länge är en bihålsinflammation orsakad av virus och då är det ju inte mycket att göra. Bara vänta och se om det ger med sig eller blir en bakteriell infektion. Bra mår jag ej i alla fall då jag har huvudvärk och mår illa hela tiden. Försöker jobba lite hemifrån idag med lite enklare uppgifter.Jag får väl bita ihop och kurera mig så gott det går och gå och jobba imorgon och ta hand om patienterna. Känns dock inget bra då man ej mår bra själv. men i värsta fall får jag väl gå hem om jag ej pallar. Men först tar vi denna dagen och ser hur den blir. Jag kanske mår bra imorgon om jag har tur. Ska dricka mycket, ta Alvedon och nässpray så löser det sig säkert.

Imorgon eftermiddag ska jag även ta Hepatit B vaccination nr 2. Sedan är det bara en dos kvar tills jag är färdigvaccinerad mot det *l*

På fredag ska vi städa bort julen här. Ska bli skönt på ett sätt men samtidigt har man ju ej hunnit vara hemma så mycket och njuta utav det. Nu är det bara att vänta ett år till nästa jul. men innan dess blir dte mycket härligt med vår, påsk, födelsedagar, sommar, semester och höst. Det finns mycket att se fram emot.

Kram


Oj vilken tur...

Jag bara testade att ringa Vc nu vid kl.7 och då var det redan öppet. De har ett sådant system nu att man får trycka in sitt telenr och så säger en datorröst "Vi ringer upp dig på telenr blablabla omkring klockan blablabla i förmiddag". Jag fick veta att de ringer upp kl.7.50. Så nu är det bara att vänta.

Kram

Ingen sömn

Hej!

Har knappt sovit något inatt då bihålorna värker och de få stunder jag sovit har jag enligt sambon "yrat" en massa. Ska ta och ringa Vc nu kl.7.30 då de öppnar och hoppas på en tid för jag klarar nog ej av att kurrera mig fullt ut på egen hand utan det kanske behövs lite pc i och med att jag gått såhär i över 1 v nu och det ej gett med sig. Jäklans bihålor!! Vad ska vi med dem till ;o) Ställer ju bara till problem. Vet att jag har ganska små trånga hålor på vänster sida och att de innan pratat om eventuell operation för att öppna upp. En av mina mostrar har haft samma problem. Men man vill ju ej operera sig i första taget.

Så vi får se vad "farbror doktorn" har att säga idag. Om jag ska vila eller om det är ok att jobba. Vilket jag egentligen inte vet om jag orkar då koncentrationen är i botten just nu och huvudet bara gör ont.

Jaja, vi får se vad som händer.

Ha en bra dag!

Kram


Hemma igen...fortfarande inte pigg :o(

Hej!

Har varit hos svärföräldrarna sedan lördags för middag.
Blev att vara där hemma på lördagskvällen för att äta lite ostkaka samt blåbärspaj tillsammans med svågern, sambon och sambons kompis framför "Körslaget". Satt sedan framför TVn och tjötade innan det var dags för sängen. Svärföräldrarna var hos grannen på lite festligheter.

Söndagen blev det färd till Växjö med svågern och sambon för att hälsa på deras kusin med man och tre barn där det bjöds på fika sedan pasta med god köttfärssås till. Vi hade även köpt med 1,6 kg godis som det mumsades friskt på .o)
På kvällen sedan var det dags att hjälpa till på svärföärldrarnas gård lite med att bära in och stapla ved. Det var skönt men riktigt kallt, har varit upp emot -16 grader och det är man ju inte van vid här nere i söder längre. Kvällen avslutades i TV soffan.

Igår kl.13 var det dags för födelsedagskalas för svärmor dit hennes fyra syskon med respektive var inbjudna. Av oss (svärfar, sönerna och mig) fick hon en digitalkamera och en äggklocka, syskonen gav pengar, blommor och en ljusstake, ett ljus och ett förkläde. Kalaset höll på fram till ca kl.20.30 och det bjöds på rökt lax, potatis, sallad och kall sås. Efterrätten var ostkaka med sylt, grädde och glass och till kaffet blev det hembakad maräntårta. Mumsigt värre.

Har dock ej hunnit vila mig så mycket nu sedan jag blev sjuk vilket jag känner av i kroppen. Bihålan på vänster sida gör fortfarande ont och det trycker rejält och jag har ont i huvudet, mår illa och är yr samt har ont bakom vänster öga. Får se hur jag mår imorgon, om jag kanske behöver penicillin. Har dock använt avsvällande nässpray för att minimera bihålebesvären då jag vet att jag lätt för inflammation i dem. Så ikväll blir dte inte många knop gjorda för min del, bara vila inför morgondagens jobbande.

Nu blir det att jobba hårt fram till sommarlovet och semestern då det blir lite långledigt igen.

Kram

Vill bli pigg NU!!

Hej!

Legat i sängen hela dagen så det blev att sjukanmäla sig strax efter kl.7 idag tyvärr. Känner mig ej pigg alls, usch, men kände att jag var tvungen att gå upp lite. Så har tagit en kopp te nu och sitter i soffan och tittar runt på nätet lite. Om en stund kikar en vän förbi med en pizza och så ser vi nog en film och tjötar lite. Älsklingen ska ut med en kompis, var meningen att jag och hans sambo också skulle med men nu är det ju som det är. Tror dock ej hon blev ledsen för en ensamkväll idag, hon brukar tycka det är skönt att få vara själv då coh då med en bra bok *l*

Nyårsmenyn som jag utlovade:

Förrätt:

* Champinjon- och löksoppa samt parmalindan melon

Huvudrätt:

* Fläskfillé med tomater och färsk kryddgrönt samt mozarella och två olika såser, en med champinjoner och en med pinjenötter.

Efterrätt:

* Marängswiss



Det var mycket gott, alla nöjda och glada!!!
Vi fick äbven en fördrink "Vanilla Sky" och under kvällen blev det godis och så spelade vi spelet "Med vilda gester" som var riktigt skoj. Det rekommenderas på spelkvällarna.

Så, nu orkar jag ej skriva mer idag.

Kram

Alive

Hej!

Tänkte bara berätta att jag lever och var med i Varberg och firade Nyår men var tveksam igår på morgonen om jag skulle med. Men sambon sa att han inte alls tyckte det var skoj att åka ensam och vi var ju tvugna att åka någon utav oss i och med att vi hade hand om efterrätten. Så jag bet ihop och pallrade mig upp kl.8 igår sedan var jag ju vaken fram till kl.2-2.30 inatt och vaknade kl.9 och då mådde jag ej bra alls. Nu är jag helt förstörd, näsan och ögonen rinner konstant och jag nyser en massa och hostar. Ligger i sängen och lär här ligga hela kvällen och natten. Imorgon ska jag jobba men vet ej hur det kommer bli med det då det är sjukhuset jag jobbar på imorgon. Kan ju inte stå där med patienterna med en rinnande näsa och rinnande ögon etc, känns ju inte så hygieniskt. Men jag kanske är piggare imorgon, ibland kan ju sådant där gå över snabbt. *hoppas hoppas*

Oskar ej skriva mer nu men kanske orkar med det imorgon. Då berättar jag mer om nyårsfirandet.

*atjooo*

Kram


RSS 2.0