Sallad, solning, packning, Idol...

.....det är vad jag gjort nu ikväll. Var med Alex och tog en sallad på Kaffé Paus sedan blev det solning i endast 9 min, har ju ljus hy så kan ej sola så mkt. Igår blev det 6 min.  Efter det har jag packat och kikat på idol och nu är det "Främmande Fågel". Såg avsnitt 1 men ej 2 av den serien så vet ej om den är något att ha egentligen. Har på den lite i bakgrunden.

Fick mail från chefen på skolan idag som undrade vad jag har för löneanspråk. HJÄLP, vet ej vad som kan vara rimmligt att begära?! Har för mig att dn tjej begärde 26 000 och fick 24-25 000 något. Får väl lägga mig där med antar jag. Måste fixa med Skatteverket också så att jag ej får restskatt sedan, kan ju lätt bli så då man har jobb på två ställen.

Blir mycket resande för mig nu, Turkiet sedan direkt till GBG två dagar, hemma 4 dagar sedan Sthlm tre dagar. men det blir skoj.

Det enda trista är att jag fick avslag från A-kassan idag. Får ingen arbetslöshetsersättning eftersom jag har en tjänst som jag är tjänstledig ifrån...men ej får komma tillbaka till innan tjänstledigheten går ut. Alla dessa regler och denna byråkrati, men det får gå i alla fall.

Ska bli så skönt att åka iväg nu, få lite tid med sambon, vi ses ej så ofta p.g.a. hans jobb vilket är väldigt tråkigt. Men han trivs med sitt jobb så inte mycket jag kan göra åt det hela. Det enda alternativet är i så fall att man går skilda vägar men det vill man ju helst inte.

Kram

Snart bär det av...

....till Turkiet! Ska bli skå skönt, hoppas bara att vädret är bra. Såg dock att det var 50% resp. 70% risk för regn och åska lör och sön. Men men, det finns väl alltid något att göra trots regnet. Man kan ju träna på gymmet, ligga och läsa en bra bok eller mysa lite med sambon. Allt blir ju vad man gör det till.

Idag har jag packat lite, varit och simmat 1 km samt kikat lite på TV. Ska strax iväg och träffa en jobbarkompis. Vi ska planera in datum för när en gammal klasskompis/jobbarkompis ska komma upp hit från Lund. Ska bli trevligt att träffa henne igen. Såg henne senast i somras då jag och älsklingen var nere och hälsade på henne och hennes lilla familj.

Resten av kvällen blir det väl till att packa det sista, kika på TV och dona lite här hemma.

Gick inget vidare i hockeyn igår heller.

       

1                 -              3

    
Kram

Lördag natt......

...och det är fortfarande varmt, 14 grader. Nästan otroligt va?!

Jaha, vad har jag då gjort idag. Jo jag shoppade lite på bl.a. Åhléns, Apoteket och IKEA. På Åhléns blev det lite sytråd för att laga knappar och hål på kläder. På Apoteket blev det Otrivin nässpray, Sterisol Skin Care Hair Conditioner och Hair Schampoo, Compeed Blåsor/Skavsår små, Wrigley´s Extra Professional White och Axilur avmaskningsmedel för hundar. På IKEA blev det lite KOMPLEMENT förvaring set om 6 som passar i bl.a. MALM byrån som vi har i hallen. Så nu är det lite mer ordning i den. Blev även en KNODD tunna, den lilla varianten, i röd färg att ha Rivers mat i.

Efter denna tripp till a6 och IKEA blev det gymmet i ca 35 minuter innan jag åkte hem och tog det lugnt. Har fixat och donat här hemma.

Ska nog strax ta och nana nu.

Idag blev det vinst på bortaplan i alla fall, härligt HV!!!!


2             -           3
 
Kram

Lördag - underbar höstdag

Heeeeej!

Vilken underbar dag det är idag, soligt och härligt och så alla vackra löv till detta. Det är livskvalitet!!!
Blev sovmorgon till ca kl.10 idag, skönt. Tog det sedan lugnt och fixade till bredbandet som ej ville fungera igår kväll. Då det var fixat blev det en promenad med lillplutten River, härligt. Mycket folk ute nu då det är fin väder, loppis vid Kulturhuset, torglördag och höstmarknad på stan.

Vad hittar ni på denna fina lördag? Jag tänkte åka upp till a6 och bl.a. besöka Apoteket för att inhandla lite inför resan typ nässpray, schampo, balsam etc. Ska även leta efter björntråd då jag har några knappar i koftor som "äter upp" vanlig sytråd så jag tappar knapparna hela tiden, irriterande. Ska även köpa ett hänglås att ha på skåpet på jobbet. Tänkte skaffa ett sådant med kodlås så man slipper hålla reda på nyckeln :o) Även något att märka min väska med så att man lätt hittar den på bagagebandet. Har en svart och det är det ju ingen annan som har ;o)

Ska bli skönt att komma till solen och värmen, det enda som grämer mig är att jag gått upp det jag gick ner i vikt så ej lika kul att visa sig i bikini. Men det får väl gå det med, får försöka att inte tänka så mkt på det. Det som är det jobbigaste är ju att jag mår sämre då jag lägger på mig, får mer ont i kroppen etc. Får försöka röra på oss mkt på semestern nu med, gå mkt och se sig omkring. Jaja, vilka problem man har, finns ju värre saker att bekymmra sig över om man säger så.

Ha en underbar dag!

Kram


Arg!!

Hej!

Jag är arg och sur. Nu har jag varit och jobbat ons och tors denna vecka. Och direkt i måndags fick jag ont i nacken och huvudet, var tvungen att lägga mig tidigt och ta värktabletter :o( Hade fortsatt ont under torsdagen och fick lägga mig direkt då jag kom hem för att bli lite piggare till kvällen då jag och några tjejer skulle gå på "Club 90 0000" b,orde idag egentligen heta "Club 112". Jag kände att jag egentligen inte orkade med det men jag bet ihop och ca kl.19.30 dök tjejerna upp här för lite förfest. Denna varade fram till ca kl.23 då vi begav oss ut. Det var ingen höjdare ute vad vi tyckte men det var kul att se hur det nya stället där de höll "festen" var. Jag var hemma igen runt kl.01.15.

Skulle ha spelat golf idag men kände att jag behövde sova ut och få vila min kropp lite. Hade dock sett fram emot att spela så det känns lite surt. Men jag känner att jag ibland måste lyssna på min kropp och inte tänka på att andra människor blir besvikna. För gör jag det får jag lida extra länge sedan av värk etc och det har jag ju ingen lust med.

Det har börjat "tjuta" i vårt element i sovrummet igen. Ett sådant där högfrekvent tjut som är såååå irriterande, särskilt då man ska sova. Låter som man har tinitus. Nyss var det en rörmokare här och kollade på det och han ska komma tillbaka senare idag och byta ut en grej i elementet. Nu håller vi tummarna för att detta kommer att fungera så att vi blir av med tjutandet för gott.

Nähe,ska lägga mig och läsa lite nu tror jag.

Kram

Hemma efter en dag på jobbet

Hej!

Nu är man hemma efter en dag på jobbet. Var skoj att vara inne och jobba lite men jag fick jobba en hel del och nu har jag ont i nacken och huvudet. Men det får jag ta antar jag.
Skulle gått på bio ikväll med Anne och sett "Mirror" men det var bara fem andra som hade bokat så det kändes lite trist. Blev att vi tog en promenad istället med lille River och sedan tog vi lite kaffe här hemma. Trevligt att bara ses en sväng.

Nu sitter jag och kikar lite på TV och sitter med en vetekudde kring nacken för att värma upp min onda nacke. HAr även intaget en Ipren för huvudet och värken, får se om det hjälper.

Imorgon blir det lite förfest här hemma med Anne och några tjejer från jobbet sedan ska vi ut och festa med poliser, brandmän, sjukhusfolk mfl. Var ingen höjdare sist vi var på det där men kanske var det för att vi var spiknyktra då och alla andra ganska så berusade. Så imorgon sa vi att det blir lite förfest innan. Inte för att vi egentligen är de som festar till det sådär men vi sa att vi ger det hela en chans till och då med lite alkohol i kroppen, haha. Illa!!!!

Ska bara ta det lugnt nu för sedan blir det jobb imorgon igen. Blir skoj bara jag är lite piggare imorgon kväll då. Det ska jag vara, vi håller tummarna.

Kram


Rycka in och jobba

Hej!

Imorgon och fredag får jag rycka in och jobba på jobbet jag har tjänstledigt ifrån, blir skoj men samtidigt har jag haft lite jobbigt med magen sista dagarna så hade varit skönt att bara får vara. Men kunde ej tacka nej. De hade velat att jag skulle jobbat mån-fre denna vecka men de hade ej fått tag i mig, hade mitt gamla mobilnr. Tackade dock nej till fredagen för då har jag annat inbokat.

Idag har jag då varit hos Mimmi, Peter och lille Erik och hälsat på tillsammans med Fredde, det var trevligt. Erik var så gullig och var glad hela tiden. Jag får nog fel bild av de små barnen*s*, de är mer eller mindre alltid glada då jag träffar dem. Jag kommer väl tro att det är kanon hela tiden med barn ;o) Ser fram emot en "wii"-kväll hos dem framöver sedan*l* Verkar riktigt skoj att spela det. KAnske blir att man köper sig ett Nintendo wii själv framöver.

Då jag kom hem bar det av ner till Konsum och sedan hem och lagade pannkakor. Blev det tillsammans med jordgubbs och blåbärssylt samt köttbullar. Var mumsigt. Efter maten har jag tagit det lugnt, tittat på SVT Play på "Socialkontoret" och första avsnittet på säsongen av "Andra Avenyn", ska se de andra två avsnitten nu tänkte jag innan det är dax att tvätta. Även idag har älsklingen lyckats smita ifrån, han har åkt på Speedway och lämnat mig med hundar och tvätt.

Blir sängen rätt så tidigt idag för kommer väl kliva upp runt kl.5 imorgon. *ZzZzZZzzzz* Inte van vid det nu. Var ju i och för sig uppe i alla fall vid kl.5.50 igår så lite vana har jag ju.

Kram

Barnvakt

Hej!

Igår eftermiddag begav jag mig till mina vänner för att sova över där och vara barnvakt hela dagen idag.
Då jag kom dit igår sov den lilla tösen fortfarande middag men de väckte henne efter ett tag. Då var det lite grinigt och jag var lite "otäck" men tillslut släppte det och allt var frid och fröjd och vi lekte en massa och busade för fullt.
Idag på morgonen åkte de iväg tidigt till jobbet så det var jag som fick ta han om lilltjejen då hon vaknade och det gick jättebra. Men först sprang hon ju runt och kollade efter mamma och pappa men då hon insåg att de ej var hemma så nöjde hon sig med det och vi bytte blöja och jag fixade till välling men den skulle hon inte ha "Nääeee!" sa hon vara *:o)Så det blev lite lek och bus sedan plockade hon fram mina stövlar och satte på sig sina egna och pelade sedan på jackorna, det var alltså dax att gå ut en runda :o) Efter en liten promenad i metropolen Vaggeryd begav vi oss hemmåt för en fika, muffins och kaka, det var MYCKET bättre än välling och den lilla tösen lät sig väl smaka...läääänge :o) Då vi var klara var det bus och lek som gällde igen innan det var dax för lunch och sedan sova middag. Det gick även det kanon, hon åt bra och att lägga henne var inga problem. Hon vaknade dock upp efter ca 1-1½h och gallskrek, mardröm troligtvis. Det räckte då med att lyfta upp henne och kramas lite för att sedan lägga henne att sova igen. Hon sov då tills mamma kom hem. Det roliga var att då vi två gick fram till sängen så ställde hon sig upp och gick mot mig så att jag skulle lyfta upp henne. Antar att det var ett gott betyg från den lilla ;o) Kul har jag haft i alla fall!!

Nu ska jag kika på "Sjukhuset" på TV3.

Gick inget bra för HV igår :o(

 
1-3

Kram

Söndag och sovmorgon igen!!!

Sov till ca 10.45 idag*ajaj* Men skönt var det i alla fall. Behöver ju förmodligen det också.
Ska ta det lite lugnt nu fram tills att jag ska åka till kompisarna i Vaggeryd för att "bekanta" mig med deras lilla dotter inför barnpassningen imorgon*l* Vi har ju träffats innan men det tar ju lite tid mellan gångerna och bgarn i den åldern är ju som de är, ibland är de rädda för en och ibland ska de bara busa och leka med en. Hoppas hon känner igen mig idag i alla fall och blir glad.
Blir första gången jag byter blöja på ett litet barn tror jag ;o) Har bara gjort det på äldre männsikor på jobbet tidigare :o) Men jag tror att jag fixar det hela gallant!

Blir väl en lugn eftermiddag med lite lek och bus och sedan kan jag tänka mig vi hamnar framför TVn ikväll och sitter där och tjötar innan det blir dax för sängen.

På tisdag verkar det som att jag ska hälsa på Mimmi (som jag var på GeKås med) och hennes familj tillsammans med grannen Fredde. Ska bli trevligt och skoj att få se lille Erik också. Och Peter "Pekka" som jag ej träffat på år och dar.

Njut av denna söndag!

Kram

Nostalgitripp i min CD-samling

Hej!

Sitter och lyssnar på lite gammal musik som jag lyssnat på under min tonårstid. Det är bl.a. Christer Björkmans skiva "Imorgon är en annan dag", faktiskt en hel del góa låtar där skrivna av bl.a. Tomas Ledin och Nicklas Strömstedt. Har lyssnat mycket på bl.a. "Om du behöver mig", "Kärleken är allt" och "Hos dej älskar jag allt".
Just nu lyssnar jag på Jamie Walters skiva som just bara heter "Jamie Walters"....minns särskilt en låt där jag lyssnade ofta på "Hold on". Den spelades bl.a. då han var med i "Beverly Hills 90210" och spelade Donnas pojkvän.

Underbart att sitta och lyssna på dessa låter och drömma sig tillbaka till livet som var då...det lekte verkligen ;o) Annat är det nu, nu har de blivit mer allvar med allt, man ska vara så vuxen, kan ibland kännas lite tråkigt. samtidigt som jag trivs väldigt bra nu med, mer trygg i mig själv och har inte sådana problem över en finne eller att håret inte blir bra eller att jag är sååååå ful*s* Man har liksom accepterat att man är den man är och oftast tycker man t.o.m. om den man är.


    
Två gamla favvisar i min tonårsskivsamling ;o)

Kram

Sommar på G månne ?!?!

Man undrar nästan för var riktigt varmt då jag var ute och gick idag, man blev sådär kladdig på kroppen vilket i och för sig inte är så härligt ;o) Just nu är det hela 19,5 grader varmt, perfekt höstdag, dock lyser inte solen utan det är mer grått fast ser ut som att det finns en ljusblå himmel bakom de mörka molnen så kanske kanske kan solen kika fram lite innan det är dax för den att bege sig ner bortom horisonten.

Och gissa vad...nu kikade den gula bollen fram mellan molnen...hääärligt!

Kram

Tjoho!

Allt bra med er denna lördag?

Här är det helt ok, klev upp runt kl.10.30. satte mig och njöt av en härlig frukost för att sedan bege mig ut på en lite längre promenad med River. Efter det gick jag bort till videobutiken och lämnade tillbaka filmerna vi hyrde förra lördagen, man får ju ha dem i 1v, skönt.

Och nu så sitter jag då här. Kikar på lite utflykter man kan göra på vår semesterresa till Turkiet. Vet dock ej om jag fastnar sådär för någon. På de flesta utflykter bjuds det på mat och problemet är ju att jag ej vet om jag kan äta det som bjuds då jag är nöt- och skaldjursallergiker. Kan jag ej äta det så finns ju risken att jag får gå hungrig hela dagen och kvällen eftersom det kan vara svårt att hinna ta sig till något ställe för att få mat.

Ibland kan jag fundera på varför jag har så mkt fel på mig*s* Det sägs ju att den spermien som är snabbast och friskast är den som når ägget, i så fall måste de andra spermierna varit urusla*s* Vad har jag då för åkommor....

1.Jag har ett höftfel som gör att jag har svårt att springa och det känns ibland som att höftkulan hoppar ur och tillbaka igen, då gör det skitont, men det är så kort stund så det är lugnt.Vid ansträngning kan jag å ont i ljumsken men jag är van.
2.Fel på ögonen, var nästan blind på ena ögat som 2 åring men m.h.a. glasögon så har jag klarat mig bra men känner att det börjar bli sämre igen.
3. Migrän med aura sedan jag var 4-5 år
4. Kronisk värk i nacke, axlar och rygg samt värk i leder lite här och var. Kan t.ex. ej längre öppna läskflaskor etc.
5. Hiatusbråck
6.Gallopererad
7. Scleroserande cholangit (icke botningsbar sjukdom i levern och gallgångarna)
8. Allergi mot hästar, katter, pollen, frukter, nötter, skaldjur, mygg- och blinningbett
9. Tänder som ej växt yt som de ska vilket resulterat i påbyggnader med plast.
10. Massa tandställningar och skit för att få tänderna på plats
11. Eventuellt begynnande diabetes
12. En enorm otur med allt*s* Då jag skadar mig etc blir det alltid komplikationer i form av infektioner etc


Nu kommer jag ej på något mer, haha. Sedan har jag ju blivit mobbad till och från i många år och varit  med om diverse jobbigheter. Menar dock ej att någon ska tycka synd om mig nu*s* Vill bara visa att jag ju sitter här och är ganska lycklig trots allt ;o) Man lär sig att leva under de förutsättningar som finns och man blir stark av allt man får gå igenom. Sedan finns det alltid de som har det värre.Jag har en bra familj och bra vänner,  tak över huvudet, ett bra jobb med bra kollegor, mat på bordet, ja ni vet...allt sådant, det är underbart!!! Jag är jätte tacksam för det!

Jaja, nog om detta ;o)
Vad ska ni göra resten av denna lördag? Jag ska strax ta och lägga mig och läsa lite innan jag börjar med maten. Blir kyckling med wokgrönsaker, kokosmjölk etc och ris eller om det blir en svampgratäng till. Vi får se vad som faller mig in.

Ha en härlig lördag!

Kram

Dödstrött...

.....borde sova men kan ej somna, varför ska det vara så?! Sovit för länge på mornarna? Lär ju inte bli upp med tuppen imorgon heller som det ser ut nu*s*

Såg "Himlens Hjärta" innan, speciell film. Var nog ej på rätt humör för att se den idag. Handlar om två par och deras liv, antar att den skildrar hur det kan vara i många förhållanden. Man längtar efter något nytt, trött på det gamla vanliga etc. Trist att det ska bli så, men aksnke inte så konstigt egentligen. Jaja......ska ej prata så mycket om det nu då jag är så trött. Blir lätt bara en massa svammel. Bättre att jag tar några steg mot sängen nu tror jag.....



Bild lånad här

Natti!

Kram

Rastlööööös....

.....sitter jag och är. Ingen som har tid att hitta på något idag eller på hela lååånga helgen, det ska jobbas, firas pojkvänner, resas bort och här lämnas jag alldeles ensam ;o) och dessutom med ont i magen...illa ju. Ska strax ta och gå en promenad med ena vilden sedan blir det förmodligen så att jag lägger mig i soffan och läser lite och sedan ser på en film.

Imorgon blir det nog lite träning och kanske lite film också. Borde även fortsätta att plocka bland mina kläder å så för att se om det finns något mer jag kan göra mig av med.

Satt och läste en tjejs blogg och gästboksinlägg innan, johannamariams , och inser att det är många som har trubbel med sjukvården och inte har tagits på allvar. Det är väl så det är att vara ung, vi ska vara friska och får väl ofta ett litet leende och så säger de något i stil med "men du ser ju så pigg och kry ut, inte är du sjuk". Man blir trött trött trött på det hela. Jag har ju själv fått lida i så många år och dessutom mått riktigt dåligt över att ringa till jobbet och sjukanmäla mig eftersom ingen har trott på mig och jag ej haft någon direkt diagnos på mitt problem. Detta har gjort att varken föräldrar, läkare, chefer elelr kollegor trott på mig och det har snackats en massa bakom ryggen på mig. Det gör ju även det att man mår dåligt, inte nog med att man har en sjukdom som gör ont, man ska behöva få ont i själen också. Att det ska behöva vara så, har inte sjukvården lärt sig. Det är väl bättre att ta ett prov eller göra en undersökning extra för att ta reda på om det föreligger en sjukdom eller inte. men det handlar ju om pengar och även om att läkaren inte vill skicka alla patenter på diverse undersökningar för då får han/hon dåligt rykte och kännetecknas som "han/hon som skickar allt"...dvs en osäker jäkel. men hellre det än att patienter får lida och kanske t.o.m. då i onödan. Visst jag förstår att det inte alla gånger är lätt och kan vara diffusa symtom etc som patienterna har och att det ofta är brist på personal etc. Men att ignorera problemet och säga till patienten att den får gå hem och ta lite smärtstillande, det tycker jag är riktigt illa. Man måste försöka engagera sig lite mer och försöka luska ut vad som kan vara problemet. Jag fick ju typ stämpeln "deprimerad" och visst...det blev jag väl till slut av att ej bli trodd. Men det är farligt att stämpla någon så utan att verkligen reda ut situationen. Nä nu blir jag upprörd och ledsen över hur det fungerar....bäst att avsluta.

Kram

Freeeedag....

...fast för mig är det ju helg varje dag just nu på gott och ont. Har inte dykt upp något tillfälligt jobberbjudande ännu.

Idag sov jag ut igen, blev till kl.10 sedan hoppade jag upp och åt lite frukost samt tog en promenad med River. Efter det bar det iväg till Rosenlundsbadet, då jag kom dit insåg jag att jag glömt parkeringspengar men jag orkade ej vända och åka hem igen för att hämta det och som tur var hade ingen p-lisa varit framme denna gång. Väl inne i badet så simmade jag 1 km, det var gött men nu har jag huvudvärk. Druckit alldeles för lite, man känner ju aj att man anstränger sig då man simmar i och med att man ej svettas på samma sätt som då man är ute och springer.

Efter bade åkte jag hem och tog lite lätt att äta, kesella och mango, för att sedan bege mig bort till Ica MAXI där det innhandlades lite av varje. Var ganska tomt i kylen så det bar behövligt.

Ikväll blir det en film eller så går jag ut och tar en öl med en vän. men har ej hört något från henne ännu så kanske ej blir så...vi får se. Just nu känner jag mer för att bara ta det lugnt hemma. Vad ska ni hitta på ikväll och i helgen?

Kram

Biokväll och tacotallrik

Hej hej!

Nu är jag hemkommen efter en trevlig kväll med Anne. Vi var och såg "Patrik 1,5" vilken jag starkt kan rekommendera. Blev många skratt i salongen, bra film om man inte är på så bra humör. Du kommer garanterat att avlägga ett och annat skratt. Efter bion blev det Kaffé Pause och tacotallrik, det var mumsigt men nu har jag fått lite ont i magen igen, men det var det värt ;o) Gillar Torkel...Gustaf var också jäkligt bra och även han som spelade Patrik. Bra skådisar helt klart.

Tror att jag ska ta och kika på "Lyxfällan" på Tv3 Play nu, det gick ju tidigare idag. Nya programmledare....hoppas de också är bra för gillade Charlie och Mattias (hette han Mattias?!). Kommer sakna dem i programmet tror jag men jag ger de nya en chans också.

Imorgon blir det förhoppningsvis simning och sedan en ganska lugn dag med film och en bra bok känns det som.

Det gick förresten inte lika bra för HV idag som i måndags. De föll borta mot Timrå, matchen slutade på följande sätt

  vs 
     6              -                5   


Sov så gott!

Kram



*brrrr*...

....fryser massor och har gjort i några dagar nu. Trodde ju jag hade en förkylning på g igen men de verkade ej bli mkt med den. Funderar lite på om det istället kan he med sjukdomen att göra för igår på golfbanan gjorde det ont i levertrakten, har dessutom mått lite illa till och från och så fyser jag ju då som sagt som en gnu (vad är det för uttryck?!?!). Jaja, inte tänka mer på det...jag är frisk, så är det bara!!!!!!

Gårdagen tillbringades som sagt på golfbanan med pappsingen. Gick 18 hål på Parkbanan i Hook där jag fick 12 p ut och 7p in, alltså 19p, helt ok för att vara jag.s Sedan blev det lunch, kallops, potatis, sås, rödbetor och sallad...det var sådär. Svårt med grytbitar, de blir oftast sega. Efter lunchen var det dax för Skogsbanan, den gick inte alls bra, jag var så trött efter några hål på den så jag gick bara på villja. Ut blev det 6p och in 3p, alltså 9p ;o) Men jag är nöjd att jag i alla fall gick 36 hål, inte illa det för då jag klev upp kände jag mig sååå trött, ville bara sova men har jag bestämt mig ja då jäklar!!! Men idag tog jag sovmorgon och gick upp först kl.11. Skönt!!!! Behövde få ta igen mig lite.

Igår kväll såg vi filmen "Varg" som vi hyrde i lördags men ej har hunnit se ännu. Den var ok, inte kanon men den går att se i alla fall. I måndags såg vi "Morgan Pålsson världsreporter", den var skoj och kan rekommenderas. Trodde aldrig att jag skulle se den men då älsklingen ville hyra den gick jag med på det. Har ytterligare en film kvar att se "Himlens Hjärta". Blir nog att jag ser den ikväll eller imorgon.

         
       ++++                                  +++                                      ?              

Ikväll ska jag även träffa Anne, blir bio och kanske en fika elelr något efter det. Ska bli trevligt. Inte så ofta vi ses nu för tiden tyvärr. Förr var det typ varje dag, det saknar man helt klart. Vi hade mycket roligare då, allt var mycket enklare och mer okomplicerat. Vi skrattade och hade kul helt enkelt och var ute mycket mer bland folk, festade, gick på stan och hade allmänt kul. Vet ej vad som hänt?! Har ni samma "problem" då det gäller vänner?

Ska lägga mig och läsa nu oh ta det lite lugnt innan kvällen.

Kram

Uppe med tuppen...

...eller kanske t.o.m. före tuppen :o)
Har varit ute med River och väntar på att pappa ska ringa och säga att han är på väg. Vi ska ju åka och golfa idag, en heldag med pappa. Så det blir "mormor" som får ta hand om Riverplutten idag.

Har regnat en del inatt verkar det som så hoppas att det regnat över så vi slipper spela i sådant skitväder. Visst man har ju regnkläder etc men inte skoj att spela i regn, klubborna glider i handen och det blir kallt och går inget bra alls.


Bild lånad här

Ha en bra dag!

Kram

Gripande blogg

Hej!

Nu är jag hemma efter vaccinationen. Så nu har jag ett skydd emot hepatit A i ca 20 år och även fullgott skydd mot polio. Stelkrampsspruta blir det en ny vid ca 35 års ålder.

Har ej blivit vare sig film elelr bokläsning idag utan jag fastnade vid datorn och har läst denna tjejs blogg. Riktigt härlig 20-årig tjej med en kämparglöd som heter duga. Så positiv trots sin svåra sjukdom. Tyvärr somnade hon in för någon dag sedan. Kan rekommendera er att läsa hennes blogg.

Ska ta och kika lite på nätet nu sedan ska jag vila en stund.

Kram


Vad arg jag bliiiiiir

Morning!

Skulle åka och simma idag på morgonen men kände då jag vaknade att jag ej alls var pigg, har halsont, är tung i huvudet och matt och frusen. Kände att det var något på g igår för jag frös jättemycket och kände mig grymt trött. Vill inte bli sjuk nu IGEN!!!! Men hörde att en kompis hade samma problem, hon hade också fått tillbaka förkylningen. Det är väl så i dessa hössttider :o( Bara att bita i det sura äpplet och rida ut förkylningen. Inte mycket annat man kan göra mer än att kurrera sig så gott det går. Antar att det kan ha varit massagen som utlöste det hela då blodflödet verkligen kommer igång.

Har tagit Alvedon, Symbicort och antiseptiskt munskölj nu och ska krypa ner med en bok under filten i soffan. Så håller vi tummarna för att det inte blir ytterligare en ny kanonförkylning för det har jag ej tid med nu.


 



Hoppas att ni håller er pigga och krya där ute!

Kram


 


Yes...HV regerar ännu ;o)

HV visade att de håller måttet efter SM-GULDET i våras. Fortsätt så nu så tar vi GULDet även 2009.


6-2

Natti

Kram

Dax för hockey igen

Yes, nu har hockeysäsongen satt fart igen och enledningsmatchen HV 71 - Frölunda sänds på SVT. Perfekt! Så jag ligger i sängen och kikar på matchen nu. Ställningen 2,5 min in i 2a halvlek är 2-1, heeeeeja HV!!!! Jaaaaa...ett mål till av Pelle Gustafsson....3-1. Kul att ha hockeyn att följa nu under den trista hösten och vintern.

Var skönt med massagen förresten, har dock ej så många knutor utan jag är bara vääääldigt stel, som en kompakt massa över alla muskler. Har verkligen ont i kroppen, men det är bara att försöka gå kontinuerligt på massage.
Imorgon ska jag försöka ta och simma lite igen, skönt.  Sedan på onsdag blir det förmodligen 2 18-håls rundor golf, lika bra att ta en hel dag till det då man ändå är igång. På torsdag blir det nog styrketräning och på kvällen ska jag på bio med Anne. Fredagen blir det förmodligen simning igen och en promenad med River för att sedan ha en lugn kväll. Lördagen kommer förmodligen också bli väldigt lugnt, behöver återhämta mig lite också ;o) Sedan ska jag åka till en kompis på söndagskvällen för att sova över där och ha hand om hennes snart 2 åriga dotter på måndagen. Ska bli skoj, lite mer annaorlunda än en 11 åring :o)

Imorgon ska jag även iväg och vaccinera mig med den andra sprutan mot hepatit A. Ska även höra om vaccinering mot TBE, vill gärna ta det så att man har lite skydd emot färstingkräken.

Yeeeeeeha.....4-1 till HV nu :o) Underbrat!!! Det är rätta takter de visar efter SM GULDET!!!!





Hur slutar kvällens match tro? Ja HV lär väl i alla fall vinna som det ser ut just nu ;o)

Kram

Massage....underbart

Hejsan!

Ska strax gå på massage nu, ska bli riktigt skönt, var ett tag sedan nu. Har bara fått det av älsklingen men han är inte lika bra som de som är utbildade direkt ;o)  (sorry honey!)

Idag har jag suttit och kikat över vår ekonomi och rensat lite bland massa papper. Då jag var klar med det tog jag en promenad upp till Stadspaken med River. På vägen upp körde en bil upp vid sidan av oss och mannen i bilen sa "Hej!", då jag vände mig om ser jag en polisbil och de undrar om jag varit ute och gått länge. jag tänker att vad är det nu som har hänt, något man ska vara rädd för. De ber mig titta in i baksätet för att kolla om jag känner igen en hund de har där men det gjorde jag ej. Så de fick leta vidare. Så det var ingen våldtäktsman eller mördare på vift utan bara en vovve utan ägare ;o)

Ikväll ska jag eventuellt och lyssna på lite musik på Harrys med älsklingen och några vänner till honom. Alltid trevligt att komma ut och göra något även på vardagskvällar. Får se om jag får med Anne men hon svarade ej ens då jag mailade det så förmodligen var hon ej sugen på att haka på.

Kram



 


Söndag kväll *phu*

Hej hej!

Ojoj, en helg med full fart är vad det har varit. Har haft Alice 11 år på besök sedan fredag eftermiddag.
På lördagen väcktes vi vid kl.7 ;o), Alice var ivrig att komma iväg till badet.Dagen spenderades på Rosenlundsbadet under 4h sedan direkt efter det gick vi upp till Stadsparken med hundarna och tittade på djuren där för att sedan tillbringa resten av kvällen med film fram till kl.23. Idag sov hon länge, till kl.9.15, rejält trött. Efter frukosten och promenaden med vovarna åkte vi till bowling arena för 1h bowlande där jag vann till sambons förtret ;o) Vid kl.15.30 skjutsade sambon hem henne och snart är han tillbaka. Jag har själv sovit 3h för var såååå trött.

Nu har jag tagit en kopp kaffe och ska se på "Ensam mamma söker".

Ha en fortsatt trevlig söndagskväll!

Kram

Städat och fejjat

Hej hej!

Igår hade jag tvättkväll och höll på fram till kl.24. Plockade och dammade en massa i lägenheten mellan springet ner till tvättstugan.  Idag har jag också städat en massa här i lägenheten efter att mycket småplock var undanröjt. Så det har dammsugits och moppats golv m.m. här mellan kl.8 och 12 sedan blev det rastning av hundar innan jag hade ett möte på skolan för att planera resten av hösten och våren då jag kommer att föreläsa en hel del och även får kursansvaret för en kurs vilket känns skoj. Allid bra med lite meriter, det gör ju att det blir lättare att söka jobb längre fram om man vill söka sig till anat ställe.

Ikväll får vi besök av Alice 12 år, hon ska vara här hela helgen, ska bli skoj. Har köpt en hästtidning och en tjejtidning samt en liten chokladkaka till henne som hon kan gotta sig med ikväll. Hon har även beställt tacos. Imorgon ska vi åka och bada och på kvällen blir det film och pizza. Söndagen har vi inte riktigt planerat, kanske bowling eller en tur till Gränna för att köpa polkagrisar. Vi får se vad Alice har lust med.

Nu ska jag bara ta det lugnt innan älsklingen och Alice dyker upp för då blir det livat här när hon ska busa med våra vildar. De kan hålla igång de där tre ;o) Får väl ta och gå en runda ikväll då vi ätit så att de får springa av sig lite ute.

Vad ska ni göra till helgen?

Kram


Torsdag....ganska lugnt och skönt

Hej!

Idag tog jag det lugnt på morgonen, klockan ringde 7.15, jag gick upp och åt frukost samt läste tidningen sedan gick jag och älsklingen ut med vildarna. River rullade sig i hundbajs så det blev duschen då vi kom in för han luktade inte hallon om man säger så :o) Efter det gjorde jag mig iordning för att gå bort till viktklubben jag är med i. Tog det lite lugnt i en massagestol och träffade sedan en av coacherna för lite diskussion. Köpte med mig några bars som jag kan ta en bit utav då och då för jag känner mig ofta hungrig, får troligtvis inte i mig tillräckligt alla dagar. Så ska ha med mig en sådan i väskan och ta en liten bit då jag känner att jag börjar bli sådär hungrig och yr, så står jag ju mig tills jag kommer hem och kan laga till lite mat. Även bra att fylla på med lite extra efter träningen.

Skulle träffat en kompis vid kl.12.30 för att tjöta lite skit innan hon åkte till jobbet, men som vanligt blev det ej av då hon hade ont i huvudet. Lite trist att det ofta är så, hade sett fram emot att träffas, skönt att komma ut lite, sitta och titta på folk å tjöta. Tror att jag och hon inte ska bestämma saker utan bara ringa till varandra och kolla om den andre vill ses då man känner för det och orkar etc för att planera och det sedan ej blir av gör en bara besviken. Tror att om vi gör på det sättet så kommer vi att ses mer än vad vi gjort nu. Sedan får jag väl försöka träffa lite annat folk istället och hitta på saker med...någon som nappar?!  ;o)

Blir nog att jag tar det lugnt med en bok ett tag nu och sedan tar tag i städningen då älsklingen åker iväg, han skulle upp till Östergötland. Vill ej dra igång dammsugaren nu då han sitter hemma och jobbar, blir ju ingen arbetsro då ju.
Fick även hem mitt första nummer av ELLE idag så blir väl att bläddra lite i den idag med.

Läste en intervju på Aftonbladet med Bo Holmberg, Anna Lindhs make. Fick tårar i ögonen, de verkar ha haft det så mysigt i deras lilla familj. Har alltid tyckt att de verkat mysiga båda två då man hört och sett dem...verkade vara enkla männsikor trots sina stora uppdrag i Sverige. Beundrar sådana människor, som kan vara sig själva och som verkar så genuina och underbara och klarar av att ta hand om familjen trots att de har så otroligt mycket med sina jobb. Det är fantastiskt att man klarar av det. Jag vet ej om jag skulle klara det, tycker jag stressar och har mig nu trots att jag inte ens har några barn. men man kanske blir lugnare då man har barn eftersom man då blir tvungen att prioritera om saker och ting i livet.

Kram

Onsdag....ajajaj...

...huvudvärk. Vaknade kl.3 inatt och hade så #%&#¤ ont i huvudet och nacken. Fick gå upp och ta en Ipren men hade svårt att somna om pga att huvudet gjorde så ont. Då jag vaknade vid 7.30 hade jag fortfarande ont, dock ej sådär hemskt. Fortsatte dock sova till runt kl.10 då jag klev upp och tog en varm dusch för att mjuka upp axlarna och nacken. Blev sedan frukost och JP innan jag och River tog en lång promenad i 1,5 h. Vi gick upp för Dunkehalla och sedan strövade vi runt i Stadsparken. Var jättehärligt, behövde vi båda två.

Kör avmaskning med Axilur på River nu och för att veta hur många tabletter han ska ha varje dag under tre dagar var jag tvungen att väga honom. Han vägde hela 9,3 kg så han har gått upp den lille plutten, men som sagt, det behövde han.


Lite bilder från vår promenix idag tagna med mobilen, därav en del suddiga bilder:



River på väg upp till Stadsparken


                             

Utsikt uppe från berget i Stadsparken




Värdshuset i Stadsparken där du kan ta dig en glass, fika eller lunch t.ex.


                              

Stor lekplats med grillmöjligheter, mkt populärt under vår- och sommarmånaderna.

              

Ankdammen. River vill gärna i och bada med fåglarna ;o)




Vattenhjul



Vägskäl...vart ska vi gå??....

  

...jo, mot djurhagarna!!

                      

På vägen dit stlter vi på lite gammla byggnader....




....och sedan ännu ett vägskäl

            

Hagen med lamadjur

              

                   

         

Hagen med getter var väldigt intressant tyckte River, han pep och gnydde och ville gärna in och busa med dem



Hästhagen

         

Hjorthagen med dovhjortar. Dessa skällde River ut så att de blv livrädda...fyfy!!




Denna skylt stötte vi på på vägen hem.....Tupp Färktning?! Skämt eller va?!
Någon som kan förklara?



Ska strax äta lite lunch sedan blir det att ta itu med lite papper och grejer här hemma samt slå in de julklappar jag redan köpt så att de inte är synliga :o)

Vad har ni hittat på idag?!

Fredrik: Ja det vore skoj med ett Eldhus damlag. Får jobba på det!!

Ha en fortsatt bra onsdag!

Kram

En dag på Ullared...

...har det varit för min del idag. Vi åkte hemifrån kl.7 och var väl tillbaka runt kl.17. Det var en bra dag med trevligt sällskap...även om man mest går för sig själv och handlar men man lunchar ju ihop å så. En av tjejerna som var med, Mimmi, hade jag aldrig träffat innan så det var trevligt att träffa henne. Hon var liksom jag intresserad av att starta ett tjejkorplag i fotboll och/eller innebandy så det hoppas jag kan bli av. Roligt att få träna tillsammans med andra och samtidigt ha skoj och kanske kunna hitta på andra aktiviteter också. behöver lite sådant känner jag.

På Ullared blev det en del shopping, bl.a en ny bikini för jag upptäckte ju att min favvobikini hade "smulats sönder" och var som tunnatunna strumpbyxor, trist  :o( Nu blev det en vanlig svart...lite trist kanske men men, det var det enda som fanns som jag tyckte passade. De andra var så tantiga, är ju inte riktigt säsong för det nu :o) Köpte även lite julklappar och kläder till älsklingen samt julpapper, julkort , hundben, någon ny liten smidig trimmer för bl.a. bikinilinjen som man kan ha med i handväskan, strumpbyxor, deo m.m.

Resten av kvällen har jag städat i badrumsskåpet och rensat ut lite gammla läkemedel som jag ska lämna in på Apoteket imorgon. Har även kikat på "Sjukhuset" på TV3, ett favoritprogram som startat för säsongen nu igen. Tittade också på Malous program om Anna Lind, tänk att det är hela 5 år sedan det hände, vad tiden går fort. har ätiti lite keso+kesella+kanel+mango nu, gott. Ska nog nana snart för har så ont i nacke, axlar och huvud, får alltid det efter en lång dag på stan elelr liknande. Har svårt att gå upprätt sådär länge, trist att man ska ha så. Vet ej vad man ska göra åt det heller?!

Ska ha klädparty för märket Capri Collection framöver. Har varit svårt att få till ett datum då många kan men äntligen har vi lyckats. Ska bli skoj att ordna något sådant. Alltid trevligt att träffa massa tjejer, fika lite och kolla och förhoppningsvis shoppa lite nya höst/vinter kläder.

Nu ligger lille River och tuggar på ett av benen jag köpte idag. Han har varit dålig med att gnaga på ben men nu har han börjat. Det är bra eftersom han hade en del tandsten innan som vi fick lämna in han för så att de tog bort det. Han har dessutom fått jättemycket bättre matlust, han har varit väldigt dålig med att äta innan. Så nu har han lagt på sig lite, han var så spinkig innan.

Imorgon ska jag fortsätta städa här hemma, eventuellt luncha med mamma och ta en promenad med Anne. det är väl mina planer.

Natti natti!

Kram

Hej hej!!

Nu är jag tillbaka efter min runda ute på stan och a6. Åkte ju till a6 dels för att hämta ut min medicin men den fanns ej på apoteket där. I förra veckan skulle jag hämta den på apoteket ute hos mamma och pappa och där fanns den ej heller....är inte många som tar den medicinen så därför har de den inte i så stor upplaga på så många ställen. Jaja, jag fick lite uträttat på a6 i alla fall. Köpte nagellack och blusher stick på Kicks, dörrstopp på Clas Ohlson och en Arm Wallet/Phone Case på Intersport att ha saker i då man tränar och ej har fickor att ha dem i. På Apoteket blev det sedan lite smått och gott förutom medicinen, Ursofalk.allt som shoppats under dagen ser ni nedan.
Var även och hämtade ut mitt paket från Ellos som jag ej öppnat ännu.

Väl hemma låg det en massa post och väntade på mig, bl.a. ett inbetalningskort till Elle på 49:-, får då 3 nummer av tidningen. Har ju gillat den så tänkte testa en liten prenumeration. Det kom även en räkning från Telia på 548,49:- varav vi ringt för 83,49:-, resten är nummerpresentation 60:-, telesvar 30:- och abonnemangsavgift 375:-. Vi har pratat om att säga upp det men det har ej blivit av. vet ej helelr hur det fungerar med Telia bredbandet  och ena TVn som vi kör via Telia då om man säger upp telefonen. Har ej orkat kolla upp det. Fick brev från A-kassan också, massa att läsa och dona med  :o ( gillar ej sådant men får sätta mig med det då jag är klar här  :o)



Depend base coat och top coat 25:-/st och Isadora Express Blusher Stick, Silk Rose nr 56, 105:- på Kicks
Se om mitt förgade lack håller längre om jag använder dessa.
Blev dessutom sugen på en ny blush och testar denna. Någon som använt den? Hur appliceras den bäst?!



Nike Running Arm Wallet/Phone Case 150:- Intersport
Behöver något att ha mobilen och nycklarna i då jag är ute och promenerar och ej har bra fickor.



Dörrstopp 19:- Clas Ohlson
Får se om de passar på sovrumsdörren annars får jag leta efter större. Måste sätta något på hantaget för annars är snart tapeten bakom trasig.



Apoliva ansiktsservetter, oparfymerade 32:-
Bra att ha med på Turkietresan då man blir varm och svettig på stranden.

TePe Mellanrumsborste, 8 st,  28:-
Måste börja sköta tansingarna bättre!!!

Ursofalk, provförpackning 100 kapslar, tas 3 om dagen,  417,40:-
Ja, vad ska man säga, måste ju äta dessa tabletter. Dyra är de i alla fall men man kommer ju snabbt upp i högkostnadsskyddet. Har ju astmamedicinen också som är svindyr. Men måste man så måste man!!

Rfsu Private Area Nice N´cool Intim After Shave 59:-
Rfsu Private Area Easy Shavin´ Intim Shaving Gel 55:-
Tänkte testa dessa två, se om de ger någon lindring då man rakar bikinilinjen. Vill ju vara så fin jag kan till Turkiet och badstranden ;o)

V6 Junior Bubbelgum +Calcium Strawberry och Tutti Frutti 7:-/st
Bara för att jag tyckte de var så goda då älsklingens kompis Wibbe bjöd på dessa ;o)


Inte lätt att hålla sig ifrån shoppingen...hmmm!!!
Men det var ju i alla fall inte så många onödiga prylar..eller?!

Mimmi: Nja jag tror jag nöjer mig med mina garderober, räcker gott och väl ;o)
Ja det ska bli jätteskoj att åka iväg imorgon, borde ej vara så mkt folk heller eftersom det var ett tag sedan det var barnbidrag och löning. De brukar säga att man ska åka dit omkring den 9e så det är ju perfekt!!! Har du varit där många ggr tidigare? Jag har nog varit där kanske 6 ggr.

Nu ringde vaccinationssköterskan och ville ge mig en tid för nästa Hepatit A spruta. Kände jag ville fylla på den inför Turkiet så jag får komma dit nästa vecka, perfekt!

Nähe, dax att ta tag i alla blanketter m.m. från arbetsförmedling och A-kassa.

Kram

Borde vara trött...

...men det är jag ej, kommer väl ikväll. Var uppe till kl.01.00 inatt, fortsatte fixa och dona här hemma och har lyckats få det riktigt fint i garderoberna. Jättekul då det blir fint! Har varit uppe sedan kl.06.00 och även nu plockat lite här å var. Ska gå på badrummet i e.m. om jag hinner. Först ska jag till a6 en sväng och hämta medicin m.m. Ikväll ska jag ut till mina föräldrar där jag sover över.

Har lyssnat på Rix Morgonzoo nu, det var länge sedan. Lyssnade jämt på dem innan då jag promenerade 5 km på morgonen till jobbet. Var trevlig underhållning på morgonpromenaden. Gillar ni Rix Morgonzoo eller blir det Adam & Gry? Eller kanske inget alls?!

Hoppas att ni får en bra dag!

Kram

Röj röj röj

Hej!

Idag har jag röjt en massa i garderoberna och plockat undan sommarkläderna som åker ner i förrådet i en av vaccumförvaringskartongerna. Skönt att få undan lite. Måste bara spara lite här uppe i lägenheten eftersom vi ska iväg till Turkiet.

Har lyckats slänga en hel del kläder faktiskt, ev ska jag försöka sälja dem på loppis någon helg framöver så får man ju förhoppningsvis lite extra klirr i kassan, är ju alltid välkommet.

Väntar på att älsklingen ska komma hem nu så att vi kan äta lite kvällsmat, blir varma mackor och te. Han har varit uppe i Norrköping, på Dormy, och handlat nytt golfset för 5 990 kr och så väntar han på ytterligare en klubba för 1 500 kr och nyligen köpte han en ny golfvagn för en ca 2 500 kr.....här shoppas det må jag säga. Hmmm....men han gillar ju at spela så jag får väl unna honom det :o) Jag tycker det är mkt pengar men jag är ju inte så biten av den sporten.

Kram


Fick ett ryck....

...och började städa lite. Känner att jag fick feber av det igen....men men jag fick ju städat lite i klädkammaren. La alla påslakan, laka och örngott i en av de vaccumförvaringarna jag köpte för ett tag sedan från ELLOS. Den var suverän, fick plats väldigt mycket vilket sparade bra med plats i klädkammaren. Så jag är nöjd med mitt köp och kan rekommendera er att köpa dessa.

Har även gått igenom köksgrejer och hygienartiklar m.m. för att se vad jag behöver köpa i Ullared (GeKås) då jag åker dit nästa vecka. Detta för att inte köpa en massa onödiga prylar som bara tar plats, bättre att göra slut på det som finns först.
Någon som varit på GeKås nyss?

Nähe...snart dax att krypa ner i sängen känner jag.

Kram



Sängen nästan hela dagen

Hej!

Det har blivit sängen för mig nästan hela dagen sovit och läst. Har varit så trött, tung i huvudet samt börjar få halsontet tillbaka igen ju.
Blir en lugn kväll och älsklingen sa att han blir hemma med mig också eftersom vi ej setts mycket i veckan. Vi ska se på TV/film och äta något gott. Får se vad det kan bli, det får älsklingen bestämma...kanske blir det kinamat.

Imorgon kanske vi ska åka och titta på lite nya golfklubbor till älsklingen. Jag måst även hämta ut det senaste paketet från ELLOS, hämta ut min medicin som jag fick utskiven i torsdags, Ursofalk. Läkaren tyckte att jag skulle börja ta den p.g.a. min sjukdom primär scleroserande cholangit (PSC), för att se om det kan stoppa upp förloppet lite inför en trolig levertransplantation i framtiden...om nu inte forskningen framskrider vad gäller sjukdomen och man kommer på någon bot så man slipper transplanteras.

På måndag hoppas jag att jag är frisk från min förkylning så att jag kan börja simma och styrketräna. Vill gärna komma igång med träningen igen nu.

Kram

Vilket väder :o(....men jag hittade en kul länk till att få presentkort på kläder

Sidan heter GratisKläder och fungerar ungefär som GratisBio. Går ni med på GratisBio så ange gärna ninna79a som värvare så får ni 50 poäng extra.

Det är ju altid värt ett försök att testa på dessa sidor, är ju inte alla här i landet som har sådär jättefett med pengar men som gärna vill kunna köpa lite kläder i alla fall. det här med mode och skönhet har ju blivit en så stor grej. Har du inte de nyaste snyggaste kläderna eller är snygg med massa smink, fixat hår etc så är du inget vöärd känns det som. Detta fenomen är väl mer uttalat i de större städerna i Sverige men börjar ju även krypa in i småstäderna också. Tråkigt att vi inte kan få vara och se ut som vi är skapta. Jag skulle t.ex. inte bli en mer annorlunda person om jag vägde 45 kg istället för 65, var 180  cm lång istället för 160 cm etc....Det är ju lite märkligt det där för en person som klassas som "ful" kan ju vara jättemysig och trevlig men ingen bryr sig så mkt om honom/henne för det. Hade personen dock klassats som en "snygging", då hade desto fler personer velat ha kontakt med honom/henne. Det är en märklig värld vi skapat oss....vem brydde sig om sådant för en si sådär 900 år sedan?! Då var det väentliga att hitta mat för dagen och att överleva. Idag har vi problem som att "Åh nej nu har jag fått en finne på näsan"...."Shit, min mobil är urladdad, hur ska jag nu kunna klara mig?"....."Oh no, min nagel gick av....nu är hela dagen eller hela månaden förstörd". Ja jag säger då det....Det hemska är ju att vi alla mer eller mindre påverkats av detta....Jag är inte ett dugg bättre själv, även om jag kanske inte är en person som går under för att nageln gått av ;o), har lite större problem än så att tänka på tack och lov .

Vad gör ni idag då det är så trist väder? Vi ska gå på stadsvandring ikväll med några bekanta. Något vi skulle gjort för några veckor sedan men då var det kasst väder. Tyvärr är det inget väder att hurra för just nu heller, kanske blir det bättre fram emot kvällen. Vi får se. I så fall blir det stadsvandring och sedan en matbit på något bra ställe som vi bjuder guieden på som tack för turen. Det är ett par bekantas bror som har tagit på sig uppgiften, han har jobbat med det lite då och då. Kan vara intressant att få höra lite om sin stad, man är lite dålig på sådant tyvärr (skäms över det), man borde veta mer om sin egen stad. Blir det inget av det hela ikväll blir det nog mys i soffan med en bra film känns det som.

Kram

Få presentkort gratis då du shoppar i nätshoppar

Snart helg igen....härligt eller vad säger ni? Fast just nu är det ju helg för mig varje dag  :o)
Idag var jag och hjälpte Alex att flytta kartonger från deras lägenhet till nyinköpta huset, som tack för hjälpen bjöd hon på lunch på IKEA. Det blev lax med rotfrukter och äppelchutney. Efter det åkte jag ut till mamma idag igen sedan begav vi oss till pappas jobb för att hämta upp honom och efter det vidare mot hunddagis för att hämta båda vildarna.

Det har sedan blivit för mig att skicka iväg lite viktiga mail, tagit en promenad med vovvarna, pusslat lite WASGIJ pussel och surfat runt lite här på nätet. Ska se Idol om 1h, se vad jag tycker om det idag. Efter det blir det en dokumentär på SVT om någon med ADHD. Tycker dokumentärer är äldigt intressanta, man lär sig en hel del om saker och ting och ser hur folk kan ha det.

Har ni ännu inte provat på GratisBio.se så gör det. Poängen har börjat trilla in och det är riktigt kul. Om ni går med så ange gärna mig, ninna79a, som värvare så får ni 50 poäng extra.


Bild lånad på GratisBio.se

T.ex. om ni shoppar på ELLOS, CDON etc så kan man via denna sida shoppa sina saker och samtidigt samla poäng och få presentkort på bio, H&M m.fl, m.fl. Så var inte dum....utnyttja detta erbjudande att samla poäng och få saker.

Nu ska jag ta och surfa vidare innan det är dax att se Idol tillsammans med mammsingen.

Ha en trevlig kväll!

Kram

Idol 2008

Jaha, då har säsongens Idol satt igång.
Jag var lite tveksam till att de hade en ny jury och att kanske programmet kan falla på att de bytt ut den tidigare. men jag måste säga att jag tyckte att de skötte det hela bra i dagens program. Vi får se vad man tycker efter några program. Men jag kommer sakna den gamla juryn i alla fall.


Bild lånad här
Håller de måttet??

Är fortfarande lite krasslig men känner mig bättre nu i alla fall. Har varit hemma hos mina föräldrar idag med men åkte in till stan för att besöka sjukgymnasten vid kl.11 samt kika in på skolan en sväng. Blev ej att mamma och jag gick på stan, inte så kul väder idag, blåst mkt och regnat till och från.

Imorgon ska jag hjälpa en kompis att flytta lite, behövde bärhjälp. De har just köpt ett hus och hon är ledig denna vecka för att ställa iordning lite i huset. Ska bli kul att se hur det ser ut inne i huset, har bara sett det utvändigt.

Nähe, nu kom älsklingen hem så ska prata lite med honom.

Kram

Möte med arbetsgivaren och läkarna

Hej hej!

Idag har jag varit på ett möte med min ena arbetsgivare och företagsläkaren samt min läkare på VC. Vi har diksuterat lite om min framtid och så. De tycker väl egentligen ej att jag ska jobba heltid . Men i och med att jag blivit erbjuden en tjänst på skolan nu så kommer det att bli så att jag kör heltid, 60% på skolan 40% på sjukhuset från den 30 okt. Detta fram till juni -09, så får vi se vad det blir sedan. Kommer dessutom ha en avstämning kring jul för att se hur jag mår osv. Detta tycker jag känns bra till att börja med så att jag slipper vara sjukskriven, är ju inte speciellt kul att ha med FK att göra.

Har tillbringat resten av dagen hemma hos mina föräldrar tillsammans med mamma, mina föräldrars hund och River. Mamma är ledig tis-tors denna vecka så passar på att umgås med henne lite. Vi har pratat en hel del, lagat mat, promenerat och pusslat.  Nu ikväll har mammas vänninna varit här  och så kom älsklingen förbi en sväng så vi åt allihop då han kommit. Blev varma mackor och en kaka till kaffet, mkt gott. Men ajajaj, jag ska ej äta sådant!!! FY!!!!

Imorgon ska jag till sjukgymnasten och sedan kanske jag och mamma tar en sväng på stan om vi känner att vi har lust med det.  Vi får se vad det blir.

Börjar nog bli lite piggare nu tror jag, förkylningen börjar gå upp i näsan så jag nyser och snörvlar rejält nu. Hoppas att den är över till helgen men det tror jag nog.

Kram



RSS 2.0