Uruselt humör...

...är jag på idag. Har haft en återkommande diskussion med älsklingen och jag blir alltid nere av det hela. Vi kommer liksom ingen vart utan stampar på samma ställe i denna diskussion. Usch...är så jobbigt.

Förutom att känt såhär hela dagen så har vi röjt lite här hemma samt varit hos mina föräldrar och ätit middag och efterrätt. Blev fläskpannkaka med lingonsylt och morötter och rabarberpaj med vaniljsås, det var riktigt gott. Vi tog även en promenad med vovvarna mellan middagen och efterrätten.

Nu sitter jag mest häroch surfar runt och har på TV:n i bakgrunden. Orkar ej skriva så mkt mer.



Kram

Länkar

Hej!

Uppdaterar då och då mina länkar som finns längst ner till höger på min blogg. Ta gärna en titt där då och då.
Har tidigare sagt att jag gillar länken "Gratis Bio" eftersom den som handlar saker via nätet hos t.ex. "Ellos", "CDON", "Tidningskungen" m.fl. och går via Gratis Bios hemsida då tjänar poäng på att handla det man ändå tänkt att handla via dessa sidor. Inte fel att samla poäng på sådant man ändå tänkt och köpa och sedan kan använda dessa poäng till att gå på bio elelr shoppa via presentkort som man får hemskickade i brevlådan lite då och då beroende på hur aktiv man är. Så testa du också, det är gratis att vara medlem.


Idag har jag sovit fram till ca kl.10, det var skönt. Hade så ont i kroppen så tillslut var jag tvungen att stiga upp och äta frukost för att sedan gå ut och promenera med River i ca 80 min för att få igång kroppen. Det var härligt men började regna på ungefär exakt samma ställe som igår då vi gick. men idag var regnet inte så kraftigt tack och lov så jag slapp att bli dygnsur. Blev en värmande dusch och lunch då vi kom hem. Sedan har jag bakat lite bröd och diskat och nu sitter jag här. Ska strax kika lite på TV och ta det lite lugnt.

Imorgon blir det utbildning på sjukhuset tillsammans med Nässjö/Eksjö och Värnamo. Blir trevligt!

Hoppas att ni får en bra kväll! Något planerat?
Själv kommer jag att öve lite Qi gong samt se "Bonde söker fru" sedan får jag se vad det blir.
HAde ju tänkt åkt och simmat idag men blev långpromenaden istället för det var så soligt och härligt då jag vaknade så jag kände inte för att vara inomhus.

Bjuder på några härliga höstbilder tagna i söndags.






Såg hockeyn via "pay-per-view" igår, HV 71 - DIF, det blev 2-2, ingen lyckades kvittera under förlängningen så blev inga extrapoäng till något av lagen. Synd!

        -      
2                    -                   2

Kram

Nu kan pärlan rulla tryggt....

...även i vinterväglag för idag har jag bytt till dubbat. Skönt att få det gjort.

Har även hunnit med att få 30 min massage idag, skönt det också. Ska ta och ta det lite lugnt nu sedan ska jag på någon form av Qi Gong/kroppskännedomsövning. Ska bli kul att testa på. Senare ikväll blir det nog en promenad med River och så tänkte jag eventuellt baka lite bröd innan det är dags att sova.

Igår jobbade jag lite extra på sjukhuset, det gick bra och så fick jag jobba med en av mina vänner också, då går det ännu bättre. På kvällen var jag, älsklingen och hundarna ute och promenerade en liten runda i Norrahammar, det var dock rejält blåsigt så det var ej så skönt.

Imorgon är jag helt ledig, inget planerat så då kanske jag åker och simmar en sväng sedan tar jag  förmodlogen n promenad med River och efter det blir det att ta det lite lugnt och fixarlite här hemma. På torsdag är det utbildning på sjukhuset och på fredag ska jag träffa en gammal jobbarkompis samt på kvällen hem till Anne och kolla film och eventuellt laga något gott, vi får se vad det blir. Helgen är inte riktigt planerad men eventuellt blir det en liten tur till Växjö för att hämta kläderna från klädpartyt om alla har anlänt. Annars får vi se vad det blir, en tur till badhuset kanske eller spela lite tennis vilket var "år och da´r" sedan jag spelade nu. Spelade väldigt mycket då jag gick i grundskolan sedan bytte jag till badminton under två terminer i åttan för att sedan lägga allt på hyllan inför gymnasiet tyvärr. Ångrar det idag för jag tyckte verkligen att det var roligt!!

Ha en fortsatt bra dag!

Kram

Söndag

Hej!

Idag tog jag sovmorgon till strax innan kl.10 sedan blev det en härlig frukost och lite "Nyhetsmorgon Söndag". Efter det gick jag en 1h promenad bl.a. längs med strandpromenaden vid Vättern. De var riktigt skönt. Såg ett yngre par som satt på några stenar vid stranden med kaffe och mackor, såg jättehärligt ut. Ska jag ta och göra någon helgförmiddag också.

Idag var vi och tittade på ett hus som uthyres men det var inte så tilltalande. Helt ok invändigt så men det var kallt, fuktigt, dåliga förrådsutrymmen m.m. Synd för det åg bra till, gillade verkligen läget.
Tröstade oss lite med att laga mat då vi kom hem, blev potatis, lök, paprika, vitlök och kyckling, allt stektes i ugnen och serverades med en kall äppelchutnetsås. Det var mumsigt.

Ska nu kolla på "Ensam mamma söker" sedan blir det förmodligen sängen för imorgon ska jag jobba extra på den arbetsplats som igår på Jönköpingsgalan utnämndes till "Årets bästa arbetsgivare".

Kram

TV

Hej!

Har kollat på TV nu, bl.a. det nya dansbandsprogrammet på svt 1, men det var inget att ha. Ser nu på Sin a long och det är bra mkt bättre enligt mig i alla fall.

Lille River har blivit trimmad i veckan och det tycker han är skönt.



Trött liten kille



Nu ska vi gå ut på en liten kvällsrunda!

Sov så gott!

Kram

Lördag kväll

Hej!

Har varit hemma hos mina föräldrar och ätit middag samt bakat något som heter "Fikabullar". Blev mkt goda och uppskattades även av mammsingen och pappsingen. Receptet kommer nedan. Lämnade dem vid ca kl.17 och har efter att jag kom hem suttit och bl.a. pratat med en kille jag och älsklingen träffade då vi var i Dubai hösten -06. Han ville se några bilder från Turkietresan etc. Kul att man håller kontakten med honom.

Tänkte visa västen och en topp jag köpte i Sthlm. Köpte även byxor men de är kvar hos föräldrarna då de ska sys upp. Blev ej att jag gjorde det idag.

      

Väst från Esprit 899:-



Topp från Sisters 199:-
V-ringad bak med knytband i nacken


Recept Fikabullar 24 st

-50 g jäst
- 4 dl mjölk 3% eller Gammaldags mjölk
- 1 dl Kesella Mager
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 3 msk socker
- 1 tsk kanel
- 2 dl russin
- ½ dl hackat, syltat apelsinskal eller aprikoser
- 12-13 dl vetemjöl, gärna special
- 1 ägg till pensling

Smula jästen i en bunke. Tillsätt fingervarm mjölk. Tillsätt sedan resten av ingredienserna örutom mjölet och blanda väl. Häll sedan i nästan allt mjöl och arbeta degen blenk och smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Ta sedan upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 24 delar. Rulla varje del till en rund bulle och lägg bullarna på bakpapperklädd plåt och låt jäsa 30 min. pensla med ägg och sätt in i ugnen i 225grader i 10-15 min.

Ät och njut!

Kram

Hemma från Sthlm

Hej!

Nu har jag tillbringat några dagar i Sthlm. Åkte upp onsdag kväll,lämnade Jkpg kl.20.03 och anlände till Nässjö för att vänta på X2000, skulle vänta ca 30 min men fick vänta 75-80 min istället. Lite surt, så var uppe i Sthlm runt kl.00.30 istället för kl.23.40. men det gick bra i alla fall.

Torsdagen tillbringades på stan och sedan var vi och åt på Helenes Kök på St.Eriksgatan. De har god mat så för mig blev det en Sirlione Steak, mumma. Fredagen blev det lite vandring i Gamla stan och vid Slottet för att sedan ta en runda på NK och Åhléns innan vi var skulle ta Swebus hem kl.15.15. Hade gärna stannat i storstaden några dagar till men det är alltid skönt att komma hem, särskilt efter ca 4h på en buss.Tåget är skönare att åka helt klart.

Resan kunde blivit lite bättre för jag har haft sådana problem med min mage sedan tisdgas kväll. Diarré och kramper samt illamående vilket jag gärna hade varit utan. Inte så kul att åka tåg och buss då man känner så. På stan gick det ok i alla fall. Mår fortfarande inget bra så hoppas på att det ska gå över snart.

Igår kväll blev det att packa upp, inhandla lite yoghurt etc samt Idol-tittande och bläddrande i några tidningar.

Dagen idag började jag i tvättstugan och håller på att tvätta ännu. Tänkte sedan åka hem till mina föräldrar och sy upp lite byxor, bl.a. gamla som jag ej orkat ta tag i och nya jag köpte i Sthlm. Ska även hämta lille River som varit där nu några dagar. Kanske att jag bakar några goda frallor också då jag är där ute. Kvällen kommer att bli lugn med TV-tittande.

Kan visa lite bilder på saker jag shoppat sedan. Blev ej massor men lite i alla fall.

Kram

Onsdag morgon - förslag på bra shopping i Sthlm någon?!

Hej!

Ligger i sängen då jag har sovit dåligt inatt. Laban har hållt igång och ej velat sova. Så jag har varit uppe och gått en runda med River nu och ätit frukost samt hjälpt älsklingen ner i garaget med lite saker han skulle ha med sig. Har även sett gårdagens avsnitt av "Sjukhuset" och ska strax ta och sova en stund till. River ligger redan här och sover.

Magen är lite knasig idag med så har fått springa på toa ett par ggr redan. Hoppas den bättrar på sig tills jag ska sitta på tåget upp till Sthlm ikväll. Har ni några förslag på bra affärer att besöka uppe i Sthlm? Är ju ej där så ofta så har inte hundra kolla på det hela.

Kram

Lyckad gårdagskväll!

Hej!

Klädpartyt igår blev lyckat. Blev lite stressig i början för tjejen som håller i det kom lite sent och det var mycket att packa upp men det gick bra tillslut. Vi började med att äta och sedan pratade försäljaren om kläderna lite och visade vissa på sig själv sedan fick vi prova. Så här sprang det runt en massa damer i underkläder...det ni grabbar, där missade ni nå´t ;o)
De flesta köpte något i alla fall och en hel del köpte mer än bara 1 plagg så jag tror att försäljaren var nöjd. Själv köpte jag 5 plagg för 1250:- Det blev väst, kjol, topp, ponscho och en tröja. Allt utan toppen fick jag direkt så det var kul. Förmodligen kommer det att bli ett klädparty även med vår/sommar kollektionen för det var riktigt skoj och jag tror att de flesta tyckte att det fanns några intressanta plagg i alla fall.

Nu har vi ett hus på g igen som vi ska kika på under söndagen. Det är ett renoverat hus på landet som uthyres tillsvidare. Hoppas att det faller oss i smaken och då att vi faller uthyrarna i smaken också. Men de verkade nöjda med oss såhär långt i alla fall och tyckte att det var ett trevligt personligt brev vi skickat med. Så nu hoppas vi på det bästa!

Kram

Jäklans förkylning

Hej!

Blev inget jobb idag för hade feber och ont i halsen då jag vaknade. men börjar i alla fall känna mig bättre. Skönt det för ikväll ska jag har klädparty här hemma för Capri Collection Ska bli skoj att se om det är några kläder som intresserar tjejerna som kommer. De som kommer är i åldrarna 28-62 och det ska nog finnas kläder som passar alla. Kommer att bjuda på lite fika bestående av bröd med tillbehör, småkakor och kaffe/te så att de får något i magen och orkar med kvällen. Tjejen som håller i det hela skulle dyka upp senast kl.18. Då blir det att hjälpa henne med att bära upp alla saker i lägenheten innan övriga dyker upp kl.18.30.

Bilder från semestern i Side (Hemera Hotel)



En gó drink första kvällen

    

Solnedgång under vår strandpromenad in till Side centrum



Vildhundar på stranden

    

Amfiteatern i Side



Båtar i Manavgat. Man kunde ta sig en tur på floden. Vi åkte dock hem ganska snabbt efter att vi kommit in till Manavgat, det var mest bara varmt oh jobbigt. Blev poolen istället ;o)

                   

Poolen by day and by night

         

Restaurangen. Bild 1 efterättsbordet, Bild 2 Fruktbordet och Bild 3 Välkomstutsmyckning under den turkiska aftonen.


                   

Strandbilder, läääängtar tillbaka.

Nu ska jag ta det lite lugnt innan tjejerna (eller tjejorna som man tydligen ska skriva nu för tiden ;o)...tror jag börjar bli gammal)  dyker upp.

Kram

Söndag...en solig sådan

Fast jag är inte ute och njuter utav det vackra höstvädret. Jag klev upp runt kl.9 och åt frukost  samt kollade lite på TV. Kände mig ganska hängig med halsont och täppt i näsan så tog en Alvedon innan jag tog tag i städningen. Så nu har jag röjt undan alla sommarkläder som ska ner i förrådet, dammsugit, svabbat golv och dammat så att det är fint här hemma imorgon då jag ska ha klädparty. Kommer att bli runt 10 tjejer här hemma, blir trevligt. Allt städande frestade på kroppen så nu har jag tagit en Alvedon till då tempen visade 38.

Innan partyt imorgon så ska jag jobba 7.30-16.15 sedan kommer tjejen som håller i det hela (älsklingens kusin) vid kl.17.30 och resterande tjejer dyker upp vid kl.18.30. Älsklingen och vovvarna får hålla sig borta under tiden, blir lugnast så. Nu ska jag ta det lite lugnt igen, det är jag värd.

Har ännu ej orkat lägga in några bilder ffrån vår resa. Kanske blir senare.

Kram

"Home sweet home" men...

...hade gärna stannat  1 vecka till i Turkiet. Vi bodde på hotell Hemera i Side vilket är ett All inclusive hotell. Det var kanon och den bästa semester jag varit på. Kan verkligen rekommendera er att åka dit, tror det är få som blir besvikna på ett sådan ställe. Jag som är allergisk mot nötter och skaldjur bl.a. kunde dessutom äta världigt mycket av all mat. Och då det gäller maten var det variationer på frukosten och middagen, aldrig exakt samma varje dag vilket de ska ha en stor elloge för. Gästvänligheten var också mycket bra. Något som skulle kunna vara ett minus var att det sprang katter även inne på restaurangen, både kattungar, årskatter och äldre katter. För vår del var det inget vi störde oss på för de gick ju ej uppe på matborden etc utan var mest bara söta. Men visst, hälsovårdsmyndigheten skulle ju dock haft ett och annat att säga om det hela ;o) Vi har mest solat, badat och promenerat och så självklart ätit (vilket resulterat i +2 kg för både mig och sambon ;o) ). JAg har inte shoppat något alls vilket är ovanligt. men orkade ej kolla efter något så direkt sedan har jag ju ingen inkomst just nu heller så då får man hålla sig borta från det. Ska ju dessutom till Sthlm nästa vecka och då blir det lite shopping som ju är planerad sedan länge så ville hålla i pengarna tills dess. 

Vi åkte ju från flygplatsen här i Jönköping vilket var jätteskönt då det ej blev någon resväg att tala om fram och tillbaka. Resan var visserligen runt 1500-2000 kr dyrare än om man åker från Landvetter eller Arlanda. Men man slipper ju bensinkostnad, parkeringsavgift och att behöva äta på vägen till flygplatsen elelr på flygplatsen och framför allt så är det bekvämt.

Vi åker gärna tillbaka till samma ställe igen och man kan ju hoppas på att flyget får vara kvar vid Axamo också så att vi kan få denna bekvämlighet också vid nästa resa. Vi funderar faktiskt på att snart boka in oss till nästa år. Ska höra med några vänner om de har lust att haka på.

Skulle åkt till GBG nu torsdag-fredag med ena jobbet, det jag är tjänstledig ifrån, men jag mådde ej bra då jag vaknade, halsobt, frossa etc så kände att jag behöver vara hemma och vila. Så nu ligger jag i soffan med River och kikar på lite program jag spelat in då vi varit borta, bl.a. "Sjukhuset" (som jag vet man kan se på nätet..men det blir lite slomotion på bilderna där för mig nu för tiden. Min dator klarar visst ej av det nya programmet de uppdaterat till), "Oskyldigt dömd" m.fl.
Har även varit en kortis på Arbetsförmedlingen och påanmält mig till A-kassan igen efter semestern, trots att jag ej får A-kassa så måste jag göra det. Tycker man kunde få ett konto som t.ex. på internetbaknekn etc så att man kunde påanmäla sig etc via det och inte behöver gå dit bara för att de ska se ens legitimation. Är ju idiotiskt om man bor långt ifrån en Arbetsförmedling och behöver ta sig in med bil, buss elelr tåg för något som tar max 1 minut. Det blir ju resekostnader och rejält onödiga sådana för en som är arbetslös och ej har det särskilt fett ekonomiskt. Jaja, detta byråkratiska sdministrativa land är ju sådant. Inte mycket man kan göra. Bara lyda och se glad ut ;o)

Skriver mer senare och lägger kanske in några bilder ifrån resan.

Kram




RSS 2.0