Lugn onsdag

Hej hopp!

Vilket härligt väder det är idag, och ännu bättre ska det bli enligt prognosen i alla fall.
Kanske t.o.m. blir att vi badar på Öland till helgen (??!?!?!)

Det har varit en ganska lugn onsdag, i alla fall vad gäller jobbandet.
Var dock uppe med tuppen 5.45 för att åka och träna, blev 30 min på löpbandet och sedan 1h styrketräning. Efter det tog jag min lilla röda KA hem för att duscha och njuta av frukost och dagens tidning.

Vid 10-tiden begav jag mig till jobbet där jag var fram till kl.12.30. Satte in papper i pärmar och slängde en massa saker jag hade som jag ej behöver i framtiden. Gick sedan hem och åt mat, blev samma som igår eftersom det fanns kvar.

Då maten sjunkit ner och jag kikat runt lite på Internet åkte jag för att tanka KAn sedan till hunddagiset för att hämta ena hunden.Han fick haka på mig då jag tvättade bilen i garaget. Han är helt galen då och försöker fånga strålen genom rutan*s* Nu är han precis slut efter att ha busat runt på dagis samt jagat vattenstrålen så han har somnat i sin älskade "puff".

Om en stund ska jag traska bort till mötet i viktklubben, alltid lika trevligt.
Har lyckast gå ner från 65,1 kg till 60,9 22 april, inte jättemkt kanske men det syns och det känns framför allt. Enda nackdelen (om man nu kan se det så) är att de flesta byxor hänger i baken ;)
Fettprocenten låg på 23 22/4 och den 14/5 var den nere i 17 så det går åt rätt håll.
Midjemåttet har minskat från 87 till 81 cm och höftmåttet från 97 till 93,5 cm så det har ju gjort lite i alla fall.
Tränar ju väldigt mycket nu med vilket känns helt underbart, mår så bra.

Ikväll ska jag träffa Anne, ska bli trevligt. Hon har tagit sig lite i kragen och vill träffas mer nu vilket är väldigt skoj. Hon har mest velat vara hemma och slappa annars, typ läsa eller sova. Inte kul då man vill hitta på roliga saker med en av sina bästa vänner. Gör att man lätt blir uttråkad och till slut inte orkar fråga mer. Blir att vi ser på de snygga "frusna männen" på 5an ikväll. Góa killar, särskilt Jonas ;) (eller vad säger du Anne???).

image12
Lilla söta KAn som dagen till ära är ungefär lika glänsande som på bilden ;)



Ska ju till Göteborg om några veckor för att shoppa lite med Anne. Någon som har några bra tips på vart man ska gå och vad man bör inhandla nu till sommaren?

Jag skulle gärna vilja ha tips på vad man bör göra då man är i Side, t.ex. vart man shoppar, sevärdheter, restauranger etc.

Kram kram och ha en underbar kväll!!

Inget Wayne´s Coffee

Hej igen!

Blev inget Wayne´s Coffee idag, de hade ej så mkt att välja på och det jag precis skulle välja (Smoothie) tog slut då jag var halvvägs framme i kön så det blev Wienerkonditoriet istället där jag tog en kopp te och en sirapskaka *mumsigt värre*. Har festat till det riktigt idag.
Annars har ju min mat mest bestått utav detta den senaste tiden:


image87

Men det här är gott det med, jag tycker det är kanonmat för jag mår så bra utav det. Aldrig mått bättre.

Blev ju en runda på stan också innan fikat och där shoppade jag en tunika på Lindex som kostat 399:- men var sänkt till 199:-, döm själva vad ni tycker om den. Kanske mer ett plagg till hösten men går säkert ha en sommarkväll också...eller om sommaren blir lika illa som den -07.

image88

Hakade även på vännerna en tur till IKEA och där blev det också lite shoppat, bland annat dessa burkar som är perfekta att ha till kakorna på sommarens pick-nick eller då man hälsar på vänner och vill ha med sig något hembakat att bjuda på.

image89

Hoppas alla där ute har en bra kväll. Själv ska jag bara ta det lugnt nu. Blir sängen ganska så tidigt så att jag orkar upp till gymmet imorgon.

Kram där ute och sov så sött när ni kryper ner!

Då var även denna kurs avslutad

Hej!

Då har jag skaffat mig ytterligare några högskolepoäng nu*s*
Examinationen var ej så farlig, var och en presenterade sitt arbete och så diskuterades det kring dem och kring informationssökning av vetenskapliga artiklar i största allmänhet.
Blev en liten trevlig fika också och jag tog en kaka för första gången på mkt länge och njööööt utav den. Var ett vaniljhjärta, underbart, det godaste vaniljhjärta jag ätit ;) !!


image85


Har nyss ätit lunch, blev en aubergin som jag gröpt ur och fyllt med nötfärs, urgröpet, lök, champinjoner, fraiche, havrekli, ägg, tomat, sambal oelek, vitlök, färskost och gratinerat med lite ost. Var väldigt gott *mums*
Tar det lite lugnt nu sedan bär det av ner till stan för att träffa vännerna, trevligt, det ser jag fram emot.

Imorgon blir det hårdträning på morgonen sedan jobbet och efter det ska jag på ett möte i viktklubben där jag är med och efter det träffa en kompis, blir nog film och tjöta lite sedan sover hon över här. Vi ska upp och promenera på morgonen samt ta en tur på stan efter det så det blir trevligt. Se om det blir något shoppat, finns alltid risk för det då man är tjej och kläd- och inredningsintresserad :) men jag måste hålla lite i pengarna nu inför semestern och sedan resan så man kan betala den *l*

Kram

Måndag 080526

Hej!

Idag började jag dagen med att träna 6.30-8.00. Blev 30 min intervall på löpband och sedan styrketräning.Därefter bar det av hemmåt för en dusch och frukost samt lite lugn avkoppling i största allmänhet.
Vid 10.30 blev det akupunktur med el mot nack- och skuldermyalgi.
Träffade sedan lilla mamsingen och tog en promenad samt inhandlade lite förnödenheter på Ica.
Jobbat lite efter det och förberett mig inför examinationen imorgon samt vilat en stund.

Har även bokat en resa till Side i oktober på ett all inclusive hotell, ska bli underbart att komma iväg lite. Har vänner som varit på samma hotell och de var mkt nöjda. Även läst mkt recensioner om hotellgärster som är kanonnöjda så det ska bli en upplevelse.

Sitter just nu och kollar på landskampen Sverige-Slovenien, ännu så länge ser det bra ut, 1-0.

Imorgon blir det som sagt examinationen sedan blir det rätt lugnt för att senare på dagen testa på Wayne´s Coffee tillsammans med en vän och hennes sambo. Ska bli spännande att se hur det är.

image84


Kram på er!!

Examinationsarbetet klart....skönt

Hej!

Idag har jag gjort klart det sista examinationsarbetet innan sommaren, känns skönt. Kursen heter Informationssökning och vetenskaplig kommunikation och är en doktorandkurs som varit mycket givande.

Vad har jag mer gjort idag, jo  jag började dagen med en timmas promenad klockan 5.45 sedan blev det en härlig dusch och frukost i lugn och ro för att sedan promenera bort till jobbet för att skriva klart ovannämnda arbete.På lunchen blev det en tur till Synsam för att fixa till mina nya glasögon, var lite glapp i fästet vid näsan så glaset rörde sig men det fixade de till så det var perfekt. Passade på att ta en liten lunchpromenad med mamma också, trevligt. Sedan dess har jag varit hemma, kikat på "Bonde söker fru" och "Frusna män söker". Gillar verkligen norra delen av Sverige, skulle kunna tänka mig ett liv där uppe med snö, lugn atmosfär, skoteråkning, pimpelfiske, skidåkning och mysiga grillstunder i naturen.

Snart är det helg vilket är skönt. Lördagskvällen blir att umgås med en vän som har det lite jobbigt just nu. Blir en hemma kväll för att se Melodifestivalen och sitta och prata, skönt det med. Söndagen blir det Piren med firande av Mors Dag, ska bli trevligt även om jag inte kommer att äta så mycket. men det är ju att umgås med sina nära som är det viktiga, inte hur mycket man äter :)

Ska även hinna med lite träning till helgen och hoppas även på att det blir fint väder så att man kan vara ute en hel del. Kommer även behöva förbereda mig för examinationen som vi har på tisdag.

Ser även fram emot nästa helg då det blir lite avkoppling på Öland med vänner. Behöver det nu, bara få vara, spela lite sällskapsspel och umgås med de man trivs med. Och hundarna får komma ut lite och ha det gott och umgås med sin kompis Alvito, det kommer de gilla.



image82

image83

www.scandinavianeyewear.com
Här har ni mina nyinköpta glasögon  E signature/Strass designade av Efva Attling. Färgen jag har är Shiny Gold. Finns även i Shiny Silver och Beige. Trivs mycket bra med dem, rekkomenderas om du gillar lite mer diskreta glasögon som ändå har det där lilla extra.

Imorgon öppnar Wayne´s Coffee här i stan, trevligt. Ett bra lunch- och fikaställe där jag förmodligen kommer spendera lite tid i sommar, särskilt vid fint väder.

Kram på er!!!

Skleroserande cholangit?!

Hej!

Finns det någon där ute med denna diagnos?

Kram

Ojojoj, länge sedan sist!

Hej hej!

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev här. Har varit mycket att stå i så jag la bloggandet åt sidan ett tag.
Det blev ju så att HV 71 tog SM-GULD i alla fall vilket var mycket gött! Hade i och för sig inte trott något annat heller ;)

Har nu tagit ett beslut att gå tillbaka till min gamla arbetsplats och lämna doktorandstudierna. Detta p.g.a. att jag blivit sjuk och känner att hälsan är viktigare än att slita som ett djur för att få en doktorstitel. Kommer sluta 1 september för att sedan vara ledig ca 2 månader innan jag börjar på gamla jobbet igen. Ska bli trevligt att träffa alla gamla arbetskamrater, trivdes bra med dem.
Har lyckats dra på mig både fibromyalgi och sklerotiserande cholangit och ska dessutom utredas för ulcerös colit då det kan höra ihop med sklerotiserande cholangit. Har lite undersökningar att se fram emot (eller hur man nu ska uttrycka sig).  Finns det någon där ute med någon av dessa sjukdomar är ni välkomna att höra av er och dela med er av era erfarenheter.

Har omvärderat lite här i livet nu och tar det ganska mycket lugnare, har stressat som bara den tidigare. Men nu känner jag att det viktigaste för mig är min hälsa, min familj och mina vänner. Man får ta tillvara på all tid som ges tillsammans med dem, det är livet för mig just nu.

Har dessutom lyckats gå ner 6 kg nu och mår bättre än tidigare. Dock känner jag mig mycket trött, vet inte om det beror på lågt kalloriintag eller sjukdomarna eller rentav en kombination. jag kan sova flera timmar mitt på dagen vilket jag aldrig klarat av tidigare, har varit motståndare till att sova på dagen och har ej förstått mig på de som gjort det. men nu har jag helt enkelt inte orkat hålla mig uppe på benen. Vi får se vad läkaren på medicin säger då jag ska träffa honom. Hoppas snart att de hör av sig så jag får veta hur jag ska leva framöver vad gäller cholangiten och även snart får reda på om jag har ulcerös colit. Jobbigt att gå och vänta.

Ska strax ta och fixa till lite mat. Blir varm broccoli, gurka, paprika, tomat med hemmagjord dressing samt skinka, keso och mango och ett ägg. *mums* Mår bra av den maten, har uteslutit kolhydrater till största delen nu och det känns bra, magen mår mkt bättre än innan och det gör mig gladare. Bara tröttheten kunde försvinna med så skulle livet faktiskt kännas väldigt bra nu :)

Planerar inför en resa till hösten, typ i september-oktober. Någon som har några bra tips på vart man kan åka dit det ej är så långt att åka  och ej för dyr resa samt där det fortfarande är varmt?! Har kollat lite på Rhodos och Turkiet. Ställen där som kan rekommenderas eller andra ställen som är bra?


Kram från mig!

RSS 2.0