Usch usch....I don´t feel good

Hej hej!

Mår inte alls bra, en förkylning bara hoppade på mig igår. Jag och Anne gick till torget runt kl. 9 igår där jag shoppade några böcker, kände mig lite "små konstig". Vi gick vidare mot Bernads på Väster där vi tog lite frukost innan vi begav oss ner mot Öster. Köpte en jacka på Once som jag kikat på ett tag nu. Det blev även underkläder och leggings från Lindex samt handkräm från Life Hälsokostbutiken. Även en tur till Djurmagazinet för inhandlande av en aktivitetsboll, hundgodis, ben och hundpåsar till vildarna. Då jag hade uträttat dessa ärenden var jag precis slut och började få rejält ont i halsen så jag la mig och sov till ca 17.45. Var då tvungen att gå upp för att träffa Anne igen vid 18.30. Vi köpte kebab i bröd på Evergreen och gick hem till mig och kollade på två filmer: "The Signal" och "Awake". "Awake" var helt ok men "The Signal" gillade vi inte alls, för flummig.

Vi såg även en film i fredags "Live", den var inte heller särskilt bra, hamnar någonstanns mellan "Awake" och "The Signal". Som sagt tycker jag att det görs alldeles för många filmer idag vilket resulterar i att de är sådär halvbra. Sällan jag upplever den där känslan av att "wow vad bra denna film var". Filmer som jag verkligen gillat är  bl.a. "Who is Forester", "Life of David Gale", "Dead man walking", "Nyckeln till frihet", "Konsten att göra ett amerikanskt lapptäcke" och "Chocolat". Har ni några filmtips att dela med er utav? Jag kan behöva det nu då jag dels är sjuk och dels ska till Arbetsförmedlingen imorgon och an,äla mig arbetslös för första gången sedan jag slutade gymnasiet. Känns lite konstigt.

I fredags var Anne och jag på After Work på Åtta Glas men vi stannade ej så länge för vi tyckte ej det var så mycket kul folk där. verkade vara ganska stora gäng av bl.a. utbytesstudenter så var inte några som direkt var sugna på att prata. Så vi gick till Systemet och köpte en flaska vin och sedan till "Hemmakväll" och hyrde de tre filmerna som vi sett i helgen samt syndade och köpte en "Ben & Jerrys Cockie Dough" och Anne köpte godis. I morgon börjar jag ju min viktminskning ordentligt....igen!!! Men nu måste jag för måste tänka på den transplantation som ev. kan bli av framöver. Då vill jag vara så pigg, stark och välmående det bara går. Tänkte åkt och tränat idag men med det halsont jag har och även feber så blir det att stanna hemma och kurera sig. Dricker citronvatten samt te med honung och vitlök. Hoppas på att det ska hjälpa.

              

Böcker köpte på torget "Ta fyra betala för tre" så de gick på 130:-, helt ok tycker jag :)



Jackan som jag trånat efter ett tag nu. Märket är Ichi och den kostade 499:-

         

Underkläder och leggings från lindex, minns ej priset.



Handkräm, liten tub praktisk att ha med i handväskan.10:- kostade den så jag köpte 3 st.



Aktivitetsboll till vildarna, kostade 89:- på rea.  River fattar att man ska puffa på den med nosen eller putta med tassen för att få ut godiset men Laban fattar ej riktigt, han ligger och biter på den. Ni ser kanske bitmärkena ;)



Presenter jag fick av Anne i fredags för att jag är så snäll och står ut med henne. Gulligt! Fick ett läppglans också men vet i katten vart jag la det...hmmm.

Ska strax lägga mig och vila igen. Har värk i i stort sett varenda muskel i kroppen. Får alltid så då jag åker på en rejäl förkylning. Det och kanonont i halsen samt feber. Hade hellre bara blivit snuvig, nyst och haft feber.
Fick några tidningar av Anne igår som hon redan läst, bl.a. Cosmopolitan och Hennes, så blir att ligga och bläddra lite i dem tror jag samt läsa en bok och kanske kika lite på TV om det finns något intressant.

Kram

Vad skönt det ska bli

Gókväll i stugan!

Hoppas att ni haft en bra dag. Min har enbart bestått av jobb, jobb och åter jobb.
Ska bli så skönt imorgon då jag har haft föreläsningen och kan koppla av och ta helg. Föreläsningen är mellan kl.9 och 12 sedan efter den ska jag försöka rensa lite på mitt kontor för kommer få byta rum om jag ska vara kvar på skolan. Har ett rum där vi suttit tre nu och det ska bli typ samtalsrum eller något liknande.

Imorgon eftermiddag blir det after work på Åtta Glas med Anne, ska bli trevligt. Senare på kvällen (om vi inte blir ute för sent) så kollar vi ev. på någon film. Anne sover över här vilket känns bra för då får jag lite hjälp med rastningen av hundarna då älsklingen inte är hemma i helgen. På lördagen blir det ett torgbesök (var läääänge sedan) och även en runda på stan. Kvällen blir antingen bio eller en film hemma. behöver städa lite här hemma med så kanske gör det på lördag e.m. eller söndag, om jag inte sparar det till nästa vecka då jag ändå är ledig. Behöver få några dagar att bara koppla av nu känner jag. Bokade även biljetter till S.A.T.C på söndag eftermiddag, får se om jag får med mig någon på den, inte kul att gå ensam. har ju inte sett TV-serien men alla tycker ju att den är så bra så jag får väl ta och se alla säsonger av den framöver kanske.

Vad ska ni göra i helgen?

Kram




*gäääsp*

Ojojoj!
Satt och jobbade till kl.1 inatt...började kl.6.30 igår morse. Hade bara några korta avbrott för att äta och uträtta ett ärende.
Vid kl.1 kände jag att nä, nu bara MÅSTE jag gå och lägga mig för skulle upp kl.6.30 idag igen. Kände mig dock förvånansvärt pigg då klockan ringde idag men nu efter att just ha ätiti lunch (kyckling och ris) känner jag mig ganska trött. Men det är bara att bita ihop och jobba några timmar till innan jag ska bege mig mot stan för att träffa några vänner en liten stund. För sedan måste jag hem och fortsätta förbereda mig inför föreläsningen jag ska hålla imorgon.

Till Mimmi: Aha, jag misstänkte att det vad "den" Mimmi då du skrev här första gången. Det är du som ska hänga med till Ullared v.37. Ska bli trevligt att träffa dig. Allt väl med lille Erik?

Nä, dax att begrava mig i mina anteckningar igen ;)

Kram


Kläderna har anlänt

Hej!

Idag fick jag ett sms om att jag hade ett paket från ELLOS att hämta på Preem. Det var plaggen jag beställde för någon vecka sedan samt vaccum klädförvaringen.


Bild lånad hos ELLOS

Är jättenöjd med den och beställde två till. Det blev dessa:


     
Bilder lånade hos ELLOS

Jättesköna lite tjockare huvtröjor som även är lite längre i modellen. Tycker annars att huvtröjor har en tendens att vara lite korta och hamna för högt på höfterna. Så jag kan verkligen rekommendera er att köpa någon sådan. Finns ju i ganska många färger, även enfägade. de kostar 149 :-/st. Vissa färger och storlekar är det rea på nu också.

Vad gäller vaccumförvaringen kan jag inte ge något utlåtande ännu då jag ej testat dem.

Har varit på möte på viktklubben idag. Jag befarade ju att jag gått upp allt jag gick ner innan sommaren men så var inte riktigt fallet men hade gått upp allt utan ett kg. Det kändes skönt att det ej var allt elelr att jag vägde ännu mer. Så nu är det bara att kämpa på. Varvar soppor med vanlig mat denna vecka sedan blir det vara soppor v.36-39. Så håll tummarna för mig. Jag vill ner till 55 kg men har satt ett mål på 58 tills vidare. Har ca 6 kg kvar, inte mkt men det är svårt då det är så få kilon att arbeta bort tycker jag. Man tycker inte att det händer något.

Nä nu måste jag sova. har suttit och jobbat fram tills nu men ögonen börjar gå i kors så bäst att krypa ner.

Kram


Tisdag...inte lika vacker som gårdagen

Hej hej!

Idag är det inte lika vackert väder som igår, regn ocg rusk bjuds det på denna tisdag.

Har suttit och jobbat sedan kl.8 och ska jobba fram till kl.11.30 då jag har telefontid med min läkare sedan ska jag luncha med Anne. Alltid lika trevligt. Måste även bege mig till Djurmagazinet för att handla lite mat till lillplutten River.
Har nog fått ner det mesta i skrift nu inför föreläsningen men det måste struktureras om så att det blir en bra power poin presentation och så måste jag självklart läsa på en hel del själv. Så fortfarande har jag mycket kvar att göra innan fredag morgon. Men det fixar sig, det gör det ju alltid på något sätt.

Sitter och äter mellanmål nu, blev en smoothie med lätt vaniljyoghurt, banan, hallon och lite havrekli som jag körde med min älskade stavmixer (jättenöjd med den, smidigare än Blendern). Mumsigt!

Nähe, dax att jobba vidare.

Ha en fortsatt bra dag!

Kram

Måndag ----- åh vilken måndag, en överraskningarnas måndag

Hej hej!

För det första är det kanonfint väder vilket gör att man blir glad. Och sedan  får vi lön och till råga på allt, då jag satt här och jobbade som bäst ringer telefonen och det är en kollega från skolan. Han säger att VDn och min chef där har haft ett möte och att de beslutat sig för att erbjuda mig en 60% tjänst som lärare för att de trivts bra med mig och att det har fungerat bra. Känns jätteskoj så nu får vi se vad som beslutas på mötet nästa vecka på min "andra" jobb. Det är mycket nu :) Hoppas vi kan få till det på något sätt för jag vill verkligen jobba på skolan men jag måste ju göra något de övriga 40%. Men det ordnar sig väl på något sätt. Jättekul i alla fall att de ringer och erbjuder jobb, inte illa då man ej ens behöver anstränga sig att söka. GLAD är vad jag är!!

Förutom att jobba idag så har jag gjort ett kort besök på Apoteket för att köpa Lamisil singeldos för jag upptäckte igår att jag hade fotsvamp mellan lilltån och den andra tån på höger fot, isch!!! Aldrig haft det tidigare. Hoppas att det går bort med hjälp av Lamisil.


Någon som har erfarenhet av denna produkt? har den fungerat bra?

Bild lånad här

Nähe, måste jobba lite till.

Kram


Hemma från Vbg

Hej hej!

Nu är jag hemma efter en helg i Varberg.
Lämnade Jkpg igår kl.10.40, begav oss till Värnamo för att plocka upp ett par vänner för aatt sedan fara vidare emot Varberg. Blev ett kort stopp i Ullared för  lunch på en restaurang där (ej inne vid GeKås). Checkade in på Hotell Fregatten i Varberg runt kl.13.45 och skulle vara vid kyrkan kl.14.30 och jag hade en hel del att fixa innan jag var klar för att bege mig emot kyrkan och det stundande bröllopet. I all stress fastnade nageln i de nya strumpbyxorna som blev ett stort hål på. Hade reserver med mig men de hade blivit så "slappa" så satt ej bra alls men det fick gå i alla fall. Stressade runt där på hotellrummet och var rejält grinig. Hatar att stressa, blir inte alls gó att tas med då. Men vi kom i alla fall fram till kyrkan i tid och allt blev så trevligt och vackert. Brudgummen var så fin i sin smooking och bruden var mycket vacker. Hade en väldigt fin klänning som var enkel men med lite fina detaljer på. Man blir så sentimental då man är på sådana tillställningar. Allt är så otroligt vackert. Festen på varbergs fästning blev också lyckad och det var ingen som spårade ur och betedde sig illa så det var kanon. Idag begav sig brudparet till Nice för några härliga och avkopplande dagar i lyx, det var de verkligen värda då framför allt bruden hade sovit så otroligt dåligt under den sista veckan. Natten innan bröllopsdagen hade hon varit tvungen att ta sömntabletter men hade ändå bara sovit fem timmar.

En kul grej som hände i kyrkan runt kl.14.50 (bröllopet började kl.15) var att det kom ett par och rusade in och sa "Phu, vilken tur att vi hann i tid" men då de fick programmet sa de "Men det ä ju fel namn". De började fråga om det fanns fler kyrkor i Varberg. Prästen sa att det fanns några stycken till men ingen centralt. De sa att det bröllop de skulle på skulle vara i en kyrka i centrala Varberg. Paret började diskutera och sa att de kanske tagit fel på helg och började gräla lite med varandra. Om så var fallet eller om de gått till fel kyrka fick vi aldrig veta.


Varbergs kyrka där den vackra vigseln ägde rum 2008-08-23 kl.15
Bild lånad
här

Då man är på en sådan här tillställning blir man väldigt sugen själv på att stå brud, det är ju så underbart vackert. Men samtidigt vet jag ej om jag skulle orka med allt planerande inför det hela. Det får nog ändå vänta ett tag till ;) Först vill jag ha stabilitet i livet och sedan förlova mig innan det blir giftermål.

Vi kom hem till Jkpg vid ca kl.13.30 idag. Hämtade River hos mina föräldrar och sedan åkte vi hem och åt lite innan vi la oss och vilade några timmar. Blev hela fyra timmar, får hoppas att vi kan sova inatt nu, men det tror jag nu. Blev rätt sent igår och få timmars sömn så vi behöver sova. Ska nog snart krypa ner och läsa lite innan jag somnar.

Vad har ni higttat på i helgen?

Kram

verkar funka bra

Hej!

Har suttit och grejat med GratisBio och det verkar fungera bra. Har redan samlat in lite poäng.
Vill ni vara med så klicka här. Ange gärna ninna79a som värvare, det ger dig 25p extra.
Det finns en del 1p att samla in genom att bara besöka vissa websidor så med tiden kan det ge lite poäng. Man behöver alltså inte köpa något även om ett köp ger bra mycket mer poäng än att bara klicka sig in på en sida.

Snart dax att sova så att man orkar med bröllopet och festligheterna efter det imorgon.

Kram

GratisBio

Nu har även jag registrerat mig på Gratis biobiljetter och Gratis erbjudanden!
Registrera dig du med.
Kan dock inte säga så mycket om det hela ännu då jag blev medlem för bara en liten stund sedan. men det verkar ju bra.


Kram

Nähe...ingen medalj i damernas längd heller

Klüft lyckades inget vidare i längdhoppet heller, synd. Men hon har många år kvar att lyckas bra på. OS i London 2012 kanske kan gå bättre. Vi får hoppas!!

Filmen jag såg med Anne igår och som jag inte tyckte var särskilt bra var följande:



Imorgon ska vi på bröllop då och jag har fortfarande ont i min högra fot och den är svullen och jag haltar lite emellanåt. Tur jag ej kommer ha höga klackar. Sedan är min vänstra han riktigt tjusig..lila/gul och öm efter att de stack sönder ett kärl då jag fick narkos i måndags. Handen ser ut såhär:


ser lite värre ut "live"

Ska ta och vila lite nu innan det är dax för bio och kanske kanske lite till jobbande innan dess också.

Kram

Fredag, jippiiiiiiiiiieeee!

Hej hej!

Har varit på jobbet i 3 h nu och har kommit en bra bit på vägen med mina föreläsningsförberedelser. Ska bara få in allt i en bra power point presentation sedan också.
Fick veta att det snart kommer komma ut en tjänst här på skolan som jag kan söka, ska bli intressant att se vad det kan vara.

Ska luncha hemma sedan och se Carolina Klûft, hejja hejja Carro!!!
Innan jag beger mig hemmåt måste jag även förbi bibblan, hade fått krav på en bok så det är bäst att lämna in den så man inte får straffavgift ;) Brukar vara duktig med att lämna in i tid men denna gång hade jag lite dålig koll.

Igår kväll var jag hemma hos Anne en sväng och åt varma mackor och såg en skräckis. Minns ej namnet på den nu men den var inget vidare.

Ikväll ska vi och se Arn då, såg att sallongen var fullbokad sänär som på 4 platser nu så det är ju kul. Men hade inte förväntat mig att det skulle vara så speciellt många obokade platser då det är premiär. Hmmm, ska jag köpa lite godis elelr inte till filmen...det är frågan det. På måndag ska jag sluta helt med godis, glass och kakor för ett tag. Mår ej bra av den där skiten och har gått upp i vikt igen. Har nog tröstätit lite pga sjukdomsbeskedet. Men nu är det ju ännu mer viktigt att jag äter ordentligt så nu får fröken ta å ta sig i kragen!!!!

Vad händer för er ikväll?

Kram

Lunch på stan å lite shopping såklart

Hej!

Var och lunchade med en vän som jag ej träffat på mycket länge. Blev en kycklingsallad på Bernads på Östra Storgatan, var gott. Var väldigt skoj att träffa denna vän, hoppas snart på att vi kommer att ses igen. Gick även en sväng på stan och har även varit och plockat ögonbrynen.

I shoppingbagen hamnade idag följande



Scarves från Lindex 149:-
Föll verkligen för den, tyckte den var söt och mysig med toffsarna.




Body scrub, Passion Fruit, från The Body Shop, de hade 25% rea på sina body scrub.

         

En runda in på Apoteket resulterade i gurgelvatten och vanligt vatten som de tydligen börjat sälja. More Mango passionfruit, 15:- Gurgelvattnet köpte jag till älsklingen då han brukar vilja gurgla med sådant då han har halsont. Innan körde han med Jodopax men det har de slutat sälja i form av gurgelkoncentrat, finns bara för huden.

Nähe, dax att jobba lite.

Kram

Puckat ex minst sagt

Hej hej!

Håller som sagt på att tvätta för fullt. mellan varven till tvättstugan sitter jag och jobbar men tog en paus nu för att skriva lite här.

Pratade nyss med en kompis ex eller vad han nu är till henne. Han har sagt mkt taskiga saker till henne och sårat henne mycket men ändå trånar hon efter honom och ställer upp för honom. Hon är alldeles för snäll för sitt eget bästa tyvärr. Hon var en glad och sprallig tjej för några år sedan och vi hade mycket kul tillsammans men de sista åren har hon blivit mer och mer inbunden och orkar eller vill sällan ses och sedan hon träffade honom för 1½ år sedan ca så har det mest varit han som gällt. Har jag frågat om vi ska gå ut och äta t.ex. så har hon ej mått bra, ej orkat, tröttnat på det etc men frågar han sedan en kvart senare så vill hon det. Hon gör allt för att få honom tillbaka vilket jag ej tycker att han är värd. Jag har verkligen tjajat på henne om att hitta på saker osv och vi har ibland kommit i gräl bara för att jag blir arg och verkligen vill få igång henne. Nu säger hennes "ex" att jag är ett stort jävlar EGO osv osv. Han är verkligen en person som kan såra andra. Min kompis har han kallt hora och alla möjliga saker. Har inte alls mycket till övers för sådana personer. han är nog den första som kallat mig EGO, får oftast höra motsatsen. så hans åsikter ger jag inte mycket för. men en sak är säker, den mannen vill jag inte ha mycket mer med att göra. Vill min kompis umgås med honom får hon göra det då jag ej är i närheten. jaja, ingen idé att lägga mer energi på den mannen, jag blir bara arg, ledsen, frustrerad, upprörd...ja allt på en och samma gång. jag förstår att min kompis gråtit och varit ledsen mycket pga honom. Fattar bara inte varför hon gör sådär mot sig själv och fortsätter tråna efter honom.

Nu måste jag strax ner i tvättstugan igen...så här ser den ut

       
Ingen skönhet men som tvättstugor ser ut mest tror jag. Fungerar bra gör den i alla fall med 3 tvättmaskiner, en torktummlare, en centrifug och två torkrum.

Kram


Onsdag förmiddag - vakuum-klädförvaring från Ellos

Hej!

Sitter på jobbet och har så gjort sedan strax efter kl.6 . Har en hel del jag måste göra så det var lika bra att sätta igång tidigt. Har kommit en bra bit så det är skönt. Ska sedan hem och tvätta vid kl.14 så resten av dagen blir det att jobba hemifrån mellan springandet till tvättstugan. Så det blir sen lunch idag för min del eftersom jag kommer jobba fram till ca kl.13.30 innan jag går hem.

Ska strax ringa och boka in lite läkartider m.m. Sådant som måste göras det med.

Ikväll ska jag röja lite hemma i garderoben bl.a. bland träningskläder. Har lite för mkt och en hel del jag ej använder, ingen idé att de ligger och skräpar och tar plats.

Igår beställde jag vakuumförvaring 210 liters 2 st från Ellos för 299:- st. Hoppas att jag blir nöjd med dem.

Bild lånad här

Någon som har erfarenhet av denna typ av förvaring? det verkar som att det minimerar utrymmet kläderna tar ganska rejält. Vore perfekt för just nu är dt ganska trångt hemma.

Beställde även dessa plagg



Bilder lånade här

Tunika 129:- Köpte den rosa. Finns i många olika färger



Bilder lånade här

Munkjacka 149:- Köpte den svart/vita. Finns i många olika färger.

Hur har ni det idag annars? Själv har jag det bara bra. Ska ta och jobba vidare nu.

Ha en underbar dag!

Kram

Kvällsmat framför "Malou möter"

Hej!

Har lagat lite mat nu, kycklingfilé med ris och sallad, det var helt ok. Kycklingen saltades och pepprades och stektes sedan rörde jag i creme fraiche, buljong, soja, honung, limeskal och limesaft samt paprika.
Ser samtidigt på "Malou möter" och idag pratar hon med en turkisk tjej som blivit utsatt för hedersvåld.

 I eftermiddag har jag suttit och läst lite i nya "ELLE" som jag köpte idag. Gillar verkligen den tidningen.

Ska nog strax krypa ner och läsa en bok eller kanske fortsätta läsa i "ELLE".

               
Kvällens middag och nyinköpt tidning

Kram

Ensambarn

Hej!

Ibland börjar jag fundera lite över att jag är ensambarn, hur jag tycker om det och hur det har varit att växa upp som enda barnet i en familj.

Jag led inte direkt utav det som liten, hade många vänner och saknade väl sällan ett syskon. Hade för det mesta alltid någon att leka med och dessutom är det ju inte säkert att ett syskon hade velat leka med en om man hade ett. :) Jag har frågat min mamma om varför de inte skaffade barn och då har hon sagt att pappa ville ha ett till nästan direkt efter att jag fötts medan mamma ville vänta lite och då blev det så att det inte blev något mer barn för deras del. Istället har jag fått all deras kärlek för mig själv och de har kunnat ställa upp på mig till 100% vilket ju är en viss fördel. Samtidigt har jag inte varit bortskämd. Jag har fått begagnade cyklar m.m. som alla andra barn medans jag då jag blev större fick en ny cykel. Då jag ville ha moped fick jag spara till den själv liksom mitt körkort så jag kan ju inte direkt kalla mig bortskämd. Då och då har mamma stoppat till mig någon peng och kan fortfarande göra men det tror jag hon gjort till syskonen också om sådana hade funnits.

Det är först då jag blivit äldre som jag kan sakna syskon. Att ha någon att prata med ibland då man inte känner för att prata med föräldrar, kompisar etc. Och att ha någon att dela sorgen med då föräldrarna en dag går bort. Att få syskonbarn och se sitt/sina syskon gifta sig. Att ha någon att resa med och ha kul tillsammans med då inte kompisarna ställer upp. Samtidigt finns det ju inga garantier för att man som syskon är sådär tighta. En del syskon verkligen avskyr ju varandra. Men då jag ser syskon som har en sådan där underbart härlig kontakt så blir jag lite "avundsjuk" eller hur man nu ska förklara det. Har t.ex. en kompis som är jättetight med sin syrra, det verkar så härligt. Visst bråkar de men det går ju över fort.

Någon annan som är ensambarn elelr någon som har något positivt respektive negativt att säga om syskon?

          
Bild lånad här                           Bild lånad här

Kram

Nu är det gjort!

Hej hej!

Orkade ej skriva här igår kväll sedan.
Koloskopin gick bra, var ju lätt sövd och det tog väl runt 20 min så det gick ju ganska fort. Fick gå hem redan kl.15 efter att ha legat och "nyktrat" till en stund och fått lite te och 2 ostmackor. Det var riktigt mumsigt :)
Läkaren kom och pratade med mig innan jag åkte hem och sa att de hittat en liten inflammation men inte var hundra på om det tyder på en inflammatorisk tarmsjukdom. De tog lite biopsier på tarmen också vilka jag får svar på om ca 2-3 veckor. Så ska boka in en telefontid med läkaren då. Så kan man diskutera lite om framtiden och så gällande min sjukdom skleroserande cholangit. Men i nu läget ligger ju mina leverprover m.m. bra till så det är ju skönt. Nu är det bara att avvakta och se hur det hela utvecklar sig.

Jobbar hemma idag för att jag var så trött och magen var lite jobbig nu på morgonen. Får jobba till lite senare ikväll istället. Skönt nät man kan göra så. Ska ner en snabb sväng på stan för att köpa present till bröllopsparet tills på lördag. Tar kanske en lunch med mamma med, blir nåt lätt. Igår då jag kom hem blev det lax med ris, sallad, kall sås och melon. Det var gott efter fastan.

Kram

What a night

Hej!

Har varit mkt spring på toan inatt kan jag ju säga....massa vätska som rinner ur mig efter laxeringen. Tog ju den andra flaksan laxermedel kl.7 idag så det har varit ett riktigt rännande nu på förmiddagen också. Svider som attans där bak med...inte så gött men det får man stå ut med. Är lite småhungrig, frusen och trött och har ont i magen. Men så blir det ju, inte mycket att göra åt det.

Har pimplat en massa vatten nu på morgonen får fr.o.m. NU får jag ej dricka något innan undersökningen som är om 2 h. Ska bli gott med en macka på uppvaket sedan :)

Har hittat ett jättefint hus på landet nu. Ska ringa på det sedan och kolla läget. Det är verkligen ett sådant hus som jag vill ha, det var fint och modernt innuti med en rejäl grovköksingång med klinker som tvättstuga. Perfekt att ta in blöta och skitiga hundar där...bara att svabba av klinkersen sedan.

Hör av mig senare och berättar hur det gått på sjukhuset.

Kram

Kommer bli en trist kväll

Morning!

Gick bra att jobba igår, var lagom med patienter vilket var bra nu då jag är lite ringrostig efter att ej ha jobbat sedan slutet av oktober -07. Efter jobbet åkte jag hem till Anne och åt pasta, kycklinggryta och sallad samt såg på en film på TV som jag ej minns namnet på. Var hemma runt kl.23 och la mig väl vid 24. Ska ju jobba idag med. Har varit riktigt skoj att vara tillbaka bland de gamla kollegorna och patienterna också även om de är nya hela tiden. men det är det sociala som jag gillar.

Det jobbiga med denna dagen är att jag ej får äta efter kl.13 och till lunch blir det bara en soppa. Jag ska ju göra coloskopin imorgon så ska ta första laxeringsdosen kl.19 idag och får bara dricka klar dryck efter kl.13 idag och fram tills att undersökningen är gjord. Ska även ta en laxeringsdos kl.7 imorgon sedan är undersökningen vid 13-tiden. Så jag kommer väl sitta på toaletten en hel del under kvällen samt på förmiddagen imorgon. Det värsta är dock att få ner det där laxermedlet. Visserligen är detta inte så stor mängd. Hade det varit Laxabn istället hade det ju varit 2 liter som skulle drickas, hua. Nu är det phosphoral jag fått...men gott är det ej i vilket fall som helst.


Kvällen är räddad...eller inte?!! ;)

Nu ska jag å köpe lite "klar dryck" att ta med till jobbet.

Ha en fin söndag.

Kram

Inhandlat på läkares inrådan

Hej hej!

Nu har jag varit å shoppat framfotspelotter på Intersport som läkaren rådde mig till. Får se om det hjälper min lilla fot att må bättre.


Intersport 90:-

När jag var  på Intersport kunde jag ju inte undvika att shoppa lite mer. Blev två linnen och ett par shorts. Shortsen tänkte jag ha på stranden i Turkiet.

         

Etirel linnen 2 st 250:-, ord.pris 200:-/st
Fireflyshorts 150:-, ord.pris 250:-

På vägen från Intersport åkte jag in på MAXI och handlade vitlöksbröd, kött, turkisk yoghurt m.m. inför grillningen ikväll.

Nähe, dax å jobba igen!

Kram

Rösta på godaste krämbullen...vilken vinner?!

Hej!

Nu har jag varit hos min läkare på VC. Vi diskuterade min framtid angående att gå tillbaka till gamla jobbet där jag är tj.led ifrån fram till 29 okt, min värk och min scleroserande cholangit. Kommer troligtvis bli sjukskriven mellan 50 och 75% men sedan är det ju det där med FKs nya regler osv. De kanske ej betalar sjukpenning utan arbestgivaren får stå för kostnaden på något sätt. Känns lite tungt med sådant där men vi får ta en sak i taget. Ytterligare beslut tas den 2 september då chefen,jag och några läkare ska träffas. Vill inte vara sjuk, vill vara som alla andra friska personer och kunna jobba normalt, orka med att ha kul på fritiden etc.

Ska strax ta en snabbtur till Intersport för att köpa lite avlastning för min fot som läkaren rekommenderade. Blir även en snabbis till MAXI för att inhandla lite inför grillningen ikväll. Sedan blir det hem och äta lunch och ta ut River innan jag fortsätter att jobba.

Vi ska även åka och titta på ett litet hus på landet ikväll som uthyres. Ska bli spännande att se om det är något att ha. Men förmodligen blir det bara min sambo som flyttar dit till att börja med. Jag behöver tid för mig själv nu då jag mår dåligt och han behöver få vara ifrån lilla griniga mig lite. Men vi kommer fortsätta att ses osv sedan får vi se vad som händer. Tyvärr är det ju så att sjukdomar inte bara festar på den som är sjuk utan även på de i ens omgivning och då framförallt den som står en närmast.

Smörgåstårtan igår var förresten mkt god, blev två lite mindre bitar sedan fick det räcka för min del. Till kaffet efteråt blev det en god krämbulle/vaniljbulle/pariserbulle...kärt barn har många namn. De kan ju se ut på lite olika sätt också:

  
Bilder lånade här

Den sort vi åt igår var den vänstra. Tycker de andra är så torra. Fyllningen i får inte heller vara för gräddig utan smaka mer vanilj än grädde då jag ej är någon gräddfantast.
Hur ska er krämbulle vara för att den ska vara godast?

Kram

Jönköping växer

Läste just att Jönköping just nu har 124 022 invånare. Invånarantalet under det första halvåret av 2008 har ökat med 313 personer. Det är ju trevligt att vår stad blir större, det tyder väl på att den är attraktiv att bo, plugga och bilda familj i. Visst finns det mer lockande städer men jag tycer Jönköping är en lagom stor stad och den är ganska vacker på sina ställen också. Vi har ju t.ex. E4an mellan Gränna och Huskvarna där man har en underbar utsikt över Vättern.

Vi har dessutom ett underbart hockeylag, HV71 och så befinner sig staden hyffsat nära storstäder som GBG, Sthlm och Malmö vilket är trevligt om man vill ta sig en shoppingtripp eller vara lite kulturell och gå på museer m.m.

    
    Bild lånad här                                              Bild lånad här

Kram

Grattis pappa...

...får jag ju inte glömma att säga idag. Pappsingen blir 62 år så det är inget större firande, blir jag, min sambo och mina föräldrar.

Lunchen idag bestod utav tonfiskgratäng. Den var riktigt god. Ris i botten, på det stekt purjolök och champinjoner sedan en sås på det av chilisås, vitlök, kaffegrädde och matlagningsyoghurt och ovanpå allt lite riven ost. In i ugnen på 225grader under 20 min. Gott och hyffsat nyttigt. Kommer lägga in lite recept här i bloggen framöver då jag har lite tid över för det.

 
Gottigt!

Varför är det så varmt i lägenheten...usch....fuktigt och 24,5grader varmt. Inte skönt alls, hundarna gillar det ej heller. River ligger ute på balkongen och har det skönt istället, det gör han rätt i.

Ska jobba vidare en stund nu innan jag beger mig till föräldrarhemmet.

Kram

Regn å blåst=höst?

Godmorgon!

Idag blåser det rejält samt regnar en hel del till och från. Känns riktigt höstigt då man kommer ut. Men de har ju lovat att värmen ska komma tillbaka på ännu en visit innan hösten gör sitt inträde. Vi får väl se hur det blir.

Jobbar hemma idag, i alla fall på förmiddagen. De andra på jobbet är på kick off men eftersom jag ej ska vara kvar där så länge till och dessutom ryckte in på gamla jobbet igår och jobbade så gick det ej att följa med. De diskuterar ju framtiden och jag känner mig ej så delaktig i den sedan ville jag ej sätta gamla jobbet i skiten då jag lovat dem att jobba där.

Ikväll ska vi fira pappa som fyller år. Blir smörgåstårta, länge sedan jag åt det så det ska bli gott.

                                   
 Bild lånad här                                       Bild lånad här                                         Bild lånad här

Det finns ju en uppsjö av olika sorters smörgåstårtor. Dagens blir en med skinka etc för att jag är allergisk emot skaldjur och då rekommenderade de sin smörgåstårta med skinka.

Imorgon blir det ett besök hos farbror doktorn på morgonen innan det blir jobbande för hela slanten. På kvällen blir det grillkvällen som ej blev av förra veckan. För min del blir det dock nyktert och ej så sent eftersom jag ska upp och jobba på lördagen sedan. Lördag kväll åker jag till en vän direkt efter jobbet och äter lite och snackar lite skit innan jag beger mig hem emot sängen. Ska ju upp och jobba på söndagen också så behöver sova ordentligt. Söndag kväll sedan ska jag ta laxermedel inför måndagens undersökning, naaaaajs...näääeeeee. :)

Ha en bra dag!

Kram

Inte särskilt ringrostig

Hej!

Var ju inne och gästspelade lite på mitt gamla jobb för första gången idag sedan jag tog tjänstledigt förra hösten. Det gick helt ok och jag var inte särskilt ringrostig så det känns kanon. Enda kruxet var min svullna fot, det gör så grymt ont i den hela tiden, ajajaj. Folk verkade i alla fall vara glada över att se mig tillbaka på jobbet igen så det var trevligt.

Blev ej att vi såg Arn igår då den inte fungerade så vi får se om vi får igång den en annan dag.

Sov illa inatt med så känner mig rejält seg just nu. Ska lägga mig riktigt tidigt idag och hoppas på att kunna somna och sova i alla fall 5 h. Tänkte titta på då Malou intervjuar Stellan Skarsgård på 4an ikväll bl.a. Kanske läsa lite också och bara vila lilla fossingen för imorgon blir det ännu en dag på gammla jobbet med mycket gående och stående. Tråkigt väder är det med, grått och regnigt så man får ej så dåligt samvete av att ej göra så mycket. Blir ingen matlagning ikväll heller för jag har ätit lagad mat på jobbet idag (matlåda med torsk) och tills imorgon har jag med mig kycklingen jag lagade igår. Så det blir matlagning först imorgon kväll.

Nu är det bara sex dagar kvar tills jag ska göra koloskopin, bra att det snart är dax så att jag kan få ett svar på om min scleroserande cholangit utlösts av en inflammatorisk tarmjukdom. Är inte särskilt nervös inför undersökningen i och med att de bestämt att jag ska vara sövd. Tycker på ett sätt det är jobbigt jag ska sövas för då tar det ju längre tid innan man får gå hem. Men i och med läkarna bestämt att jag ska sövas så lär ju det vara det bästa för mig.

Kram


1a dagen avklarad

Jaha, då var första dagen efter semestern avklarad, det gick helt ok. Var på jobbet från ca 7.15 till 12, linkade hem och åt och vilade sedan lite innan allvaret igen. Läste bl.a. lite i nyaste numret av ELLE, gillar den tidningen skarpt. Funderar på en prenumeration, kanske en julklapp att önska sig.

Har lagat och ätit middag nu så är mätt och belåten. Det blev följande:



Ugnsstekt kyckling penslad med olja, balsamvinäger, honung och vitlök och kryddad med någon chili-cacao krydda och lite salt.
Till detta bulgur som fått dra i hönsbuljong tillsammans med paprika, kall sås av turkisk yoghurt och Kiviks äppelchutney - pepparfrukt och vitlök.
Det hela var mkt mumsigt!!

Ikväll blir det lugnt, måste vila min lilla fot. Hade en helt ok placering på jobbet imorgon tillsammans med trevliga och bra kollegor så kanske kanske kan vila emellanåt. Vi ska nog se den första Arn filmen, Arn - tempelriddaren, ikväll så att man friskar upp minnet inför den nya filmen Arn - riket vid vägens slut.

                        
Bild lånad här                                Bild lånad här

Gillar ni Arn? Jag tyckte att Tempelriddaren var väldigt bra så har höga förväntningar på den nya filmen nu. Försöker planera in ett datum att se den på. Blir dock ej på premiären då vi har annat planerat.

Såg att Agneta Bolme Börjefors har avlidit idag pga sin bröstcancer. Hon var en härlig TV-profil som kommer lämna ett tomrum efter sig. Minns att jag som liten gillade Drutten och där var hon ju rösten till figuren. Hon hade en härlig och lugn röst. Tittade mkt på Söndagsöppet då hon var programledare för det också. Nu har hon fått lämna detta liv och får vila i lugn och ro. Ägnar en tanke till hennes närmaste.

Nu ska jag ta och prata lite med sambon som just kom hem, måste ju vara lite social innan läggdax :)

Kram

Måndag förmiddag och första dagen efter semestern

Jaha, då var man tillbaka på jobbet, känns helt ok. Dock var jag riktigt seeeeg idag då jag gick upp. La mig nog ej förrän 23.30-00 igår för jag höll på med tvätten och sedan skickade jag in en massa kort jag vill få framkallade som pappersfoton och det tog sin lilla tid att välja ut dem och skicka iväg. Låg och vände och vred mig i sängen och var uppe på toaletten vid kl.1 och kl.3 sedan sov jag en liten stund men var vaken till och från fram till kl.5.50 då jag gav upp och klev in i duschen och stod där lääänge för att piggna till. Tog sedan en härlig frukost och läste morgontidningen innan jag linkade bort till jobbet med min onda onda fot. Den är nog nästan värre idag än den varit tidigare. Hur ska jag kunnda jobba imorgon och på onsdag då jag måste gå på foten hela dagen?! Jaja, det bara MÅSTE gå, bara å bita ihop.

Jaja, nu sitter jag i alla fall på jobbet och har så gjort i lite mer än 3 h. Blir att gå hem och äta lunch sedan och efter det kanske jag stannar hemma och jobbar så slipper jag linka fram och tillbaka ytterligare en gång idag.

Skriver lite mer ikväll.

Hoppas att ni har en bra dag!

Kram

Tvättar för fullt och har fixat kvällsmaten

Springer upp å ner i tvättstugan, var en hel del tvätt idag och ganska mkt udda färger etc. Mellan varven har jag hunnit med att fixa till lite mat också. Blev följande:

         
Ugnsstekt lax med fiskkrydda och purjolök. Till det serverade jag ris, kall sås (turkisk yoghurt, bostongurka, senap och dill), gurka och melon.

Det hela blev mkt gott, jag börjar gilla fisk vilket gör mig riktigt glad för har varit lite ledsen över att jag tyckt så illa om det tidigare. Dock har jag svårt att äta fisk ute på restaurang då de oftast har någon skalldjurssås eller liknande till vilket jag är allergisk emot.

Nu är det inte många timmar till man är vaken detta dygn sedan börjar jobbandet igen då. Nu är det väl inte många som har semester utan de flesta har väl börjat igen efter sin ledighet. Nu är det ett helt år kvar tills nästa sommarsemester. Men vi har ju bl.a. julen att se fram emot innan dess och tiden går ju dessutom väldigt fort nu då man blivit äldre så vips så är det snart sommar igen.

På jobbet denna och och framför allt nästa vecka måste jag förbereda lektioner jag ska ha v.35. Är en hel del jag har att göra så lär bli mkt jobbande, men det är kul. Ska ju dessutom som jag skrev tidigare jobba lite extra på mitt andra jobb som jag för tillfället är tjänstledig från.

Kram

Efterlysning av kniv och gaffelförvaring

Jaha, då var det snart söndagskväll. Om 1h 20 min bär det av mot tvättstugan, jippiiieeeee ;)

Har läst hela Glaze nu och det som är bra med de där tidningarna är att man får tips om lite inredningssidor m.m. som kan vara bra att ha i framtiden. Har ni förresten några tips på bra inredningssidor? Då jag var och fikade idag såg jag några typ muggar/vaser elelr vad man ska kalla dem som det stod "knivar" och "gafflar" på. Sådana skulle jag vilja ha i köket....det var i stil med de som funnits innan som det står "godis", "salt", "snacks" etc på. Någon som vet vart jag kan få tag i sådana med "knivar" och "gafflar" på?


Bild lånad här

Skålar som den med "tomater" är det jag eftersöker.

Kram

Ont ont ont i min lilla fot

Hej, har så jäklans ont i min högra fot, den är svullen och jätteöm framme vid stortån och en bit in ovanpå foten. Jag fick ju de där blinningbetten på benet och under foten för 1½ v sedan och vet ej om jag gick konstigt då så att något hänt med fossingen elelr vad det är?! Har smörjt med Siduro som jag använde då jag hade senskideinflammation tidigare i år. Får hoppas att det hjälper. Promenerade till "Willys hemma" innan med en kompis och det gick mkt sakta kan jag säga, gjorde sååå ont. Men jag hoppas på att det snart går över annars får jag ta det med läkaren på fredag då jag ska dit. Känns bara ej som att man vill ta upp för mkt saker, är ju inte för foten jag ska dit, de har ju ej tid att kolla hela kroppen på en :)

På väg hem från Willys var vi inne på Pressbyrån och jag köpte två tidningar, någon ny som heter "Glaze" och sedan "Elle". Har bläddrat lite i "Glaze" och den verkar ok, skvaller och modeblaska typ som "Chic". Ibland är det skönt med lite sådan lättsmält läsning mellan de romaner man läser. Romanerna kräver ju att man är lite med pigg i knoppen så att man tar in vad man läser.


Läst nån av dem?

Då vi ställt in maten i kylen begav vi oss till ett café här i stan, "Bernads" där jag tog ett wienerbröd och en Murlington samt en latte. Mitt sista gottiga på ett tag nu, måste ta tag i viktminskningen för den har gått åt skogen nu under semestern. Massa gott fika, god mat, dricka och alldeles för lite motion -----> katastrof!!!!! Nu är det nyttig mat och motion som gäller, inget annat.....ingen fika, inget godis, ingen glass.....Hur ska jag överleva utan mina Ben&Jerrys????? Jaja, det får gå det med.

Känns som att det ska bli skönt att komma tillbaka till jobbet imorgon faktsikt. Träffa jobbarkompisarna och se hur de haft det under semestern. Ska ju även jobba lite extra på min andra jobb, där jag börjar helt igen i november. Ska bli jätteskoj att komma tillbaka dit då jag saknat arbetskamraterna där och patientkontakten.

Idag blir det en ganska lugn dag, kanske ska rensa lite mer i mina garderober, har ju varit ganska duktig på det på sista tiden. är perfekt väder för det också, har ju varit trist väder hela veckan i stort sett med regn regn regn. Fast det behövs ju lite av det nu och det kan faktiskt vara ganska mysigt det med. Men som jag skrev sist, det behöver inte bli höst riktigt än. men jag har ju en resa till Turkiet att se fram emot längre fram i höst också så lite sol till kommer jag ju få lapa i mig innan vintermörkret gör entré. Hoppas bara att det inte blir för oroligt i Turkiet nu, har ju varit lite tjaffs där nere sedan har vi ju kriget i Ryssland och Georgien som satt igång nu med. Jag vill ju gärna komma iväg på resan. men i värsta fall får man åka till något annat ställe. Men grejen var ju att vi skulle kunna åka från Jönköping, inte behöva resa så långt med flyget och dessutom få värme, så vi hoppas ju på att det går bra att åka till Turkiet.

Avslutar min sista dag på semestern med att tvätta 18-22, perfekt avslutning, inte sant?! ;) Får hoppas att det är rätt tid bokad nu...ni som läst här innan vet ju att jag flummat till det en hel del med mina tidigare tvättider. ;)

Hmmm...en gammal kompis X har börjat höra av sig till mig nu och vill ta en fika. Vad vill han tror ni? Ska jag ta en fika med honom eller ska ignorera? Svårt det där.....Jag har ju sambo också så för mig är det ju ingen fikadejt direkt och jag vet ju ej vad kompisens X har tänkt sig. Har egentligen ej något intresse av honom alls men samtidigt är jag lite nyfiken :) och så vet jag att han haft det lite jobbigt å så. han kanske bara vill prata av sig lite...han sa att han tycker att jag är så snäll och trevlig, haha.

Lagade förresten torsk igår. Ska ju lära mig att äta fisk. La torsken i en smord ugnsform och saltade och pepprade. Rörde ihop turkisk yoghurt och Kviks chutney med äpple och curry och bredde det ovanpå fisken och smulade sedan nachos över. In i ugnen 225 grader 15 min och serverade med ris, sallad och lite av den kalla yoghurtchutney-röran. Blev riktigt riktigt gott och det tyckte sambon med. Enkelt och snabbt var det med....testa det om ni ej har mkt tid över till matlagning. Ikväll blir det ugnsstekt lax med fiskkrydda och purjolök som serveras med ris och kall sås (turkisk yoghurt, bostongurka, dill å senap). Blir kanske en fisktok nu?! Har ni några smidiga fiskrecept att bjuda på?

Kram


Från sin bästa sida?!
Snygging...öööhhhh?!


Trist lördag

Har varit en ganska tråkig lördag idag. Har mest legat och läst, vilket i och för sig är skönt och avkopplande, men jag hade gärna hittat på något. Men ingen verkade vara så pigg på det.Blev att fortsätta läsa i Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor", har kommit till s.323 nu så det börjar hända lite.

Vi skulle ha grillat med några vänner idag men killen i paret har jobbat så mkt denna veckan, så även idag så han var helt slut vilket resulterade i att han bara ville ligga på soffan och ta det lugnt ikväll. Var i och för sig inget väder att grilla i heller så hade förmodligen slutat med en pizza eller liknande och en film.

Vad har ni hittat på idag och hur ser resterande delen av dagen ut?

Kram

Grått å trist väder.....

...vaknade man upp till idag. Men det var ju väntat så det var knappast någon chock. Är det hösten som är på väg nu eller ska vi få fint längre fram i augusti? Vad tror ni? Jag vet ej men hoppas på några fina augustidagar i alla fall. Visst är hösten en vacker tid, men den kommer ju tids nog så den kan gärna vänta lite till, kanske september, det skulle sitta bra ;)


Bild lånad här

Sitter här och har läst lite bloggar och lyssnar på MTV. Just nu är det Ne-Yo Vs Usher med So sick...bra låt. Blir sugen på lite utförsåkning då jag ser videon...även lite mys framför brasan ;) Det är bra musik de grabbarna ger oss, helt i min smak.

Ska strax lägga mig på soffan lite och läsa några sidor i Stieg Larssons "Kvinnor som hatar män".  Har fortfarande ej insett varför boken har denna titel men antar att det ger sig längre fram i boken. är nu på sidan 234 av 567 så det är ju en bit kvar. Ska försöka läsa alla hans böcker sedan vill jag gärna läsa Camilla Läckbergs böcker också.
 ------> soffan

Kram

Trött trött trött...men ändå inte

Borde sova men har ingen lust för det ännu....känns som att den här dagen har gått alldeles för fort...vart tog den vägen?!!?

Imorgon ska jag kanske gå ut på stan å kika efter några skor till bröllopet. Har ju några i nödfall men ska se om jag kan hitta några bättre. Några vita pumps med bra klack, inte alltför hög och smal för det fungerar ej för mig.
Ska även på after work med några vänner sedan kanske det blir en film på kvällen.

Hur ser er kommande helg ut?
För min del blir det guidad stadsvandring här i Jkpg på lördag. En kompis bror har jobbat lite med det så han har lovat att ställa upp. Ska bli intressant att få höra lite historia och kultur om sin egen hemstad. På kvällen sedan så ska vi grilla, kanske att det blir utgång också men tror knappast det. Söndagen lär bli ganska lugn, har tvättid på kvällen...avslutar min semester på det sättet ;)

Är just nu lite trött på en kompis som aldrig vill hitta på något längre. Hon är mest hemma och deppar och sover och jag lyckas ej riktigt få igång henne heller. Känns så trist då hon är den av mina vänner jag står närast just nu och har umgåtts allra mest med. Blir lite ledsen av att det är så och känner att detta sliter på vår vänskap. När vi ska diskutera det hela så anklagar hon bara mig för massa saker. Det är så jobbigt...det går aldrig att planera något längre. Jag blir så ledsen över detta för jag vill verkligen umgås med henne men snart ger jag upp, man vill inte ge massa utan att få tillbaka. Vi som har haft så kul hon och jag genom åren...ojojoj....men nu finns inte en tillstymmelse till detta kvar längre. Oerhört trist.....känns som att vi redan är 50 år typ....Bara sitter hemma och glor de få gånger man ses....Tror inte jag kan göra mkt mer åt henne utan försöka tt aktivera mig på annat håll och sedan se om hon hör av sig med förslag på saker att göra tillsammans. Vi får se vart åt det bär...

Kram och natti


Jeans från Lindex

Hej!

Nu har jeansen jag köpte på Lindex i Sthlm kommit in på Lindex hemsida.
Älskade verkligen de där byxorna, lite kul detaljer på å så. Jag brukar alltid få sy upp byxorna för att de är för långa  (är bara 159 cm lång) men det behövdes ej vilket var tur för det är blixtlås nere vid anklarna så det hade ej fungerat så bra att sy upp dem. Jag är jättenöjd med dessa jeans.

    
Bilderna lånade från Lindex shoponline (länken ovan.)

Vad tycker ni om dem? Någon mer som köpt dessa?

Kram

Framtiden?!

Har börjat fundera mer och mer över hur framtiden ska komma att bli för mig nu. Pga misstänkt fibromyalgi och även sclerotiserande cholangit och kanske en inflammatorisk tarmsjukdom (ulcerös colit) så vet jag ju ej hur mkt jag  kommer att orka jobba. Känns riktigt jobbigt att inte veta hur det blir. Jag vill ju jobba så mkt det bara går samtidigt är jag rädd för att läkarna ska säga att jag måste jobba mer än vad jag känner att kroppen klarar av. Jag är dessutom alldeles för snäll och säger sällan ifrån eller klagar på sådant. Ska träffa läkaren på fredag nästa vecka och diskutera lite och på måndagen sedan ska jag göra en coloskopi för att ta reda på om det finns någon inflammation i tarmen. I september sedan ska jag tillsammans med läkaren på VC träffa en läkare på min arbetsplats samt min chef för att prata om min situation. Känns lite jobbigt...eller väldigt jobbigt.
Just nu är jag bara väldigt trött och matt i kroppen men försöker att hålla humöret uppe och umgås med folk och aktivera mig så mycket jag bara kan.

Någon mer som har någon av dessa sjukdomar som jag beskrivit ovan?
Skulle vara skönt att ha någon att diskutera lite med.

Kram


Glad :)...å så lite shopping med då

Hej hej!

Idag då jag kom hem efter en golfrunda låg det ett litet paket här och väntade på hallgolvet. Blev mkt nyfiken...i det låg följande



Ett litet lipgloss. Man blir alltid glad av sådana små överraskningar. Det får gärna dyka upp lite mer sådant i min lilla brevlåda ;) Det ger ju reklam här i alla fall om inte annat. Får ju sällan något sådant...antar att det är vardagsmat för bloggtjejer som Kenza och Stina Lee.

Jaja...hur gick då golfen idag.?! Första nio hålen spelade jag bästa rundan hittills i år (har väl blivit en 5-6 st ;) ). Dock kammade jag ej ihop så många poäng i alla fall, 9 ut blev det. Sista 9 hålen var rena katastrofen, endast 2 p in *usch*

Efter golfen var vi på Willys och handlade sedan blev det att hämta vovvarna på dagis. Är rätt trött nu så ska ta det ganska lugnt. Har hänt något med min fot och mitt ben sedan blinningbettet också, har mkt ont då jag går på foten. vet ej om jag belastat konstigt. Var ganska jobbigt att gå på golfbanan men jag bet ihop.

Igår såg vi förresten "Järnets änglar", den var helt ok varken mer eller mindre. Som sagt få filmer idag som är sådär kanonbra.

Vad gjorde vi igår då, jo vi var på Media Markt och köpte ett par hörlurar till TVn samt en stavmixer.

          

Sennheiser hörlurar med sladd 849:-
Braun stavmixer med sladd 149:-

Hörlurarna fungerade kanon. Vi köpte dem mycket pga att älsklingen brukar vilja ligga och kolla på TV i sovrummet och oftast vill jag sova tidigare än honom vilket gör att det är jobbigt för mig att behöva lyssna på TVn och jobbigt för han att ha på ljudet lågt, så denna lösning var kanon ;)
Stavmixern har jag ej provat ännu så det får bli en resension senare ;)

Kram



Har varit lite tyst från mig några dagar ....

...men nu är jag här igen.

Har varit hos svärmor och svärfar ett par dagar. De har varit på Färöarna, svärfars 60-års present från svärmor. På torsdagen var vi vid deras stuga och solade och badade med vovvarna under 4h och jag brände mig en del på magen och underbenen samt lyckades få några blinningbett bl.a. på höger underben och under höfer fot så benet har varit rejält hårt, ömt, svullet och varmt och jag har haft svårt att gå. Försökt lindra det med alsolsprit och alsolgel samt salubrin och xylocaingel. Någon som har andra tips på insektsbettslindring. Jag är rejält allergisk mot de där betten. På kvällen lagade jag mat åt hela familjen, det blev grillat kött och potatis med grönsaker i folie, kall sås, bröd och sallad.
Blev firande av svärfar i fredags och av oss fick han en valfri resa tillsammans med frugan och eventuellt ska vi och älsklingens bror med också. De pratade om Prag i påsk så vi får väl se vad det blir. På fredagen blev det även ett besök på Virserums marknad (som tydligen är den tredje största marknaden i Sverige) tillsammans med några vänner.

              
Vovvarna njuter vid svärförldrarnas egna brygga vid stugan. De älskar att bada, är så härligt att se dem.
Då vi var på en liten visit i Vimmerby med en kompis köpte vi grisen till vovvarna, den nöffar precis som en riktig gris ;) Man måste skämma bort de små liven med lite saker ibland också.

I onsdags var jag och mina föräldrar i Kosta på Kosta Outlet. Köpte en pikétröja till älsklingen, lite julsaker och även några julklappar (här är vi ute i god tid). Blev bl.a. kallingar till älsklingen, skärbräda och förkläde till mamma. Sedan köpte jag skor och skärp till mig själv.

    
Björn Borg 2-pack 299:-, 40% rea ->179,40:-
Tiger of Sweden 199:-, 40% rea ->119,40:-


Skärbräda 139:-
Förkläde 99:-


Skor av märket Pepperoni
De guldiga var 50% rea på så de kostade ca 120:-
De bruna kostade 289:- tror jag.
Väskan var den jag köpte igår och eventuellt ska ha på bröllopet. Inhandlades på Åhléns på rean för 44,40:-.


Grönt och rosa skärp 79:-/st


Igår var jag och älsklingen på a6 en sväng för att han skulle få shoppa lite. Det blev två par byxor från Brothers och jag köpte lite vin och cider inför helgens grillning samt en väska att eventuellt ha på bröllopet vi ska på den 23 augusti.
Vi hyrde även två filmer varav vi såg den ena igår, "The last legion", den var helt ok. Den andra filmen ser vi en annan dag nu i veckan, det var "Järnets änglar". Till filmen drack vi rosévin (Cinsault Merlot) som vi köpt då vi var i Helsingör. Det var dock ingen höjdare, för beskt för vår smak.

    
Byxor från Brothers båda EastWest


Filmerna vi hyrde

Även idag blev det en tur till a6 för att hämta de byxor som inhandlades på Brothers igår, de behövde sys upp. jag köpte även några presenter till älklingen då vi firar 4 år tillsammans idag. Det blev ett par byxor och en keps. Passade även på att ta en fika tillsammans med min pappa som var där och shoppade. Av älsklingen fick jag ett presentkort på Naturkompaniet. Ska köpa ett par rejäla byxor att ha på mig då jag är ute i skogen med hundarna etc.


Presenterna till älsklingen
Marinblå Peak byxor 900:-, 40% rea -> 540:-
Ljusblå Peak keps 300:-, 40% rea -> 180:-
Skrpet köpte han själv då vi var i Sthlm
Nu blir han stilig min älskling ;)

Nu ikväll ska jag ta det lugnt, bl.a. se säsongsavslutningen på Allsång på Skansen. Har tidigare rensat bland diverse papper, bl.a. räkningar, som blivit liggande på köksbordet. Imorgon blir det kanske lite golfspelande samt gå ut och äta med älsklingen då det inte hanns med idag eftersom han åkte på speedway. Jag hade ingen lust att åka med då det var så regnigt. Vad ska ni hitta på ikväll?

Kram





RSS 2.0